Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Heb jij vragen of krijg jij graag advies? Vraag het onze klantenservice!

  Naar de klantenservice

  Slimme rookmelder

  Ben jij op zoek naar een slimme rookmelder voor in jouw (toekomstige) slimme huis? Dan ben jij bij Smartbright.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment tegen scherpen prijzen is Smartbright.nl dé specialist. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Wat is een smart rookmelder nu precies?

  Wil jij een écht veilig huis en gebruik maken van de mogelijkheden van een smart home om dit te realiseren? Dan mogen slimme rookmelders of koolmonoxidemelders natuurlijk niet ontbreken in jouw samenstelling. Maar wat is nu eigenlijk het verschil met de normale rookmelders die we van oudsher altijd gewend zijn geweest? In de basis blijft de rookmelder een rookmelder, het verschil zit vooral in de nieuwe ‘slimme’ functies die zijn toegevoegd aan deze devices. De rookmelder hangt nog steeds op dezelfde plek in huis en zal nog steeds een signaal geven wanneer er stoffen in de lucht worden waargenomen. Het verschil zit hierbij echter in het soort melding. Bij veel van de smart rookmelders krijg je namelijk bericht op jouw smartphone. Op deze manier ben jij dus altijd en overal op de hoogte van hetgeen er bij jou in huis gebeurd. Ideaal toch? Dit zou je nog verder kunnen uitbouwen naar een melder die samenwerkt met de rest van jouw slimme huis. Hangt de rookmelder in de keuken? Laat deze dan samenwerken met jouw slimme oven of laat de wasmachine uitschakelen bij rook in de berging. Daarnaast kun je bij veel modellen ook de rookmelder de luchtkwaliteit laten meten en monitoren. Iets was je niet dagelijks zult doen, maar wel een handige service voor erbij is.

   

  Let hierop bij het kopen van slimme rookmelders

  Naar alle waarschijnlijkheid koop jij niet elke dag een slimme rookmelder (wij overigens ook niet) en is het soms een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg. Om deze reden hebben wij alvast een aantal elementen om rekening mee te houden bij een aankoop van een smart rookmelder voor jou op een rijtje gezet. Scheelt voor jou weer een stukje zoekwerk toch!?

   

  • Heb jij meerdere rookmelders nodig in huis en heb je deze bedacht op de meest strategische plekken in huis? Ga dan op zoek naar pakketten met daarin meerdere rookmelders. In veel gevallen ben jij op deze manier namelijk een stuk voordeliger uit dan wanneer je de melders per stuk gaat aanschaffen.
  • Rookmelders moeten voldoen aan bepaalde eisen en keurmerken. Ga dus altijd goed na over welke keurmerken de rookmelder die jij op het oog hebt beschikt alvorens je overgaat tot koop.
  • Weet jij waar je de rookmelder wilt gaan plaatsen in huis? Dan is het zaak dat je goed oplet wat voor soort voeding de rookmelder die jij gaat kopen nodig heeft. Is het een rookmelder op batterijen of op stroom?
  • Zonder een koppeling met andere slimme producten heb je in feiten niet zo gek veel aan een smart rookmelder. Zorg dus dat je rookmelder nu, of in de toekomst, te koppelen is aan de rest van jouw slimme devices.

   

  De voordelen van een slimme rookmelder in huis

  Het blijft een beetje raar om bij een slimme rookmelder te benoemen waarom dit een aan te raden product is en wat de voordelen hiervan dan precies zijn. Toch sommen wij de voordelen graag even voor je op. Het zijn immers een aantal hele mooie voordelen die bij het plaatsen van slimme rookmelders in jouw smart home gelden.

  Notificaties

  Ben jij niet thuis en is er rookvorming in je woning? Dan krijg jij van de slimme rookmelders direct een melding op jouw smartphone. Zo kun jij, ondanks dat je er niet bent, wel direct actie ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschakelen van buren, familie en de brandweer.

  Veiligheid voor alles

  Uiteraard wordt de woning er in zijn geheel een stuk veiliger op, maar dit is wellicht iets te kort door de bocht. Wat hierbij echt benoemd dient te worden is namelijk dat de slimme rookmelder met zijn meldingen ook andere processen in gang kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan het openen van de slimme rolluiken en het aanzetten van de verlichting. Is de rookvorming in de keuken? Dan kan de slimme rookmelder zelf zorgen dat jouw slimme oven direct uitschakelt. Ideaal!

  Monteren voor dummies

  Waar de ouderwetse, vaak wat robuuste, rookmelders vaak lastig waren om te monteren, stroom (via een kabel) nodig hadden of van de muur of het plafond afvielen is dit bij de nieuwe slimme rookmelders verleden tijd. De brandmelders hebben geen kabels nodig (draadloos) en zijn gemakkelijk te monteren. Heb jij twee linkerhanden? Dan kan jij zelfs jij deze rookmelders nog monteren.

  De gevoeligheid kalibreren

  Nog een groot voordeel van een smart rookmelder is het feit dat je de sensor kunt kalibreren. Ideaal voor in ruimtes zoals de keuken waar een sensor die erg gevoelig staat afgesteld al snel zal afgaan tijdens het koken. Door deze functie ben jij dus volledig vrij om zelf te bepalen hoe scherp er op rookvorming gelet dient te worden.

  Lege batterij

  Ken je dat nog van de oude rookmelders; Midden in de nacht een keihard alarm omdat de batterij leeg is? Ook dit is verleden tijd! De melding over de status van de batterij komt immers gewoon binnen op de smartphone.

   

  Waar moet ik op letten bij het plaatsen/installeren?

  Heel leuk en aardig zo’n slimme rookmelder, maar hoe plaats en installeer ik deze dan precies? Wij doken er voor jou vast in en kwamen een aantal punten tegen om op te letten bij het plaatsen en installeren. Zo is om te beginnen de plek waar jij de rookmelder zal gaan plaatsen van enorm belang. Over het algemeen is het natuurlijk logisch om rookmelders dichtbij plekken te hangen waar wordt gewerkt met vuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de openhaard. De keuken is ook zo’n plek, alleen is hierbij wel het advies om de censor wat lichter af te stellen (wanneer mogelijk). Mocht je dit niet doen dan is de kans groot dat het grote alarm afgaat wanneer jij je avondmaaltijd aan het bereiden bent. De minimale aangeraden hoeveelheid in huis is één melder per verdieping. Uiteraard is het verstandig om de melder dichtbij een slaapplek te plaatsen/monteren. Op deze manier weet je zeker dat de melding goed bij jou doorkomt, ook wanneer je slaapt. Naast de ruimte waarin de melder wordt geplaatst is ook de locatie van de melder in die ruimte van enorm belang. Rook of gevaarlijke stoffen bewegen namelijk op een bepaalde manier door een ruimte. Last but not least adviseren we je om rekening te houden met het soort voeding (stroom) dat de melder nodig heeft. Zijn er batterijen nodig? Dan is het zaak dat u er gemakkelijk bij kunt. Is er een kabel nodig? Zorg dan dat de melder in de buurt van een stroompunt zit.

   

  Welke merken zijn er op de markt?

  Smart rookmelders zijn er uiteraard niet maar van één aanbieder. Ook deze productgroep is inmiddels flink uitgebreid en kent een groter aantal aanbieders/merken dan voorheen. Hieronder sommen wij enkele van deze merken voor je op. Wel zo makkelijk!

  Google Nest rookmelders

  Al veel te lang zijn smarthomes niet erg slim. Het instellen en beheren is ingewikkeld en er zijn allerlei verschillende apparaten die niet goed op elkaar aansluiten. Dus maakt Google met haar tak Google Nest het je makkelijk en ze brengen alle Nest- en Google Home-producten samen onder één dak. Ook Google Nest houdt zicht bezig met slimme rookmelders en zij bieden verschillende modellen aan.

  Smartwares rookmelders

  Al jarenlang is Smartwares een expert op het gebied van veiligheid, beveiliging en verlichting. Het doel is om producten te creëren die het leven in en rond jouw huis aangenamer, veiliger en comfortabeler te maken. Met een breed scala aan preventie- en (brand)beveiligingsproducten, huisautomatisering en verlichting biedt Smartwares veel toegankelijke producten die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen, zo ook de smart rookmelders voor in jouw huis!

  Honeywell rookmelders

  Honeywell is een over het algemeen goed bekend merk onder de mensen. Het bedrijf is actief in veel verschillende soorten branches met veel verschillende soorten producten. Dit maakt de kwaliteit van deze producten er overigens niet minder op! Naast de slimme rookmelders zou jij dit merk ook wel kunnen kennen van hun slimme thermostaten en normale thermostaten.

  Netatmo rookmelders

  Netatmo is een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met het realiseren en creëren van producten die eruit zien als een stukje design, maar die daarnaast ook besparing op de energiekosten opleveren zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. Naast rookmelders heeft Netatmo onder andere ook producten als slimme beveiligingscamera’s, slimme deurbellen en slimme deursloten.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen