Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Freek - Maandag 28 Juni 2021

    Stappenplan: IKEA lampen koppelen aan Google Home

    Heb jij Ikea Tradfri slimme verlichting in huis en wil jij deze gaan gebruiken in combinatie met Google Home? Geen enkel probleem! Het is namelijk vrij eenvoudig om de Ikea lampen te koppelen aan de Google Home-app en dus ook de Google Assistant. Op deze pagina lees je precies wat doen om Ikea lampen te koppelen met Google Home. Wel zo makkelijk!

     

    Wat is de Google Assistant?

    In werkelijkheid is het toch écht de Google Assistant die de spraakbesturing van Google mogelijk maakt en niet Google Home. Dit stukje software is verwerkt in onder andere de smart speakers van Google Nest. Overigens zit deze software niet alleen in speakers van Google zelf. Ook andere merken zoals Sonos en Harman Kardon hebben speakers die met de Google Home Assistant werken.

     

    ikea tradfri lampen koppelen google home

     

    Waarom Ikea lampen samen met Google Home gebruiken?

    Er zijn, net zoals in veel gevallen, ook voor de combinatie van Ikea slimme lampen en Google Home een hele hoop redenen en scenario's te bedenken. Zo zou het kunnen zijn dat er al een bestaande situatie is met een Google Home-app, een slimme speaker van Google nest en een lamp die je hierbij graag wilt gaan gebruiken die je tegenkomt bij de Ikea. Mocht je hierover twijfelen, niet nodig. De lampen van Ikea zijn inderdaad 'gewoon' te koppelen aan Google Home. Let er hierbij echter wel op dat je de benodigde producten van Ikea aanschaft zoals bijvoorbeeld een bridge/hub van Ikea.

     

    Ikea lampen koppelen aan Google Home

    Wil jij de IKEA lampen gaan koppelen aan Google Home? Dan zijn er bepaalde stappen die je moet doorlopen. Bij Smartbright.nl hebben wij deze stappen alvast voor je op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk!

     

    1. Open de IKEA Tradfri-app en ga naar de instellingen.
    2. Selecteer de optie voor ‘Integrations’ en kies Google Assistant.
    3. De Google Home-app zal zich nu automatisch openen.
    4. Selecteer in de lijst die nu opent de ‘Tradfri’-optie.
    5. Stel eventueel wensen en eigenschappen van lampen in.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen