Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Freek - Zaterdag 18 Juli 2021

    Alles over Philips Hue Iris

    Ben jij benieuwd naar wat de Philips Hue Iris nu eigenlijk precies is en wat deze slimme tafellamp nu eigenlijk zo bijzonder maakt? Dan is dit het artikel dat jij wilt lezen. Wij hebben in dit artikel alle mogelijk informatie omtrent de Philips Hue Iris verzameld. Wel zo makkelijk!

     

    In dit artikel beantwoorden wij de volgende vragen:

     

    Ps. Mis jij nog informatie in dit artikel? Laat ons dit dan vooral weten zodat wij de tekst voor andere lezers kunnen uitbreiden.

     

    Wat is Philips Hue?

    Philips Hue is een verlichtingssysteem met ongekende opties. Het is een energiezuinige manier om de woning te verlichten. Je kunt zelfs de woning helemaal in je eigen kleuren afstemmen op de stemming van de dag. De ene dag wat meer sfeerverlichting en de andere dag funky disco verlichting. Of natuurlijk iets wat hiertussen zit. Er zijn veel mogelijkheden om de verlichting precies zo te krijgen zoals je graag wilt. Het is mogelijk om de lichten te dimmen, meerdere lampen met elkaar te koppelen en ook om het systeem verder uit te breiden. Het is allemaal mogelijk. Het lijkt vaak wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Het is zelfs te koppelen aan stembediening.

     

    Hoe is Philips Hue ontstaan?

    In 2012 is Philips Hue ontstaan als één van de allereerste systemen welke met WiFi te bedienen is. Vandaag de dag zijn Philips Hue en haar producten in vele huishoudens niet meer weg te denken. Het is de eerste stap naar de slimme woning en sterk geliefd door vele mensen. Er zijn hierna volop nieuwe producten van Hue ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor of de Philips Hue Iris. Zo zijn er ook lampen en led-strips verkrijgbaar om aan te sluiten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten voor in de slimme woning.

     

    HUE IRIS

     

    Wat is de Philips Hue Iris?

    Creëer de gewenste sfeer in elke kamer van je woning met de stijlvolle Philips Hue Iris lamp. De Iris kleurt je muur met strijklicht en geeft zachte achtergrondverlichting voor een subtiel, uniek effect. Voeg een Hue Bridge toe voor toegang tot alle slimme verlichtingsfuncties en voor het koppelen met andere Philips Hue producten. De Iris beschikt over een vast ingebouwde LED-lamp, is direct te bedienen met Bluetooth en kan daarnaast worden bedient met zowel de stem (lees hier meer over stemcommando's van bijvoorbeeld "Hey Google") of met de app van Philips Hue.

     

    Wat is een protocol en op welke werkt de Hue Iris?

    Een smart home apparaat moet communiceren om de verschillende uit te voeren taken goed uit te kunnen voeren. Om dit te kunnen doen maken de apparaten gebruik van een taal. Zo een taal noemt men een protocol. In de wereld van smart home is hier nog niet één vaste taal voor en daarom gebruiken apparaten verschillende protocollen. Om jouw smart home dus écht goed te kunnen laten functioneren en om jouw apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren is het handig als deze apparaten ieder hetzelfde protocol ondersteunen. Een aantal protocollen die er op dit moment zijn zijn bijvoorbeeld Nest, Zigbee en Z-Wave. Philips Hue, en dus ook de Philips Hue Iris, maakt naast Bluetooth (in de nieuwere apparaten) gebruik van Zigbee.

     

    Wat is Zigbee?

    Zigbee is een netwerk dat op zichzelf vrij weinig energie verbruikt. Een enorm voordeel wanneer je apparaten gebruikt in huis die werken op een batterij. Net zoals het hierboven genoemde Z-Wave protocol is Zigbee speciaal ontwikkeld voor de werking van smart home apparaten zoals slimme verlichting of slimme stekkers. Waar Z-Wave niet zo gek veel moeite heeft met het koppelen van apparaten van verschillende fabrikanten en merken wil dit bij ZigBee nog weleens moeilijker gaan. 

    > Lees hier meer over Zigbee!

     

    Philips HUE Iris

     

    Wat zijn voordelen van de Hue Iris?

    • Bijna oneindig veel mogelijke kleuren en witte lichttinten
    • Modern design
    • Luxe ogende en voelende stroomkabel
    • Rolt niet zo snel om zoals vorige generaties
    • Bridge is niet vereist, lamp beschikt over bluetooth
       

     

    Wat zijn nadelen van de Hue Iris?

    • Philips Hue Bridge benodigd voor volledig gebruik. 
    • Modern design, maar moet wel in je smaak passen.
    • Niet altijd even makkelijk om stroomkabel weg te werken.

     

    Slimme tafellamp Hue Iris Philips

     

    Waarom een slimme tafellamp?

    Maar waarom kiest men eigenlijk voor een slimme tafellamp en waar is deze lamp dan precies zo goed voor? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen sowieso al de volgende redenen tegen bij onze klanten;

     

    Alles aanpassen aan de sfeer

    Creëer de gewenste sfeer in elke kamer van je woning met stijlvolle slimme verlichting in de vorm van een tafellamp. De tafellamp kleurt je muur met strijklicht en geeft zachte achtergrondverlichting voor een subtiel, uniek effect. Wil jij romantisch tafelen of wil je functioneel licht om in te werken? Met één druk op de knop of met één voice-command heb je dit al voor elkaar.

     

    Gemak

    Los van of we het hebben over een slimme tafellamp is slimme verlichting in het algemeen al een hele verrijking in het woongemak. Waar voorheen elke lamp aan- en uitgezet diende te worden met een specifiek lichtknopje ergens in huis is dit nu mogelijk vanuit ‘de luie stoel’. Nooit meer opstaan om de lampen naar wens in te stellen. Dit is simpelweg verleden tijd!

     

    Overal te plaatsen en te gebruiken

    Alhoewel de naam het wel doet vermoeden is een tafellamp niet alleen geschikt voor plaatsing op een eettafel. Het kan namelijk ook zo zijn dat de lamp wordt gebruikt op het nachtkastje, het dressoir of zelfs op het tv meubel. Waar je de lamp plaatst is dus helemaal “up to you”.

     

    > Lees hier meer over de redenen voor het kopen van een slimme tafellamp!

     

    philips hue iris tafellamp

     

    Mogelijke alternatieven voor Philips Hue

    Toch nog een beetje aan het twijfelen of de Philips Hue Iris, of een andere Philips Hue lamp, hetgeen is wat jij zoekt? Wij schreven eerder ook al een artikel over mogelijke alternatieven voor Philips Hue. Wellicht is het voor jou de moeite waard om ook dat artikel eens door te lezen. Zo weet jij zeker dat jij voor het goede merk kiest. Lees hier meer over alternatieven voor Philips Hue.

     

    Advies Philips Hue van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen