Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Heb jij vragen of krijg jij graag advies? Vraag het onze klantenservice!

  Naar de klantenservice

  Robotmaaier

  Met een robotmaaier is het mogelijk om gebruik te maken van vele verschillende voordelen. Helemaal als het gaat om een slimme robotmaaier. Met een robotmaaier is het mogelijk om het gras automatisch te maaien zonder er zelf bij te zijn. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Robotmaaier kopen: let op deze punten

  Wil je een automatische robot grasmaaier kopen? Let dan op een aantal zaken. De helling en het gazon op zichzelf moet je goed kennen. Het is belangrijk om te weten voor welke soort tuin de grasmaaier wordt aangeschaft. Ook het oplaadstation en de communicatie met de robotmaaier is essentieel. Laten we de tips op een rijtje zetten voor je. 

  1. De grootte van het gazon 

  De gazon-grootte is belangrijk. Het is niet nodig om een dure en grote slimme maaier te kopen voor een klein stukje gazon. Andersom is het niet slim om een klein model te kiezen waarmee je een voetbalveld (bij wijze van spreken) moet maaien. Pas de slimme maaier af op de grootte van het gazon. 

  2. De hellingen in de tuin 

  Wanneer het gazon wat stijl ligt of er heuveltjes zijn is het belangrijk om een slimme robotmaaier te kiezen welke de bult ook op komt. De maximale maat helling staat altijd aangegeven bij de omschrijving. 

  3. De koppelingen met andere apparaten 

  Wat zou het handig zijn als de slimme speaker ook kon samenwerken met de slimme robotmaaier. Met de juiste koppelingen is dit heel eenvoudig. Wanneer er plots iets voor de maaier ligt en je ziet dit vanuit de keuken dan kun je het een stopcommando geven. Een vogeltje krijgt zo de kans om te ontsnappen en een drol kun je nog net zelf even weghalen voordat de robotmaaier het hele gazon bemest. 

  4. Automatisch opladen 

  Het is slim om voor een robotmaaier te kiezen welke automatisch naar zijn laadstation teruggaat. Het is dan mogelijk om zonder omkijken de robotmaaier zelf zijn werk te laten doen. Wanneer de robotmaaier aan het maaien is en merkt dat de batterij bijna leeg is zal het direct teruggaan naar het oplaadstation. Hier zal het bijladen en bij een volle lading het maaien hervatten. De automatische maaimachine weet precies waar hij is gebleven. 

  5. Hoe wendbaar is de robotmaaier? 

  Door een robotmaaier te kiezen die heel wendbaar is, is het geen probleem om een smal gazon te maaien. Het kan met het zwenkbare achterwiel snel omdraaien. De Gardena Sileno City modellen zijn hier zeer goed in. 

  6. Een regensensor

  Om het gras mooi te maaien is het beter dat het niet regent. Het is ook niet goed voor het gazon als het regent en het dan gemaaid wordt. Een regensensor op het apparaat of koppeling met een slim weerstation kan hierbij helpen.

  Wat kan een robotmaaier nu eigenlijk allemaal?

  De basis is simpelweg het maaien van het gazon. Daarnaast kan het echter veel meer. Het kan namelijk op eigen tijden het gras maaien. Het leert zichzelf waar de obstakels zitten en weet ook wanneer het weer opgeladen moet worden. Het is niet meer nodig om zelf het gras te maaien. Het is natuurlijk een groot voordeel en scheelt je veel tijd. Ook kan de slimme robotmaaier met andere slimme apparaten worden gekoppeld voor een slim tuinmanagement.

  Voordelen van een robotmaaier

  Er zijn veel verschillende robotmaaier voordelen als je voor een slimme thuis grasmaaier kiest. We delen ze graag met je hieronder. Ook zijn er robotmaaier nadelen om eerlijk te zijn. 

  1. De perfecte maaihoogte

  Het gras wordt altijd perfect op de juiste maaihoogte gemaaid. Met de hand is dit vaak wat moeilijk. Het is vaak net dat hobbeltje waardoor het op sommige plekken wat hoger of lager is. Een mooi groen gazon heeft een goede maaihoogte nodig. 

  2. Gewoon naar het strand! 

  Wanneer het mooi weer is wil je liever wat anders doen dan het gras maaien. Het is daarom fijn om te weten dat de simme robotmaaier de taken overneemt. Je kunt zelf naar het strand, gaan fietsen of een mooie wandeling maken.  

  3. Koppelen met slimme apparaten 

  Het is enorm handig om de slimme robotmaaier met andere apparaten te kunnen koppelen. Denk aan een slim bewateringssysteem of het smart weerstation. De robotstofzuiger, smart home systeem, Google Nest Mini 2 en de slimme speaker zijn enkele andere slimme apparaten in de woning naast de slimme maaier.

  Robotmaaier nadelen 

  Wanneer er een drol op het gras ligt is het slim om deze weg te halen. Hoewel de slimme grasmaaier hem gewoon meeneemt met het maaien is het geen fris idee. Toch? 

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen