Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Freek - Donderdag 25 Juni 2021

    Google Home Assistant, wat is dat en hoe werkt dat?

    Zie jij ook telkens verschillende termen voorbij komen zoals Google Home en Google Assistant? Ben jij benieuwd wat nou eigenlijk precies het verschil is tussen deze twee termen? Om hier voor eens en voor altijd duidelijk in te verschaffen hebben wij dit speciaal voor jou zo duidelijk mogelijk geprobeerd samen te vatten in dit artikel. Heb jij vragen over Google Home of over de Google Assistant? Neem dan contact op met onze Google specialist.

     

    Google Home Assistant

    Veel mensen denk dat Google Home Assistant iets is, maar dit is niet helemaal waar. Google heeft hierin verschillende producten en diensten. Eén daarvan is Google Home en een ander is de Google Assistant. De Google Home Assistant lijkt dus een soort verzamelterm die voor deze producten en diensten is ontstaan. Maar wat zijn Google Home en de Google Assistant dan precies?

     

    google home assistant smartbright.nl

     

    Wat is de Google Assistant?

    In werkelijkheid is het toch écht de Google Assistant die de spraakbesturing van Google mogelijk maakt. Dit stukje software is verwerkt in onder andere de smart speakers van Google Nest. Overigens zit deze software niet alleen in speakers van Google zelf. Ook andere merken zoals Sonos en Harman Kardon hebben speakers die met de Google Assistant werken.

     

    Ontstaan Google Assistant

    Vroeger had google een dienst genaamd Google Now. Deze dienst heeft Google een opvolger gegeven met de naam Google Assistant. De introductie van Google Assistant was in mei 2016 en sindsdien is het stukje software te vinden op veel slimme apparaten van Google (Nest).

     

    google home assistant smartbright.nl

     

    Wat is Google Home?

    Waar de Google Assistant de spraakbesturing in huis mogelijk maakt, is Google Home over het algemeen de slimme speaker van Google. De Google Home was/is de grotere variant van de Google Home Mini. Vaak kun je deze speaker herkennen aan de ronde vormen. De speaker op de afbeelding bij dit artikel is zo'n Google Home speaker. Overigens zou hier verandering in kunnen komen daar de Google Nest Audio de officiële opvolger is voor de Google Home. Hoelang de originele Google Home dus nog beschikbaar zal zijn is nog maar de vraag.

     

    Ontstaan Google Home

    Google Home is dus een slimme speaker van Google (Nest) en hiermee géén besturingssysteem. Wel kan de slimme speaker dienen als hub voor andere slimme apparaten zoals bijvoorbeeld slimme verlichting of smart plugs. De Google Home werd in de VS geïntroduceerd in maart 2016. In Nederland kwamen deze speakers pas in oktober 2018 beschikbaar. We hebben het hier over de Google Home én de Google Home Mini.

     

    Opvolger Google Home

    De ontwikkelingen gaan snel op de smart home markt en dus is de Google Home niet meer het nieuwste snufje dat er is. De Google Home heeft inmiddels al een opvolger gekregen in de vorm van de Google Nest Audo. De Google Home Mini heeft op zijn beurt een opvolger gekregen met de Google Nest Mini.

     

    Google Home wordt Google Nest

    Zoals aangegeven hebben de verschillende Google Home speakers dus opvolgers gekregen van de Google Nest speakers. Waar deze naam vandaan komt? Google heeft een apart merk gecreëerd die zich NEST noemt. Vandaar ook de wijziging in naam.

     

    google home assistant smartbright.nl

     

    Google Home platform

    Google home als platform is iets dat de meeste mensen over het algemeen wel kennen. Het bedrijf dat zich van origine vooral bevond op het gebied van zoekmachines is inmiddels niet meer weg te denken uit de smart home wereld. Met de Google Home-oplossingen is het mogelijk om slimme apparaten te koppelen, te bedienen met een app, maar ook om het geheel te besturen met je stem.

     

    Lees hier meer over het Google Home platform

     

    De Google Home-app

    Naast dat met de term Google Home de slimme speaker van Google kan worden bedoeld is het ook de naam van de smart home app van Google. Een prachtige centrale manier om al jouw smart home apparaten in huis te bedienen. Een Google Home-app is bijvoorbeeld ook nodig, in combinatie met een Google Nest Mini of een Google Nest Audio, om spraakbesturing in huis mogelijk te maken. Benieuwd hoe jij bepaalde merken toevoegt aan de Google Home-app? Wij schreven er eerder al de volgende artikelen over;

     

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen