Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorik van der Heide - Zondag 19 Oktober 2021

    Apps voor Philips Hue verlichting

    Heb jij de stap gezet en ervoor gekozen om de slimme verlichting van Philips Hue te gaan gebruiken voor uitbreiding (of misschien de start) van jouw eigen smart home? Wat een goede keuze! Wil jij echter nóg meer uit de mogelijkheden met deze soort verlichting halen? Alhoewel Philips Hue met de eigen app al een prachtig stukje tech heeft neergezet werken ze daarnaast met een open source API. Dit laatste maakt het mogelijk voor jan en allemaal om met het stukje technologie aan de haal te gaan. Wat dit oplevert? Een grote hoeveelheid apps om het maximale te halen uit de Philips Hue lampen. In dit artikel lichten wij een groot deel van deze apps alvast voor je toe. Wel zo makkelijk toch?!

     

    Wat is Philips Hue?

    Philips Hue is een verlichtingssysteem met ongekende opties. Het is een energiezuinige manier om de woning te verlichten. Je kunt zelfs de woning helemaal in je eigen kleuren afstemmen op de stemming van de dag. De ene dag wat meer sfeerverlichting en de andere dag funky disco verlichting. Of natuurlijk iets wat hiertussen zit. Er zijn veel mogelijkheden om de verlichting precies zo te krijgen zoals je graag wilt. Het is mogelijk om de lichten te dimmen, meerdere lampen met elkaar te koppelen en ook om het systeem verder uit te breiden. Het is allemaal mogelijk. Het lijkt vaak wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Het is zelfs te koppelen aan stembediening.

    Benieuwd naar Philips Hue alternatieven? Lees hier meer.

     

    Hoe is Philips Hue ontstaan?

    In 2012 is Philips Hue ontstaan als één van de allereerste systemen welke met WiFi te bedienen is. Vandaag de dag zijn Philips Hue en haar producten in vele huishoudens niet meer weg te denken. Het is de eerste stap naar de slimme woning en sterk geliefd door vele mensen. Er zijn hierna volop nieuwe producten van Hue ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor of de Philips Hue Iris. Zo zijn er ook lampen en led-strips verkrijgbaar om aan te sluiten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten voor in de slimme woning.

     

    Extra scherp

    Philips HUE kopen?

    Philips Hue is producent van allerlei soorten producten die met slimme verlichting te maken hebben. Dit loopt uiteen van GU10 LED smart lampen tot slimme tafellampen, maar ook ledstrips en bridges horen bij het assortiment van Philips Hue.

    ✔ Insensiteit van licht veranderen ✔ Licht aan- of uitzetten

    Bekijk aanbieding!

     

     

    Apps om nóg meer uit Philips Hue te halen

    Alhoewel Philips Hue met de eigen app al een prachtig stukje tech heeft neergezet werken ze daarnaast met een open source API. Dit laatste maakt het mogelijk voor jan en allemaal om met het stukje technologie aan de haal te gaan. Wat dit oplevert? Een grote hoeveelheid apps om het maximale te halen uit de Philips Hue lampen. Hieronder een overzicht van deze apps.

     

    1. Hue Pro

    Ben je eigenlijk wel tevreden met hoe de reguliere Philips Hue-App werkt, maar wil je dit graag net een stapje verder brengen? Dan is de Hue Pro-App hetgeen waar jij naar op zoek bent. Deze app biedt je namelijk alle reguliere functies die ook in de Hue-App treft, maar dan net iets uitgebreider. Koppel de slimme verlichting aan de muziek die jij op dat moment afspeelt in een bepaalde ruimte, stel custom widgets in of breng je lichtplan naar een next level.

    Geschikt voor besturingssysteem: iOS & Android

    Klik hier om de app te downloaden.

     

    2. hueDynamic

    Net zoals de app die wij bij nummer 1 al even beschreven is ook de hueDynamic-App vergelijkbaar met de originele Hue-App, maar dan net iets uitgebreider. Naast de bekende standaard functies kun je met deze app namelijk de smart lampen koppelen aan de muziek, maar ook de slimme lampen koppelen aan hetgeen er op jouw beeldscherm gebeurd (de kleuren passen zich dan automatisch aan!). Daarnaast beschikt deze app over een grote database met een enorme hoeveelheid scenes (van bijvoorbeeld andere gebruikers) die jij met een simpele druk op de knop over kan nemen op jouw eigen smart home systeem.

    Geschikt voor besturingssysteem: iOS & Android.

    Klik hier om de app te downloaden.

     

    3. Philips Hue Sync

    Wil jij de Philips Hue verlichting laten samenwerken met een computer die draait op Windows of op Apple? Wil jij graag dat de verlichting veranderd aan de hand van hetgeen er gebeurd op het beeldscherm. Op deze manier realiseer je binnen no-time de ideale setup om in te gamen. Hoe tof!

    Geschikt voor besturingssysteem: Windows & Apple computers.

    Klik hier om de app te downloaden.

     

    4. OnSwitch

    Wederom een app die in de basis dezelfde functies mogelijk maakt als de standaard Hue-App. Echter zitten er ook hier extra mogelijkheden verstopt. Zo is het mogelijk om naast alle Philips Hue lampen oof LIFX verlichting te bedienen met deze zelfde app. Meerdere soorten verlichting in één dus!

    Geschikt voor besturingssysteem: iOS & Android.

    Klik hier om de app te downloaden.

     

    5. Hue Essentials

    Deze app komt in een gratis én een betaalde versie en is vooral erg interessant wanneer jij zowel Philips Hue lampen als lampen van IKEA Tradfi in het bezit hebt. Met deze app is het namelijk mogelijk om deze twee soorten lampen naadloos samen te laten werken. Ideaal toch?

    Geschikt voor besturingssysteem: iOS & Android.

    Klik hier om de app te downloaden.

     

    Advies Philips Hue van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen