Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Heb jij vragen of krijg jij graag advies? Vraag het onze klantenservice!

  Naar de klantenservice

  Robotstofzuiger

  Ben jij op zoek naar een robotstofzuiger voor in jouw (toekomstige) slimme huis? Dan ben jij bij Smartbright.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment tegen scherpen prijzen is Smartbright.nl dé specialist. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten
  319,99
  279,99
  Robotstofzuiger Blaupunkt XEASY

  Robotstofzuiger Blaupunkt XEASY

  De Robotstofzuiger Blaupunkt XEASY is een stofzu...

  Deliverytime

  Op vooraad
  279,99
  Bekijken
  459,99
  429,99
  Robotstofzuiger Blaupunkt XBOOST

  Robotstofzuiger Blaupunkt XBOOST

  Zoek je een robotstofzuiger met een slimme dweil...

  Deliverytime

  Op vooraad
  429,99
  Bekijken
  369,99
  324,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3290 Titanium

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3290 Titanium

  De Cecotec Conga 3290 Titanium is een stofzuiger...

  Deliverytime

  Op vooraad
  324,99
  Bekijken
  449,99
  439,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3490 Elite

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3490 Elite

  De Cecotec Conga 3490 Elite robotstofzuiger is e...

  Deliverytime

  Op vooraad
  439,99
  Bekijken
  499,99
  469,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3690 Absolute

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 3690 Absolute

  De Cecotec Robotstofzuiger Conga 3690 Absolute i...

  Deliverytime

  Op vooraad
  469,99
  Bekijken
  279,99
  264,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 990 Series

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 990 Series

  Wanneer je weet dat er slimme robotstofzuigers z...

  Deliverytime

  Op vooraad
  264,99
  Bekijken
  • Gratis levering vanaf 100 euro Gratis levering vanaf 100 euro
  • Functioneert garantie op alle producten Functioneert garantie op alle producten
  • In Nederland & België geleverd Snelle levering door heel Nederland
  349,99
  329,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 1090

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 1090

  De Robotstofzuiger Cecotec Conga 1090 kan niet a...

  Deliverytime

  Op vooraad
  329,99
  Bekijken
  369,99
  344,99
  Robotstofzuiger Cecotec Conga 1690 Pro

  Robotstofzuiger Cecotec Conga 1690 Pro

  De robotstofzuiger Cecotec Conga 1690 Pro helpt ...

  Deliverytime

  Op vooraad
  344,99
  Bekijken

  Een robotstofzuiger is een huisrobot die zelfstandig een ruimte van stof en vuil ontdoet. De meest moderne uitvoeringen werken met sensoren die objecten detecteren en omzeilen en ervoor zorgen dat de robotstofzuiger bijvoorbeeld niet van de trap valt. Raakt de accu van de robotstofzuiger leeg, dan keert de robot zelfstandig terug naar het laadstation om daar meteen op te laden. De eerste robotstofzuiger kwam in 2002 op de markt, nadat daarvoor al een aantal keren een aantal modellen aan het grote publiek getoond was. Dyson was de eerste die een robotstofzuiger ook echt liet zien, de eerste producent die daadwerkelijk met een robotstofzuiger op de markt kwam is de iRobot, die de Roomba presenteerde. Deze Roomba geldt als de eerste officiële robotstofzuigers. Nog steeds is de robotstofzuiger volop in ontwikkeling en worden de modellen steeds weer verbeterd. Bovendien kunnen de robots steeds beter bepaalde vaardigheden combineren met stofzuigen. Overigens is het niet verstandig je gewone stofzuiger de deur uit te doen, er zijn altijd specifieke plekjes die je zelf nog even na moet zuigen.

  Soorten robotstofzuigers

  Er zijn verschillende robotstofzuigers beschikbaar, robots die je onder zou kunnen verdelen in die met een snoer, de draadloze uitvoeringen en de robotstofzuigers die ook kunnen dweilen, vegen of een ruimte kunnen steriliseren. De uitvoeringen met snoer zijn de goedkoopste en meest simpele die op de markt verkrijgbaar zijn. Eigenlijk kun je pas echt spreken van een robotstofzuiger als sprake is van een draadloze uitvoering, die je met een app op je smartphone aan kunt sturen en die zelf terugkeert naar het laadstation als de accu leeg is. Vervolgens pakt hij de route op precies de juiste plek weer op als hij weer over een volle accu beschikt. Deze middenklasse – om het zo maar te zeggen- wordt het meest gebruikt. De derde uitvoering, dat is de robotstofzuiger die kan multitasken, wordt minder vaak gebruikt als de middenklasser. Groot voordeel van alle soorten robotstofzuigers is dat je zelf niet in actie hoeft te komen. Vergis je overigens niet in het geluid als je zelf op de bank ligt televisie te kijken. De robotstofzuiger maakt wel degelijk lawaai, tot wel 60 dB aan toe zelfs. Dat is ietsje minder dan een rustige, gewone stofzuiger. Zet het volume van je TV dus wel iets harder wil je er iets van kunnen volgen, of programmeer je robot zo dat ie eerder of later zijn werk doet. De beste robotstofzuigers? Kies dan voor een robot van de merken iRobot, Philips of Neato. 

  Hier let je op bij het kopen van een robotstofzuiger

  Nadat iRobot de eerste uitvoering van de robotstofzuiger op de markt bracht, was het hek van de dam. Allerlei anderen merken bleken ineens ook een dergelijke robot te kunnen produceren. Net zo snel als de onbekende aanbieders echter kwamen, waren ze ook weer weg. Vaste waarden de afgelopen jaren bleken wel de merken iRobot, Dirt Devil, Netao, Xiaomi, Samsung, LG, Miele en Philips. Om er maar een paar te noemen. Als je van plan bent een robotstofzuiger te kopen, moet je goed naar de ruimte kijken die hij zal moeten stofzuigen. Verder selecteer jij de voor jou geschikte robotstofzuiger op basis van zuigkracht, intelligentie, gebruiksgemak, het geproduceerde geluid en uiteraard ook energieverbruik. Om die redenen verschillende de robotstofzuigers ook sterk in prijs. Zo heb je robotstofzuigers die gebruik maken van infrarood sensoren die bepalen waar ze wel en waar ze niet komen, terwijl er ook al robots zijn die beschikken over een camera, een laser, of optische en akoestische sensoren. De wat goedkopere uitvoering zal de ruimte afscheiden met een magnetische strip. Verder spelen de verschillende programma’s die een robot uit kan voeren natuurlijk een rol. Doorgaans gaat het dan om programma’s als auto/normaal, spot reiniging, zigzag/willekeurig, cel voor cel, turbo en langs de randen. In principe is de robotmaaier ooit geïntroduceerd als aanvulling op de reguliere stofzuiger, omdat er altijd specifieke plaatsen blijven waar de robotstofzuiger minder goed bij kan. Je zult versteld staan van wat er aan opties zijn als het om deze robotstofzuigers gaat en hoe groot het aanbod is.

  De voordelen van een robotstofzuiger in je huis

  Natuurlijk zijn er tal van voordelen te benoemen van de robotstofzuiger bij je thuis. De meest genoemde is het gemak, je hoeft nu zelf immers niet of in elk geval veel minder in actie te komen. Alhoewel; stel je neemt een uitvoering met een dweilfunctie, dan dien je wel steeds zelf de dweil te bevestigen. Helemaal werkloos kom je er niet mee weg dus, want ook de robotstofzuiger zal zijn stof een keer kwijt moeten. Het feit dat jij zelf het werk niet hoeft te doen is echter toch het meest genoemde voordeel van de robotstofzuiger. Ander voordeel is dat je de robotstofzuiger zo vaak aanzet als je wilt- en dat is altijd vaker dan wanneer je zelf aan de slag moet- waardoor vuil minder snel opbouwt dan met een gewone stofzuiger het geval is. Nog een voordeel is dat de meeste robotstofzuigers wel degelijk onder laag meubilair hun werk kunnen doen, plaatsen die je als je zelf met een stofzuiger aan de slag gaat nog wel eens links wilt laten liggen. Verder download je bij vrijwel elke robotstofzuiger een speciale app op je smartphone. Met deze app en dus je smartphone kun je de  robotstofzuiger bedienen. Je stelt schema’s in wanneer de stofzuiger zijn werk kan doen en past die weer aan. Je kunt op bepaalde apps zelfs zien welke optie de robotstofzuiger heeft afgelegd. Nadelen? Die zijn er ook, zoals er nadelen zijn bij elk apparaat dat je koopt. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat je de ruimte toch enigszins voor moet bereiden en dus niet allerlei kleden op de grond hebt liggen, dat niet alle ondergronden even geschikt zijn voor een robotstofzuiger en dat het kopen van een dergelijke stofzuiger toch wel een investering vraagt. Die investering weegt echter niet op tegen de vrije tijd die je ervoor terug krijgt. Want die tijd is simpelweg onbetaalbaar.

  Wat kunnen robotstofzuigers nu allemaal precies

  Robotstofzuigers kunnen heel erg veel in elk geval, dat moge duidelijk zijn. Ze kunnen geheel zelfstandig je woning van stof en vuil ontdoen. Ze kunnen met een speciale app bediend worden en op door jou ingestelde tijden en dagen hun werk doen. Ze kunnen geheel zelfstandig naar het basisstation terugkeren als de accu leeg dreigt te raken en er opgeladen moet worden, om vervolgens zelf de route die nog gezogen moet worden weer op te pakken. Ze ontwijken zelf objecten en meubilair en zorgen er zelf voor dat ze niet van de trap vallen en kunnen vaak ook prima onder laag meubilair zuigen. Je hebt uitvoeringen van de robotstofzuiger die ook kunnen dweilen en vegen of een ruimte kunnen steriliseren. De meer geavanceerde robotstofzuigers kunnen plekken die extra aandacht nodig zijn dat ook daadwerkelijk geven en ze kunnen hun route zigzaggend of willekeurig afleggen. Er zijn robots die een turbo stand hebben en extra snel een ruimte schoon kunnen maken en je hebt ze ook die met een afstandsbediening geleverd kunnen worden. Wat de robots ook kunnen is erg lang werken met een li-ion accu, die je als die echt de beste tijd gehad heeft simpel kunt vervangen. Is de ruimte helemaal schoongemaakt, dan kan de robotstofzuiger ook al geheel zelfstandig terug naar het basisstation om daar uit te rusten en bij te laden voor de volgende sessie, die jij voor hem hebt ingepland. Wat ze kunnen is naar vermogen reinigen, er zijn echter altijd hoekjes bij die je zelf nog even moet doen, terwijl je de meeste robotstofzuigers ook nog moet helpen bij het leeghalen van de stofzak of het stofreservoir. In alle gevallen ontzorgen de robots je op de best denkbare wijze. Met alles wat binnen hun vermogen ligt.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen