Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Heb jij vragen of krijg jij graag advies? Vraag het onze klantenservice!

  Naar de klantenservice

  Slimme thermostaat

  Ben jij op zoek naar een slimme thermostaat voor in jouw (toekomstige) slimme huis? Dan ben jij bij Smartbright.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment tegen scherpen prijzen is Smartbright.nl dé specialist. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  De slimme thermostaat is al lang niet meer weg te denken uit onze woningen. Met behulp van de slimme thermostaat kun je energie besparen en kan je maandelijkse energierekening fors lager uitvallen. Daarnaast biedt een slimme thermostaat je simpelweg meer gemak en comfort en is het prima te integreren binnen je smart home. Er is meer dan voldoende keuze als ook jij een slimme thermostaat in je huis wenst. Wij helpen je alvast op weg en wijzen je op de voordelen van de slimme thermostaat, de installatie ervan en waar je op moet letten als je van plan bent om een slimme thermostaat te kopen.

  Let hierop wanneer ook jij een slimme thermostaat gaat kopen

  Zoals gezegd heb je meer dan voldoende te kiezen als het gaat om de slimme thermostaat. Van belang is onder meer het type cv-ketel waarover je beschikt en de ondersteuning die geboden wordt, zoals ook de aansluitingsmogelijkheden belangrijk zijn. Voorts is het belangrijk of je bij de aanloop van een slimme thermostaat ook een abonnement af moet sluiten als je gebruik wilt maken van zoveel mogelijk diensten en echt het maximale uit je slimme thermostaat wilt halen. Het is in de meeste gevallen verstandig om relevante informatie in te winnen bij je energieleverancier over wat wel en niet bij jouw huidige cv-installatie past.

  Hier let je op als je een slimme thermostaat gaat kopen:

  • Welk type cv-ketel heb jij thuis?
  • Check de ondersteuning van je cv-installatie
  • Wat zijn de aansluitingsmogelijkheden van de cv-installatie bij je thuis?
  • Is een extra abonnement noodzakelijk?
  • Vraag voor extra informatie de energieleverancier

  De voor- en nadelen van een slimme thermostaat

  De voordelen van een slimme thermostaat zijn significant. Enig door gebruikers benoemd nadeel is dat je wellicht even moet wennen aan de werking van een slimme thermostaat, al hoef je bij de meeste slimme thermostaten behalve het installeren niet zo heel veel te doen. Met een slimme thermostaat kun je al snel aanzienlijk besparen en heb je altijd de optie om de thermostaat te koppelen met andere smart home apparaten.  Slimme thermostaten bieden je bovendien gemak en comfort. Bovendien worden mensen meer bewust van de energie die je verbruikt en hoeveel energie bepaalde apparaten nou specifiek verbruiken. Voordeel is zeker het zelf lerend vermogen van de slimme thermostaat. De thermostaat onderneemt actie op basis van jouw specifieke patronen. Voorbeeld? Dat is dat als je elke dag rond 07.00 uur je woonkamer binnen komt, het beneden in de kamer al heerlijk warm is in je woonkamer. Dat regelt de slimme thermostaat dus helemaal zelf aan de hand van de patronen die hij bij jou heeft waargenomen. Nog een voordeel is dat de slimme thermostaten te integreren zijn met je smart home apparaten.

  Voordelen van een slimme thermostaat:

  • Met een slimme thermostaat leer je door bewustwording vaak al snel aanzienlijk te besparen
  • Is te koppelen met smart home apparaten
  • Biedt gemak en comfort door gebruik zelf lerend vermogen

  Is een slimme thermostaat energiezuinig?

  Dat is een uitstekende vraag, want de meeste mensen zullen volmondig ja op deze vraag antwoorden. Er wordt immers altijd gezegd dat je met een slimme thermostaat kunt bezuinigen en je dus maandelijks minder geld aan je energierekening kwijt bent. Het antwoord is echter negatief, want in principe is een slimme thermostaat niet energiezuinig. Met andere woorden; de energiebesparing die jij kunt bewerkstelligen ligt niet zozeer aan de slimme thermostaat maar meer aan jouw gedrag. Wat slimme thermostaten wel doen is jou veel bewuster maken van je huidige energieverbruik. Je wordt je ervan bewust hoeveel energie bepaalde apparaten gebruiken en welke kosten dat met zich meebrengt. Er zijn bovendien slimme thermostaten die je zelfs adviseren over hoe je kunt besparen op je huidige verbruik. Die bewustwording zorgt in vrijwel alle gevallen voor een energiebesparing, iets dat je dus zelf tot stand brengt en niet het gevolg is van de werking van de slimme thermostaat, al zul je in de praktijk je woning niet meer opwarmen als er niemand in de woning is.

  Hoe installeer ik een slimme thermostaat?

  Het aansluiten van een slimme thermostaat hoeft niet ingewikkeld te zijn. In het geval je huidige bedrading en aansluiting al aangesloten zijn, is het tamelijk eenvoudig een slimme thermostaat te installeren. Is dat echter niet het geval, dan kan de installatie iets lastiger zijn. Op internet vind je verschillende stappenplannen die je helpen bij het installeren van een slimme thermostaat. Je plaatst de slimme thermostaat bij voorkeur in de kamer waar je vaak verblijft, vaak is dat de woonkamer. Bovendien is het handiger om juist hier de slimme thermostaat te plaatsen. Mocht dit op de een of andere manier nou niet mogelijk zijn, dan is het wellicht verstandig om wat betreft de temperatuurregeling te kiezen voor slimme radiatorknoppen.

  Slimme thermostaten hebben het heden en de toekomst. Telkens weer komen er nieuwe uitvoeringen die weer beter zijn dan de vorige thermostaten. Grote winnaar is vooral de consument. Door bewustwording wordt nadrukkelijk bezuinigd op de energierekening terwijl het comfort en gemak ook zaken zijn die zo goed als iedereen echt aanspreken.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen