Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Vrijdag 20 November 2021

    Hoe Philips Hue aansluiten op de televisie

    Heb jij nou, naast een TV, ook slimme verlichting van Philips Hue in huis? Dan is het mogelijk om ook deze met elkaar samen te laten werken zoals de Philips Hue lampen dit ook kunnen met bijvoorbeeld Spotify. Maar hoe koppel je Philips Hue aan de televisie? Wij leggen het uit in dit artikel!

     

    Wat is Philips Hue?

    Philips Hue is een verlichtingssysteem met ongekende opties. Het is een energiezuinige manier om de woning te verlichten. Je kunt zelfs de woning helemaal in je eigen kleuren afstemmen op de stemming van de dag. De ene dag wat meer sfeerverlichting en de andere dag funky disco verlichting. Of natuurlijk iets wat hiertussen zit. Er zijn veel mogelijkheden om de verlichting precies zo te krijgen zoals je graag wilt. Het is mogelijk om de lichten te dimmen, meerdere lampen met elkaar te koppelen en ook om het systeem verder uit te breiden. Het is allemaal mogelijk. Het lijkt vaak wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Het is zelfs te koppelen aan stembediening.

     

    Hoe is Philips Hue ontstaan?

    In 2012 is Philips Hue ontstaan als één van de allereerste systemen welke met WiFi te bedienen is. Vandaag de dag zijn Philips Hue en haar producten in vele huishoudens niet meer weg te denken. Het is de eerste stap naar de slimme woning en sterk geliefd door vele mensen. Er zijn hierna volop nieuwe producten van Hue ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor of de Philips Hue Iris. Zo zijn er ook lampen en led-strips verkrijgbaar om aan te sluiten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten voor in de slimme woning.

     

    Wat zijn de voordelen van Philips Hue?

    Er zijn diverse redenen om smart lampen in huis te nemen. Om te beginnen is slimme verlichting gemakkelijk voor jou en medebewoners. Niet langer hoef je in het donker op zoek te gaan naar de lichtschakelaar. In plaats daarvan kan je de smart LED verlichting aanzetten door middel van een applicatie op je smartphone, zelfs al voordat je de woning ingaat. Zit je lekker op de bank en ben je van plan om je favoriete serie of film te starten? Dan hoef je niet langer op te staan om het licht uit te zetten. Met het grootste gemak schakel je de lichten uit of dim je deze. Jouw smart home bedien je door middel van je stem via bijvoorbeeld een Google Nest Mini, een afstandsbediening of een applicatie op je smartphone.

     

    Extra scherp

    Philips HUE kopen?

    Philips Hue is producent van allerlei soorten producten die met slimme verlichting te maken hebben. Dit loopt uiteen van GU10 LED smart lampen tot slimme tafellampen, maar ook ledstrips en bridges horen bij het assortiment van Philips Hue.

    ✔ Insensiteit van licht veranderen ✔ Licht aan- of uitzetten

    Bekijk aanbieding!

     

     

    Wat is er nodig om de televisie aan te sluiten op Philips Hue?

    Uiteraard zijn er, net zoals bij grootmoeders recepten, ook voor het koppelen van de televisie aan Philips Hue bepaalde ingrediënten benodigd om dit mogelijk te maken. Welke onderdelen dit precies zijn? Dat hebben wij hieronder alvast voor je opgesomd. Wel zo makkelijk!

    • Om lampen of producten van Philips Hue samen te laten werken met andere producten of andere merken is het noodzakelijk om gebruik te maken van de Philips Hue Bridge. Zorg dus dat je deze in huis hebt.
    • Check goed of jouw Philips Hue lampen compatible zijn voor deze koppeling. Dit is namelijk niet altijd vanzelfsprekend bij alle lampen mogelijk.
    • Het is altijd noodzakelijk om de te gebruiken apps te updaten naar de meest recente variant.
    • Een beetje voor de hand liggend; Maar zorg ervoor dat je beschikt over een smart tv.

     

    Hue aansluiten op tv door middel van Philips Hue Sync

    Ben jij op zoek naar een manier om je verlichting mee te laten werken met hetgeen je op de televisie afspeelt? Dan is het 't meest voor de hand liggend om hiervoor de app te gebruiken die Philips Hue hiervoor heeft gerealiseerd. Met de Philips Hue Sync app koppel je eenvoudig jouw slimme Hue verlichting aan de televisie. Volg eenvoudig onderstaand stappenplan.

     

    1. Open de ‘Instellingen’ in de Philips Hue-app op je telefoon of tablet en kies voor de optie ‘Entertainment ruimte aanmaken’.
    2. Kies vervolgens de specifieke lampen die je wilt gebruiken bij het TV kijken en schakel de lampen 'aan'.
    3. Zodra je de lampen aanzet komen deze in de Hue app tevoorschijn. Koppel de juiste lampen en schuif ze naar de goede positie in je scherm.
    4. Test de Entertainment ruimte: indien de lampen synchroon lopen kun je de ruimte bewaren en opslaan door op ‘Perfect afgestemd’ te drukken.
    5. Download op je laptop of computer de Philips Hue Sync app. Deze is voor zowel Windows als Mac beschikbaar.
    6. Open de Hue Sync app. Deze gaat automatisch zoeken, waarna je verbinding kunt maken met jouw Hue Bridge.
    7. Selecteer de Bridge die je wilt gebruiken in de Hue Sync app. Klik daarna op de bovenste knop van jouw Bridge zodat deze verbinding maakt met de app en kies vervolgens de Entertainment ruimte die je hebt aangemaakt.
    8. Je kunt nu kiezen of je audio of beeld wilt synchroniseren, voor de beste ervaring is het aan te raden om beeld te kiezen.
    9. Verbindt de computer of laptop met je TV door middel van een HDMI kabel.
    10. Open in de Hue Sync app de ‘Beeldscherm voorkeuren’ en selecteer de TV waarmee je wilt koppelen.

     

    Alle apps voor Philips Hue Verlichting

    Heb jij de stap gezet en ervoor gekozen om de slimme verlichting van Philips Hue te gaan gebruiken voor uitbreiding (of misschien de start) van jouw eigen smart home? Wat een goede keuze! Wil jij echter nóg meer uit de mogelijkheden met deze soort verlichting halen? Alhoewel Philips Hue met de eigen app al een prachtig stukje tech heeft neergezet werken ze daarnaast met een open source API. Dit laatste maakt het mogelijk voor jan en allemaal om met het stukje technologie aan de haal te gaan. Wat dit oplevert? Een grote hoeveelheid apps om het maximale te halen uit de Philips Hue lampen. In dit artikel lichten wij een groot deel van deze apps alvast voor je toe. Wel zo makkelijk toch?!

     

    Advies Philips Hue van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen