Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Maandag 17 Juli 2021

  Welke alternatieven zijn er voor Philips Hue?

  De slimme verlichting markt is sterk aan het groeien. Er komen meerdere en nieuwe aanbieders bij en ook het aanbod wordt meer divers. De marktleider is natuurlijk Philips Hue met haar slimme verlichting. Het zijn geweldige lampen. Alleen de investering is vaak hoger dan verwacht. Het is gelukkig ook mogelijk om te kiezen voor een goedkoper alternatief. Zeker als je start met het slimmer maken van je woning kan het een grote investering zijn om alle lampen te vervangen. Natuurlijk kun je het ook in stappen doen. Tevens kun je kijken naar de alternatieven voor de Philips Hue lamp.

   

  Wat is Philips Hue?

  Philips Hue is een verlichtingssysteem met ongekende opties. Het is een energiezuinige manier om de woning te verlichten. Je kunt zelfs de woning helemaal in je eigen kleuren afstemmen op de stemming van de dag. De ene dag wat meer sfeerverlichting en de andere dag funky disco verlichting. Of natuurlijk iets wat hiertussen zit. Er zijn veel mogelijkheden om de verlichting precies zo te krijgen zoals je graag wilt. Het is mogelijk om de lichten te dimmen, meerdere lampen met elkaar te koppelen en ook om het systeem verder uit te breiden. Het is allemaal mogelijk.Het lijkt vaak wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Het is zelfs te koppelen aan stembediening.

   

  Hoe is Philips Hue ontstaan?

  In 2012 is Philips Hue ontstaan als één van de allereerste systemen welke met WiFi te bedienen is. Vandaag de dag zijn Philips Hue en haar producten in vele huishoudens niet meer weg te denken. Het is de eerste stap naar de slimme woning en sterk geliefd door vele mensen. Er zijn hierna volop nieuwe producten van Hue ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor of de Philips Hue Iris. Zo zijn er ook lampen en led-strips verkrijgbaar om aan te sluiten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende producten voor in de slimme woning.

   

  alternatief philips hue

   

  Welke lampen heeft Philips Hue?

  Er zijn verschillende Philips Hue lampen verkrijgbaar voor in de woning. Er zijn eenvoudige Philips Hue startpakketten tot losse spots en LED-strips. Er zijn een paar productlijnen, te weten de Philips Hue White en de Philips White en Color. Ze hebben allebei hun eigen functie. Wat de verschillen zijn van deze opties en waar deze voor dienen? Dat leggen we je hieronder maar wat graag uit.

   

  Lekker wit in meerdere tinten: de Hue White

  Philips Hue White is los te verkrijgen en ook in het startpakket met de bridge. Ook is er een startpakket met een dimmer set en een lichtbron. De Hue White lampen kunnen alle tinten wit geven en zijn met de Philips Hue dimmer te gebruiken. In De ochtend kunnen ze op vol vermogen licht afgeven en in de avond wat sfeervoller licht. Het is zo praktisch en gemoedelijk te gebruiken.

   

  Hue White Ambiance voor gezellig wit licht in huis

  Wanneer je en sfeervolle verlichting wilt krijgen in je huis kun je kiezen voor de Philips White Ambiance lampen. Ze zijn als een startpakket met een bridge en twee lampen te verkrijgen en natuurlijk ook los. De lampen kun je dimmen en kunnen zo minder fel en ook lekker warm gekleurd de woning verlichten. Het is zo mogelijk om altijd de gewenste sfeer in je woning te krijgen. Een candle-light dinner bijvoorbeeld of gewoon lekker warm wit in je slaapkamer.

   

  Alle kleuren van de regenboog: Hue White & Color

  Er zijn veel verschillende Philips White en Color lampen te verkrijgen. Ze zijn er in verschillende afmetingen en soorten. Ze hebben alle kleuren wit licht en kunnen daarnaast ook alle andere kleuren van de regenboog krijgen. Er zijn startpakketten te verkrijgen met normale E27 lampen en ook met spotjes. Naast het startpakket zijn ze ook los te verkrijgen. De lampen zijn te dimmen via een schakelaar en ook via de Hue app natuurlijk. Het is zelfs mogelijk om de lampen af te stemmen op de muziek en films om zo de meest ideale verlichting te krijgen. Geweldig toch?!

   

  Starten met een startpakket!

  De Hue verlichting is via de bridge te bedienen op afstand. Het is zelfs mogelijk om ze vanuit het buitenland aan te sturen. Door de zestien miljoen kleuren en alle mogelijke kleuren wit maakt ze zeer geliefd. Het beste is om te starten met een startpakket als je voor de Philips Hue verlichting kiest. Het is een ideale manier om te starten en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. De startset is uit te breiden met meerdere lampen. Een bridge kan maximaal 50 Philips Hue lampen aansturen. Essentieel is natuurlijk een sterk en goed wifi netwerk.

   

  Indirect licht lightstrips Philips Hue

  Er zijn ook nog de Philips Hue lichtstrips. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en eenvoudig aan te sturen. Het is ideaal om hier gebruik van te maken. Kies ook de verschillende lichtstrips om te zorgen voor aanvullende verlichting.

   

  Alternatieven voor Philips HUE

   

  De beste alternatieven voor de Philips Hue op de markt

  Vroeger was het kopen van een lamp heel eenvoudig. Er was een gloeilamp, wat later de spaarlamp en ook de LED verlichting. Tegenwoordig zijn er ook de slimme lampen welke te bedienen zijn via de stem of een App. De Philips Hue lampen zijn in Nederland de marktleider. Er zijn echter ook alternatieven op de markt voor de Philips Hue lamp.

   

  Nedis Smartlife lampen

  De Nedis lampen zijn in tal van vormen te verkrijgen. Het kan een spotje zijn tot een peervorm. Het assortiment is erg ruim en breed. Het is daardoor mogelijk om altijd de juiste lampen te krijgen van Nedis. Naast de vorm van de lamp is de verlichting nog belangrijker bij de Nedis lampen. Met de Nedis smart life lampen is het mogelijk om vele verschillende kleuren in huis te krijgen. De full colour variant heeft veel te bieden net als de koud- tot warm- wit lampen. Kies de juiste verlichting voor in je huis welke past bij jouw stemming.

   

  Het glas

  Het is goed om te weten dat de slimme lampen van Nedis in verschillende soorten glas beschikbaar is. Het kan gaan om helder glas, wit glas en ook om goud glas. Het assortiment van Nedis smartlife lampen heeft veel te bieden.

   

  Eenvoudig aansluiten

  De Nedis SmartLife lampen zijn gemakkelijk aan het WiFi netwerk te koppelen. Het is niet nodig om hier een hub voor te gebruiken. Na het uitpakken van de lampen zijn ze snel en eenvoudig aan te sluiten op het WiFi netwerk. Het wachtwoord is eigenlijk het enige wat je nodig hebt om de lampen te gaan gebruiken. Er is geen startkit, geen hub, geen gateway en ook geen bridge nodig. Het is gemakkelijk te gebruiken en de app voor de bediening is gratis. Snel, simpel en gemakkelijk de verlichting gebruiken is ideaal.

   

  De lampen bedienen

  De slimme lampen van Nedis zijn heel eenvoudig te bedienen via de Smartlife App. Ook kun je de verlichting koppelen aan Amazon Alexa of Google Home Assistant om de verlichting met de stem te bedienen. Het is ook mogelijk om op die manier andere slimme apparaten in huis te bedienen. Het is ideaal ook om de verlichting via een programma te bedienen of in combinatie met andere apparaten in je huis.

   

  Nedis lampen en Philips Hue

  Het is jammer genoeg niet mogelijk om een mix te kiezen van Nedis verlichting en Philips Hue lampen en ze op één app te bedienen.

   

  Alternatief Philips Hue

   

  Waarom voor Hombli kiezen?

  Een ander alternatief voor de Philips Hue verlichting is Hombli. Het is mogelijk om je hele woning om te toveren tot een smart home in een paar handelingen. De slimme apparaten en verlichting kun je met het WiFi verbinden en zo optimaal gebruiken. De kleuren van de lampen zijn eenvoudig aan te passen. Ook wanneer je niet thuis bent kun je op afstand de verlichting bedienen en zelfs een tijdschema instellen. Er is veel mogelijk. Uiteraard ook in combinatie met Amazon Alexa en de Google Assistant spraak assistenten. Het is ideaal om te zien welke opties er zijn en om hier gebruik van te maken.

   

  Met een simpele app alles goed beheren

  De Hombli producten kun je heel eenvoudig gebruiken. Je kunt vanuit de Hombli app (die gratis) de verlichting en andere slimme producten bedienen. Het is mogelijk om vanuit de app alle apparaten te bedienen. Je kunt met een simpele druk op de knop alle lampen in huis uit doen als je in bed licht. Gemakkelijker kan het niet worden.

   

  Veilig en goed

  Met de Hombli producten is het niet nodig om in te zitten over je privacy. Alle data wordt namelijk versleuteld en goed beschermd. De gebruikersdata wordt door Hombli ook niet met derden gedeeld. Het is eenvoudig om ook de veiligheid in en om je huis up to date te houden. Denk hierbij aan een slimme camera, slimme stekkers en wederom de slimme verlichting (voor binnen en buiten) van Hombi.

   

  Hombli heeft veel te bieden

  De installatie is heel gemakkelijk. De app is erg gemakkelijk te bedienen en alle data wordt versleuteld verzonden. De afwerking is ook hoogwaardig en daarnaast is de Hombli verlichting via Google Assistant of Amazon Alexa met de stem te bedienen.

   

  Alternatieven Philips HUE

   

  Marmitek Smart lampen

  Marmitek Smart Me heeft al haar slimme verlichting onder de naam Glow gehangen. De Glow lampen hebben wifi en kunnen heel eenvoudig worden aangesloten. Er zijn meerdere soorten slimme lampen verkrijgbaar van Glow. Zo zijn er de spotjes met zestien miljoen verschillende kleuren. Oko zijn er decoratieve filament lampen. Daarnaast zijn er nog veel meer kleuropties. Het is goed om ze allemaal te kennen.

   

  Kleur & wit (van koud tot warm)

  De glow Marmitek smart lampen hebben zestien miljoen kleuren en beschikken ook over meerdere wittinten. Voor de kenner kun je de wittinten van 2700 tot 6500 afstemmen. De lichtopbrengst is meer dan achthonderd lumen. De Glow lampen zijn te verkrijgen met een E27 fitting.

   

  Warm tot aan koud wit

  In de wit serie van Marmitek zijn er ook andere fittingen beschikbaar. Naast de E27 fitting is er de E14 fitting en de GU10 fitting. De lichtopbrengst is ruim achthonderd lumen en de kleurtemperatuur zijn net als bij de Gloeilampen van 2700 tot 6500.

   

  Kleur en wit (warm)

  Wil je toch liever meer kleuren? En ook een warme witte kleur? Dan is de kleur en warm wit serie van Marmitek perfect voor jou. De lampen zijn verkrijgbaar met een E14 fitting en een GU10 fitting. De lampen hebben meer dan zestien miljoen kleuren en ook een wit tint van 2700. Het is een warme witte kleur. De lichtopbrengst is met driehonderdtachtig lumen wat minder dan de andere slimme lampen van Marmitek.

   

  Warm wit lampen

  Wanneer je een decoratieve lamp hebt welke moet zorgen voor meer sfeer dan is het een idee om de warm wit lampen te kiezen. Ze hebben een warme witte tint en een E27 fitting. De lampen zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Er zijn verschillende groottes verkrijgbaar om je woning mee te verrijken.

   

  De bediening

  De smart lampen zijn eenvoudig te plaatsen. De bediening is ook erg eenvoudig via je iPhone of smartphone. De App is erg eenvoudig te gebruiken. Wanneer het goed staat ingesteld is het mogelijk om je hele woning vanuit je smartphone te bedienen. De configuratie met andere slimme apparaten is ook mogelijk vanuit de slimme app. Wat ook handig is, is wanneer je de verlichting koppelt met Google Home of Alexa. Dan kun je met spraakcommando’s alles bedienen in je woning.

   

  Slimme verlichting met Marmitek

  Wanneer je slimme verlichting wilt installeren dan kun je dit heel eenvoudig doen met de Marmitek glow lampen. Er is geen hub nodig of andere extra’s. De lampen zijn rechtstreeks op het WiFi netwerk te installeren. De communicatie tussen de lamp en de app is heel eenvoudig en er is geen extra tussenstap. Ook kun je de app voor andere slimme apparaten gebruiken en zien we een steeds verder groeiend assortiment van slimme apparaten van Marmitek.

   

  Alternatieven voor Philips Hue?

  Er zijn verschillende alternatieven voor de Philips Hue verlichting. We hebben een paar goede alternatieven uitvoerig besproken. Er komen steeds meer aanbieders van slimme verlichting bij. Goede alternatieven zijn Nedis SmartLife, Hombli, Hama, Caliber, Woox, Marmitek voor de Philips Hue. Kijk vooral hoe ze met andere slimme apparaten samenwerken en welke opties er zijn. Laat je niet alleen door de prijs leiden. Denk ook aan de veiligheid van de gegevens en de uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.

   

  Advies Philips Hue van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen