Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Heb jij vragen of krijg jij graag advies? Vraag het onze klantenservice!

  Naar de klantenservice

  Slimme stekker

  Wil jij gaan beginnen met het creëren van jouw eigen smart home? Dan is de slimme stekker een mooie eerste stap. De benodigdheden zijn eenvoudig en er is niet heel veel technische kennis benodigd om aan de slag te kunnen. Een mooie instap voor iedereen. Toon meer

  Merken

  Communicatie protocol

  Besturing via

  Prijs

  -
  19 Producten
  24,19
  13,30
  WIFIPO110FBK Smartlife Smart Stekker Wifi IP44 3680W Zwart
  Op vooraad
  13,30
  Bekijken
  WOOX R6080-3 Pack Smart plug set (3 pcs), WiFi, 16a 3680W, powered by TUYA
  Op vooraad
  WOOX R6113-4pack Set of 4 Smart Plug 16A + energy monitor
  Op vooraad
  WOOX R6113 Smart Plug 16A + energy monitor, Wi-FI, Bluetooth
  Op vooraad
  • Gratis levering vanaf 100 euro Gratis levering vanaf 100 euro
  • Functioneert garantie op alle producten Functioneert garantie op alle producten
  • In Nederland & België geleverd Snelle levering door heel Nederland
  47,19
  31,45
  Brennenstuhl 3V Draadloze Schakelset IP20

  Brennenstuhl 3V Draadloze Schakelset IP20

  Een eenvoudige manier tot het slim maken van lam...

  Deliverytime

  Op vooraad
  31,45
  Bekijken
  WOOX R6118 Smart plug, Schuko, WiFi, 802.11b/g/n, 3680 W, IP20, 30m, White
  Op vooraad
  33,70
  22,98
  Brennenstuhl BN-1507030 Draadloze Schakelset Buiten 2 X F (cee 7/3) Zwart
  Op vooraad
  22,98
  Bekijken
  2,36
  1,20
  Skytronic 350 269 Afstandbediende Aan/Uit Schakelaar
  Op vooraad
  1,20
  Bekijken
  WOOX R6153 slimme dubbele stekker met energie meter en randaarde
  Op vooraad
  11,56
  4,83
  RFP110FWT Rf Smart Stekker Aan/uit Schuko Type F 2300 W voor afstandsbediening
  Op vooraad
  4,83
  Bekijken
  37,39
  30,24
  Marmitek Smart Wifi Stekker 15a En 2usb

  Marmitek Smart Wifi Stekker 15a En 2usb

  Smart Wifi Stekker 15a En 2usbUitvoering: Pow...

  Deliverytime

  Op vooraad
  30,24
  Bekijken
  31,16
  25,40
  Marmitek Smart Wifi Stekker 15a

  Marmitek Smart Wifi Stekker 15a

  Smart Wifi Stekker 15aMax. stroom: 15AVe...

  Deliverytime

  Op vooraad
  25,40
  Bekijken
  45,92
  30,24
  Nedis RFP410FWT Rf Smart Stekkerdoos 4x Schuko Type F 3680 W
  Op vooraad
  30,24
  Bekijken

  Let hierop bij het kopen van een smart stekker

  Aan de slag met een slimme stekker in jouw smart home? Het belangrijkste voor je een slimme stekker gaat kopen is dat je zelf precies weet wat de stekker moet kunnen en waar die door jou speciaal voor gebruikt gaat worden. Ben je handig of niet en kies je dus een stekker die gemakkelijk te installeren is of koop je een slimme stekker alleen op basis van de prijs? Je maakt dus nogal wat afwegingen voor je besluit een slimme stekker te kopen van een bepaalde aanbieder. Sommigen denken daar, zoals ook wel aan te bevelen is, heel lang en goed over na, anderen pakken gewoon de eerste de beste slimme stekker die ze ontdekken.

  De afmeting van de smart stekker

  Let bij het kopen van een slimme stekker wel op de afmetingen. Daar zit soms nogal wat verschil in. Je moet zien te voorkomen dat de andere stopcontacten ontoegankelijk worden door de omvang van de slimme stekker. Kies dan liever voor een meer compacte uitvoering.

  Platform van de smart plug

  Naast de afmeting van de smart plug is het ook zaak om te letten met welk platform de slimme stekker precies werkt. Heb jij bijvoorbeeld als een Google Assistant in huis geïnstalleerd of werk jij wellicht het liefst met Amazon Alexa? Dan is het wel zo fijn dat deze platforms worden ondersteund door jouw smart plug. Is dit niet het geval? Dan is het een stuk lastiger om ze samen te laten werken met jouw complete smart home.

  Wil jij meer lezen over hoe een platform precies werkt binnen een smart home? Lees dan vooral deze pagina die wij hierover schreven.

  Protocol van de slimme stekker

  Waar je dient te letten op het platform is het tevens zaak om goed te letten op het protocol dat de smart plug gebruikt om te communiceren. Anderen noemen het protocol ook weleens de communicatietaal van het slimme apparaat. Communiceert jouw smart home via ZigBee en je smart plug via Z-Wave? Dan wordt het wederom lastig om het geheel samen te laten werken.

  Wil jij meer lezen over hoe een protocol precies werkt binnen een smart home? Lees dan vooral deze pagina die wij hierover schreven.

  Lees de reviews en recensies

  Het is wel handig om voor je een keuze maakt ook online eens wat recensies tot je te nemen. Doe dit niet alleen bij de partij waar je wilt gaan kopen, maar ook op andere platforms en aanbieders. Die vertellen vaak veel, al moet je de uiterst negatieve en de juichende commentaren wel enigszins filteren. Heel slechte slimme stekkers zijn er tegenwoordig niet meer. Iemand kan – als je een heel negatieve recensie leest- gewoon een wat mindere ervaring hebben gehad met een op zich prima stekker. Frustraties bepalen dan de inhoud van een dergelijke recensie.

  Advies op maat

  Hoewel de prijs niet altijd alles zegt over de kwaliteit van een product, is het als volstrekte leek verstandig in het geval van de slimme stekker dan maar voor de stekker van het bekende merk te kiezen. Dan neem je een veilige beslissing, al zijn er anno 2020 echt geen slechte slimme stekkers meer op de markt. Ze kunnen in essentie allemaal hetzelfde. Bij Smartbright.nl geloven wij in service en advies op maat. Dit geven wij jou dan ook graag compleet vrijblijvend!

   

  De voordelen van een slimme stekker in huis

  Slimme stekkers hebben je echt veel te bieden. Wat precies ervaar je eigenlijk pas als je ze hebt. Het is het gemak dat het biedt, maar zeker ook een stuk extra veiligheid bijvoorbeeld. Slimme stekkers maken je leven gemakkelijker en zijn vaak erg goed voor je gemoedstoestand. Bovendien besparen ze je tijd en geld. Voorbeeld? Je koffiezetapparaat, de stekker van dit apparaat steek je voortaan niet in een stopcontact maar in de slimme stekker. Op die manier kun jij van een afstand het apparaat aanzetten, met behulp van een speciale app op je smartphone. Dit kun je ook doen bij de televisie of elk ander gewenst apparaat. Slimme stekkers kunnen ervoor zorgen dat apparaten nooit langer dan tien minuten aan staan en wat is lekkerder dan ’s ochtends je bed uit stappen en het koffiezetapparaat al te horen pruttelen.

  Slimme stekkers maken je huis ook veel veiliger. Je hebt altijd apparatuur die je nooit aan moet laten staan, denk bijvoorbeeld aan een strijkijzer of een krultang. Ook nu hoef je niet weer naar huis te rijden, de slimme stekkers schakelen ze wel uit. Belangrijk veiligheidsvoordeel is ook de wat men noemt aanwezigheidssimulaties die je kunt realiseren. Stel je gaat op vakantie. Dan is het doorgaans dag en nacht donker in je huis. Het kan voor inbrekers een uitnodiging zijn om jouw woning eens van binnen te bekijken. Met slimme stekkers laat je op een vooraf ingestelde tijd de verlichting aangaan of schakel je van afstand willekeurig even de lampen in je woonkamer aan. Geheid dat de inbrekers een deurtje verder gaan in de veronderstelling dat er iemand thuis is.

  Naast gemak en veiligheid kan ook energieverbruik een reden zijn om te kiezen voor een slimme stekker. Eén van de grote voordelen van een slimme stekker is namelijk dat je met een slimme stekker je energieverbruik kunt verminderen. Waarom je dit zou doen? Om de maandelijkse rekening te verlagen natuurlijk! Een slimme stekker is dus niet alleen een investering in gemak en/of veiligheid, maar door het verlagen van het energieverbruik is het op deze manier op de lange termijn ook een investering/besparing voor je eigen portomonnee.

   

  Wat kan ik nu eigenlijk met slimme stekkers?

  Wat kan de slimme stekker? Op die vraag is al voor een groot deel antwoord gegeven. Belangrijkste kwaliteit is dat een slimme stekker in staat is om andere apparaten die tot op dat moment dom zijn ook slim te maken. Dat doe je heel simpel door bijvoorbeeld de stekker van je koffiezetapparaat niet in een regulier stopcontact te doen, maar in de slimme stekker te steken. Nu is de koffiezetter slim en bedien je ’m van afstand en zorg je dat de koffie klaar is als jij thuiskomt van je werk, of als je uit bed stapt. Met het feit dat je de apparaten nu op afstand kunt bedienen is het tweede grote voordeel van de slimme stekkers genoemd.

  Wat je met de slimme stekkers ook kunt doen is het instellen van tijdschema’s. Zo kun je ervoor kiezen dat je koffiezetapparaat op een bepaalde tijd aan gaat. Of neem bijvoorbeeld de televisie van de kinderen op hun slaapkamer. Je weet dat ze graag naar TV kijken, je weet ook dat ze huiswerk moeten maken. Dus laat jij elke middag na een half uur de televisie automatisch uitschakelen met dank aan de slimme stekker. Later zullen je kinderen er je dankbaar voor zijn (hopen wij haha).

  Ook handig is dat je de slimme stekker koppelt aan sensoren, bijvoorbeeld aan een bewegingssensor, Ga je er ’s nachts uit om naar de wc te gaan, dan weet je dat je door de koppeling de verlichting inschakelt. Dit is ook voor buiten handig, als je nog snel even een vuilniszak aan de weg moet zetten. Je ziet waar de zak staat en waar de klink van de schuttingdeur nou ook alweer zit.

  Tenslotte zijn er ook meer dan voldoende slimme stekkers beschikbaar die je in staat stellen het stroomverbruik van de apparaten thuis te laten zien. Zo zie je waar je nog op kunt besparen. Daarnaast geeft een dergelijke controle over je stopcontact je natuurlijk sowieso al de macht over het energieverbruik van je huis.

   

  Welke merken smart plugs zijn er op de markt en wat zijn de beste slimme stekkers?

  Het aantal merken – aanbieders- van slimme stekkers kan met de dag anders zijn. Nog steeds komen er aanbieders met weer een slimme stekker. Je zou het haast wildgroei noemen nu zelfs supermarkten en winkels als Action en Lidl zich aan slimme stekkers wagen, geproduceerd onder hun eigen naam.

  Merken die alle stormen overleven zijn er gelukkig ook voldoende. Slimme stekkers voor Apple Homekit, slimme stekkers van Nedis, HiHome, Innr, Philips, EZVIZ, Eve, Osram en Trust zijn ondertussen vaste waarden geworden en de stekkers van deze merken kun je altijd kopen. Ze zullen altijd hun werk doen.

  Bij Smartbright.nl adviseren wij onze klanten altijd even te kijken naar de slimme stekker van bijvoorbeeld een Nedis SmartLife, Philips Hue, een Hombli, een Smartwares of een Hama. Dit zijn tevens bij ons de hardst lopende smart plugs en vaak de beste slimme stekkers.

  Je hebt de heel goedkope merken, waarvan jij je af moet vragen hoe die stekkers zo goedkoop kunnen zijn. Bij twijfel geef je, mits je budget het toelaat uiteraard, de voorkeur aan de bekendere merken. Want ook deze merken bieden slimme stekkers aan die prima te betalen zijn. Insiders noemen de stekkers van Fibaro en Hombli de beste, Somfy is ook al zo’n grootheid op het gebied van slimme stekkers, zoals KlikAanKlikUit ook degelijke stekkers levert, net als Elgato en TP-Link.

  De smart plug van Philips Hue

  Ook Philips Hue beschikt naast de slimme verlichting over een slimme stekker. Ook bij Smartbright.nl hebben wij deze Philips Hue Smart Stekker in ons assortiment. Maak je bestaande 'gewone' verlichting slim met de Philips Hue slimme stekker. Steek de Philips Hue slimme stekker in het stopcontact en sluit vervolgens je bestaande verlichting er op aan. Schakel je verlichting aan of uit met de Philips Hue Bluetooth app of zelfs met je stem. Extra functies, zoals het instellen van timers, zijn mogelijk als je verbinding maakt met de Philips Hue bridge. Let bij deze stekker dus goed op dat er een bridge nodig is van Philips Hue. De Philips Hue slimme stekker heeft een onopvallend en compact formaat met aan de bovenkant een extra aan/uit-schakelaar. De stekker is voorzien van randaarde (type F), geschikt voor gebruik in Nederland en vele andere Europese landen. 

  De slimme stekker van Hombli

  Met de Hombli Slimme Stekker is het mogelijk om ieder apparaat in je huis om te toveren tot een slim apparaat. De slimme stekker werkt samen met het wifi netwerk in je huis. Hiermee is het mogelijk om de Hombli Slimme Stekker te bedienen via de Hombli app. Ook kun je de Hombli Slimme Stekker koppelen aan Google Assistant of aan Amazon Alexa. De Hombli Slimme Stekker is eenvoudig te installeren. Je hebt enkel de slimme stekker nodig, wifi en de app. Hierna kun je de Hombli Slimme Stekker heel gemakkelijk installeren en gaan gebruiken in je huis. Naast een stekker met één ingang is het bij Hombli ook mogelijk om een slimme stekker aan te schaffen met twee ingangen. Zo kun je meerdere apparaten in één keer slim maken. Een ideale start van jouw smart home!

  De slimme stekker van Nedis

  Je hoeft echt geen technisch wonder of elektricien te zijn om aangesloten apparatuur op afstand te bedienen en te automatiseren. Het enige dat je daadwerkelijk nodig hebt is een slimme stekker en je Wi-Fi-router. Met de intuïtieve app van Nedis SmartLife heb je de mogelijkheid om apparatuur van op afstand en automatisch aan en uit te schakelen. De app werkt zelfs met spraakbedieningsystemen zoals Amazon Alexa en Google Home. Een groot voordeel van een smart plug van Nedis SmartLife? De smart plug komt vaak voor een vele malen scherpere prijs dan bij concurrenten zonder dat hier daadwerkelijk kwaliteit voor wordt ingeleverd.

   

  Veel gestelde vragen over de smart plug

  Naast bovenstaande informatie is het natuurlijk mogelijk dat jij nog met vragen zit. Om hier ook zo goed mogelijk in te voorzien houden wij hieronder een overzicht bij van veel gestelde vragen die wij horen bij onze klanten. Heb jij een vraag omtrent de slimme stekker? Stel deze dan vooral aan onze klantenservice.

  Kan ik elke slimme stekker besturen met mijn stem?

  In principe is elke slimme stekker die te koppelen is aan een platform zoals Google Assistant of Amazon Alexa met je stem aan te sturen. Koppel jij je smart plug aan bijvoorbeeld een Google Nest Mini? Dan is het mogelijk de stekker aan en uit te zetten met je stem.

  Is het mogelijk om een smart plug te laten werken met Google Home of Amazon Alexa?

  Ja, dit is zeker mogelijk. Let hier wel goed op wanneer u overgaat tot koop van een slimme stekker. Het platform waarmee een slimme stekker samenwerkt is namelijk per smart plug verschillend.

  Zijn er ook slimme plugs voor buiten?

  Ja, deze zijn er en wij bieden deze ook aan bij Smartbright.nl. Wil jij bijvoorbeeld een slimme apparaat realiseren in de tuin? Denk hierbij aan sprinklers of verlichting? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een slimme stekker voor buiten. Deze stekkers zijn speciaal beschermd tegen eventuele vorst of tegen water. Ideaal! Let hierbij wel op dat je een goede Wi-Fi verbinding dient te hebben in de tuin.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen