Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Lisa - Vrijdag 25 Juni 2021

    Mijn slimme verlichting werkt niet meer, wat nu?

    Steeds vaker hoor je mensen praten over een slimme woning, slimme lampen, slimme stofzuiger en zelfs een slim zonnescherm. Natuurlijk wil je niet achterblijven en kijk je naar wat er allemaal mogelijk is. Als je nog geen slimme apparaten in huis hebt is het goed om te starten met een slimme deurbel of slimme verlichting. We vertellen je hier graag meer over, wat het is en waarom je het nodig hebt. Ook hoe je het kunt aansluiten en wat je moet doen als de slimme verlichting niet werkt. Laten we snel van start gaan.


    Waarom zou je voor slimme verlichting moeten kiezen?

    Misschien twijfel je nog een beetje. Dat kan natuurlijk. Laten we daarom uitleggen wat slimme verlichting is en wat je ermee kunt. Wanneer je slimme verlichting wilt plaatsen in je huis dan krijg je volop extra’s. Meer dan bij een gewone lamp. Een normale lamp kun je aandoen of uitdoen. Ook kun je er een extra tijdschakelaar bijplaatsen om hem op bepaalde tijden aan en uit te laten gaan. Bij een slimme lamp kun je dit ook. Ook het automatisch aan en uit laten gaan van de lamp. Er kan echter nog meer. Zo kun je een slimme lamp afstemmen op miljoenen verschillende kleuren. Hierdoor krijg je altijd de juiste sfeer in huis. Het is heerlijk om met een groene achtergrond naar het voetbal te kijken. Of een romantische film met lichte achtergrondkleuren. Er zijn volop mogelijkheden met slimme verlichting. Ook kun je de slimme verlichting koppelen aan andere apparaten. Bijvoorbeeld een bewegingsmelder, slim rookalarm of een slimme beveiligingscamera. Er is zoveel mogelijk.


    Waar te starten met slimme verlichting?

    Er zijn tegenwoordig starterskit voor slimme verlichting op de markt. Hiermee kun je snel en gemakkelijk alles in huis halen wat je nodig hebt. Het zijn mooie pakketten van uitstekende aanbieders. Je kunt hier meer over lezen in deze blog waar wij aangeven wat je nodig hebt om te starten met slimme verlichting.


    Hoe sluit ik de slimme verlichting aan

    Wanneer je de slimme verlichting hebt aangeschaft is het belangrijk om het goed te installeren. Je kunt de slimme verlichting voor in huis of op kantoor hebben gekocht. Er zijn vele toepassingen. Wanneer je het gaat aansluiten is het belangrijk om te kijken wat je moet doen. Het is uiteraard afhankelijk van wat je hebt aangeschaft. Plaats eerst de slimme onderdelen op de juiste plek.


    Een slimme stekker

    Wanneer je een slimme stekker hebt aangeschaft is het vaak niet zo moeilijk om deze aan te sluiten. Je plaatst de stekker tussen de stroomkabel en het stopcontact. Vervolgens is het belangrijk om hiermee een verbinding te maken met je telefoon. Het is vaak het installeren van de juiste app en dan het doorlopen van de stappen om zo verbinding te maken met de slimme stekker. Geef het de juiste naam, zodat je bij meerdere slimme stekkers direct weet welke je wilt bedienen. Hierna kun je op afstand (zelfs buiten je huis) de verlichting bedienen. Natuurlijk moet er wel een wifi verbinding zijn in de woning met de slimme stekker.


    De slimme fitting

    Wanneer je de slimme fitting gebruikt dan draai je deze in de bestaande fitting. Het werkt bijna gelijk als de slimme stekker. Het verschil is de plek waar het slimme element zit. Ook hier installeer je de app op de telefoon en koppel je de slimme fitting aan de app. Hierna kun je het gemakkelijk gebruiken.


    De slimme lamp

    Vervolgens is er ook nog de slimme lamp. Er zijn lampen waarbij je een extra hub gebruikt. Ook zijn er lampen welke je rechtstreeks in de fitting kunt draaien. Het voordeel van de slimme lamp boven de eerste twee opties is dat je nu ook de kleurtoon kunt bepalen. Het is erg prettig. Net als bij de andere slimme verlichtingsoplossingen kun je ook kiezen voor een tijdschema om de lampen aan en uit te laten gaan. Je kunt het zelfs programmeren dat ze bij zonsondergang aangaan en vervolgens wisselend tussen 11 en 12 uur uitgaan bijvoorbeeld.

     

    Mijn slimme verlichting werkt niet meer, wat nu


    Wat nu als het niet werkt?

    Wanneer de slimme verlichting niet werkt dan kan er een probleem zijn. We helpen je graag een stappenplan te doorlopen om zo tot de oorzaak te komen. We beginnen bij het meest logische.

     

    1. Is er stroom voor de verlichting?

    2. Staat de Wi-Fi aan?

    A. Heeft het ook voldoende reikwijdte om de slimme verlichting te bereiken?

    3. Is de lamp nog heel?

    A. Controleer of de lamp niet defect is. Test de lamp op een andere plek.

    B. Doet de lamp het zelf wel? Haal bijvoorbeeld de slimme fitting eruit en test het dan nogmaals (of de slimme stekker er even tussenuit halen).

    4. Controleer de app. Staat alles goed ingesteld?

    A. Stel opnieuw de slimme verlichting in.

    5. Staat er een verkeerd tijdschema in? Verwijder het en maak een nieuwe aan.

     

    De slimme verlichting zou het nu moeten doen. Zo niet? Neem dan contact op met de klantenservice.


    De koppelingen met andere slimme apparaten

    Het is ook mogelijk om de slimme verlichting te koppelen aan andere slimme apparaten. Denk hierbij aan een slimme camera, bewegingsmelder of bijvoorbeeld een slim slot of deurbel. Wanneer iemand door de bewegingsmelder loopt gaat automatisch de lamp aan. Het gebeurt bij veel huizen. Echter het is dan vaak de buitenverlichting. Wat nu als je de binnenverlichting ook aan laat gaan? Ook kun je dit doen wanneer iemand door de slimme bewegingsmelder van de slimme camera loopt. De opnames starten en de verlichting gaat aan voor een optimale opname. Er zijn tal van koppelingen te maken tussen de slimme apparaten. Er zijn eigenlijk ontelbare combinaties. Er zijn verschillende slimme apparaten. Denk hierbij aan:

     

    • Slimme lampen
    • Slimme deurbel
    • Slim deurslot
    • Slimme camera’s
    • Slimme planten meter (houd je planten in leven)
    • Slimme thermostaten
    • Slimme keukens
    • Slimme rookmelders
    • Slimme energiemeters
    • Slimme sensoren
    • Slimme grasmaaiers
    • Smart Tv
    • Slimme stofzuiger

     

    Tussen al deze apparaten zijn combinaties te maken. Zeker in combinatie met een slimme stekker zijn er nog veel meer opties. Je kunt ieder apparaat aan of uitzetten met een slimme stekker. Denk aan de koffiemachine, waterkoker of bijvoorbeeld de broodrooster. Een slim ontbijtje staat dan in een handomdraai op tafel.


    Het combineren van slimme apparaten

    In onze blog over hoe je slimme verlichting aansluit op andere apparaten hebben we al een aantal mogelijkheden besproken. Wanneer je de slimme apparaten wilt combineren is het goed om een goede app te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om van een bridge gebruik te maken. Het is een brug om het netwerk in de slimme woning of het slimme kantoor te bedienen van buitenaf. Het is zo mogelijk om alle apparaten te koppelen en te bedienen. Ook zijn er mogelijkheden om commando’s in te geven. Wanneer situatie A gebeurt moet actie B en/of C worden uitgevoerd. Zo kan het uitdoen van de verlichting in huis de slimme thermostaat verlagen en de deursloten op slot doen. Handig toch?


    De koppelingen werken niet tussen de slimme apparaten

    Wat nu als de acties B en/of C niet worden uitgevoerd als situatie A zich voordoet? Dan moet je controleren waar het mis gaat. Het beste is om te kijken of de koppeling wel bestaat. Kijk ook of alle slimme apparaten afzonderlijk goed werken. Het is goed om de koppeling te verwijderen en opnieuw in te stellen. Test het dan opnieuw.

     

    Kies voor kwaliteit

    Het is belangrijk om altijd voor kwaliteit te kiezen. Het is belangrijk om vooral bij de slimme camera’s de beveiliging op orde te hebben. Weet zeker dat er niet iemand anders mee kan kijken. Kies ervoor om net iets meer te investeren, zodat je zeker weet dat alles goed is. Het is een advies wat eigenlijk voor alle slimme apparaten geldt.


    Let op de mogelijkheden om de slimme verlichting te koppelen

    Kijk ook naar de opties om de slimme verlichting te koppelen aan andere slimme apparaten of om de controle tot één app op je smartphone of iPhone te beperken. Het is goed om niet meerdere apps nodig te hebben voor alle slimme apparaten in de woning.


    Spraakbesturing?

    Ontdek ook of er spraakbesturing via Alexa, Siri of Google Home mogelijk is. Het is natuurlijk prettig om met je stem commando’s te geven in huis en dan de verlichting aan en uit te zien gaan, te dimmen of van kleur te veranderen. Het is heerlijk om vanaf de bank de zonwering te bedienen of het koffiezetapparaat. Er zijn ontelbare mogelijkheden om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.


    Een slim huis met slimme verlichting

    Wanneer iets niet werkt is het vervelend. We weten echter zeker dat het is op te lossen. Een slimme woning met slimme lampen is een goede start en het is mogelijk om het verder uit te breiden. De gemakken wegen vaak niet op tegen de kosten. Soms is er een leercurve nodig om alles goed te installeren en in te stellen. Hierna kun je echter onbeperkt genieten van de slimme verlichting en apparaten in je woning. Een slim huis is niet meer iets van de toekomst: Het is nu mogelijk om je huis om te toveren tot een slimme woning.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen