Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Vrijdag 24 Juni 2021

  Wat is ZigBee en hoe werkt het?

  ZigBee is een netwerk dat op zichzelf vrij weinig energie verbruikt. Een enorm voordeel wanneer je apparaten gebruikt in huis die werken op een batterij. Benieuwd wat ZigBee nu eigenlijk precies is? Lees hier alles over dit protocol!

   

  Wat is een smart home protocol?

  Een smart home apparaat moet communiceren om de verschillende uit te voeren taken goed uit te kunnen voeren. Om dit te kunnen doen maken de apparaten gebruik van een taal. Zo een taal noemt men een protocol. In de wereld van smart home is hier nog niet één vaste taal voor en daarom gebruiken apparaten verschillende protocollen. Om jouw smart home dus écht goed te kunnen laten functioneren en om jouw apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren is het handig als deze apparaten ieder hetzelfde protocol ondersteunen. Een aantal protocollen die er op dit moment zijn zijn bijvoorbeeld Nest, Zigbee en Z-Wave.

   

  Wat is ZigBee?

  ZigBee is een netwerk dat op zichzelf vrij weinig energie verbruikt. Een enorm voordeel wanneer je apparaten gebruikt in huis die werken op een batterij. Net zoals het hierboven genoemde Z-Wave protocol is ZigBee speciaal ontwikkeld voor de werking van smart home apparaten zoals slimme verlichting of slimme stekkers. Waar Z-Wave niet zo gek veel moeite heeft met het koppelen van apparaten van verschillende fabrikanten en merken wil dit bij ZigBee nog weleens moeilijker gaan. 

   

  Wat is een platform?

  Wanneer jij in huis uitkomt op drie verschillende protocollen en je moet per protocol een verschillende app gebruiken dan is dit niet bepaald een makkelijke manier van bedienen. Hier hebben verschillende partijen slim op ingespeeld door een zogenoemd platform te realiseren. Via een dergelijk platfrom is het mogelijk om alle apparaten van verschillende makelij, merken, protocollen vanuit één app te bedienen (of met stem uiteraard). Een greep uit deze platformen zijn de Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit en Homey. 

   

  Advies ZigBee van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen