Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Freek - Dinsdag 9 Mei 2021

    Hoe sluit ik slimme verlichting aan op andere apparaten?

    Veel mensen starten hun slimme woning met een slimme deurbel of slimme verlichting. Het is vooral in de winter heerlijk om slimme lampen in huis te hebben. Ze zorgen voor meer sfeer en ook voor veel gemak. De lampen zijn op afstand te bedienen en ook vanuit huis. De verlichting kan daarnaast ook communiceren met andere slimme apparaten in de woning. We vertellen je hier graag meer over.

     

    Wat is slimme verlichting?

    Slimme lampen zijn er in tal van maten en soorten. Het is goed om te weten dat er verschillende prijsklassen zijn om een slimme lamp te kopen. Ook zijn er verschillende soorten slimme verlichting. Het gaat namelijk niet alleen om slimme lampen, maar ook om slimme fittingen, inbouwontvangers en daarnaast de slimme stekkers. Het maakt allemaal onderdeel uit van de slimme verlichting.

     

    De slimme lampen voor in huis of op kantoor

    De slimme lampen kun je los kopen en in iedere fitting draaien om ze dan te gebruiken. Hierna is het mogelijk om ze met een smartphone te bedienen. Ook is het mogelijk om ze in combinatie met een hub te gebruiken. De lampen zijn nu eenvoudig op afstand te bedienen. Het is mogelijk om ze te dimmen, aan en uit te doen en vaak ook om de kleur te kiezen. De slimme lampen zijn voor alle gangbare fittingen te verkrijgen. Het kan ook gaan om inbouw verlichtingsarmaturen of spotjes. De bediening is daarna met de wandschakelaars te doen en ook via de app. De slimme lampen zijn bijvoorbeeld de Philips Hue, de Nedis Smartlife of de lampen van Hombli of Marmitek. Als we het over slimme verlichting en lampen hebben kan het ook over led lampen gaan of led strips.

     

    Slimme fittingen om slimme verlichting te krijgen

    Er zijn ook slimme fittingen op de markt. Ze zijn simpelweg de houder van een normale lamp. Met de hulp van de slimme fitting is het mogelijk om de verlichting op afstand aan of uit te doen. Soms is het ook mogelijk om de verlichting te dimmen. Het is handig om de verlichting zo via een app te besturen.

     

    Inbouwontvangers voor de slimme verlichting

    Het is ook mogelijk om gebruik te maken van draadloze inbouw ontvangers. Via het aansturen van de schakelaars (draadloos) kan de lamp aan of uitgedaan worden.

     

    Een slimme stekker om slimme lampen te krijgen

    Wanneer je niet veel wilt veranderen in je woning is het goed om slimme stekkers te overwegen. Er komt tussen het stopcontact en het snoer van de lamp een kastje waarmee je de verlichting aan of uit kunt doen. Heel gemakkelijk via de app is dan alle verlichting te bedienen.

     

    Waarom voor slimme verlichting kiezen?

    Met de slimme verlichting en lampen is het mogelijk in alle ruimtes de verlichting op een slimme manier te managen. Het is mogelijk om de lampen op afstand aan of uit te zetten. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de luie stoel de verlichting aan of uit te doen. Ook wanneer je op vakantie bent is het mogelijk om de verlichting te bedienen. Ideaal als je weet dat iemand komt om de planten water te geven. Ook wanneer je zelf onderweg bent is het prettig om de buitenverlichting alvast aan te doen. Ook is het natuurlijk prettig om in een goed verlicht huis binnen te komen. Vooral vrouwen vinden dit een sterk pluspunt van de slimme verlichting. Via het Wi-Fi signaal krijgt de lamp alle commando’s. De slimme lampen zijn vervolgens nog helemaal af te stemmen op de juiste kleur en helderheid. De lampen kunnen voor iedere mogelijke sfeer zorgen in de woning. Wel zo prettig.

     

    Routines en de verlichting

    Ook kun je de slimme lampen op specifieke tijden automatisch aan laten gaan. Bijvoorbeeld als de zon ondergaat. Hiernaast kunnen de lampen in een wisselende periode uitgaan. Je kunt dan naar bed gaan en de lampen gewoon aanlaten. Je weet immers dat ze vanzelf uitgaan. Een groot voordeel van de slimme lampen is dat ze ook aan andere slimme apparaten gekoppeld kunnen worden.

     

    Waar kun je de slimme lampen aan koppelen?

    De smart verlichting werkt perfect in huis. Doordat je ze ook met een beveiligingscamera kunt laten samenwerken, de thermostaat, een smart tv, de slimme wasmachine en bijvoorbeeld de slimme deurbel ontstaan er extra mogelijkheden. Wanneer een gebeurtenis zich voordoet kan er een automatisch actie uitgevoerd worden. Wanneer bijvoorbeeld de bel gaat, gaat de slimme verlichting in de hal of kamer aan. Het versterkt het gevoel, dat er iemand in huis.

     

    De slimme verlichting en de slimme camera

    Wanneer iemand wordt waargenomen met de camera kun je de slimme verlichting automatisch aan laten gaan. Het is goed om zo inbrekers af te schrikken en ook om het gasten gemakkelijk te maken. Ze zullen alles goed kunnen zien. Ook is het ideaal voor jezelf. De melding komt binnen dat er iemand in de camera is gespot. Vervolgens kun je het allemaal goed zien en is het niet nodig om zelf nog de lampen aan te doen.

     

    De thermostaat en de slimme verlichting laten samenwerken?

    Het klinkt niet direct als een logische keuze. Wanneer je echter weet dat wanneer ‘s avonds de slimme verlichting wordt uitgezet ook de thermostaat wordt uitgezet (of op een lagere temperatuur gezet) is het erg praktisch. De thermostaat volgt zo het programma van de slimme verlichting.

     

    De Smart tv voor een gezellig avondje in je thuisbioscoop

    Natuurlijk is het heerlijk om een film te kijken op televisie. Het is prettig om alles op de juiste manier te beleven. Wanneer je voetbal kijkt is het mooi om een groene achtergrond te zien en verlichting in huis. Een romantische film kijk je natuurlijk met warme kleuren. Zo zijn er tal van mogelijkheden. De samenwerking van de slimme televisie en de slimme lampen maken het allemaal nog specialer en prettiger om de film te kijken. Met de hulp van de app kun je hier optimaal gebruik van maken.

     

    De slimme wasmachine met een koppeling met de slimme lampen

    Je doet de was in de wasmachine. Je doet dit niet iedere dag. Wel wil je het direct na het wassen in de droger doen. Wanneer je de slimme verlichting en de slimme wasmachine gekoppeld hebt weet je precies wanneer de was klaar is. De lampen gaan dan namelijk even knipperen. Je kunt zo vergeten dat er was in de wasmachine zit. De slimme verlichting laat je immers weten wanneer het klaar is.

     

    De juiste koppelingen

    Het is ook mogelijk om de slimme verlichting en de slimme schakelaars samen te laten werken met de slimme apparaten in huis. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Ook kunnen andere slimme apparaten met elkaar samenwerken. Wanneer de slimme thermometer bijvoorbeeld aangeeft dat het kouder wordt kan het zonnescherm weer in en de verwarming wat hoger. Het is ideaal om hier gebruik van te maken.

     

    Google Home of Amazon Alexa? Siri van Apple?

    Het is natuurlijk heerlijk om het allemaal nog een stapje verder te automatiseren. Laten we de Google Home als voorbeeld geven. Het is mogelijk om zo met de stem alle slimme apparaten in huis aan te sturen. Het is eenvoudig om de slimme apparaten op commando te bedienen. Een voicecommando “Google lampen uit” is voldoende om alle lampen uit te laten gaan. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de slimme apparaten ook aan Google Home gekoppeld zijn (of Siri of Alexa). Het is zoe mogelijk om vanuit je luie stoel met je stem alles in de woning te bedienen. Je zal snel al veel andere slimme apparaten erbij nemen. Door ze samen te laten werken ontstaat er een compleet slimme woning.

     

    De Philips Hue-bridge

    Wanneer je meerdere slimme lichtsystemen met elkaar wilt combineren is het goed om een bridge te gebruiken. Het is een brug tussen het eigen netwerk en de bedienen van buitenaf. Eigenlijk alle soorten onderdelen kunnen hier aan gekoppeld worden. De Philips Hue bridge is een van de eerste systemen voor slimme verlichting. Het biedt veel mogelijkheden. Het is een systeem met een interface welke het ook mogelijk maakt om programma’s te maken. Daarnaast zijn er op de systemen van Android en iOs en zelfs Windows 10 veel verschillende apps welke helpen bij de bediening van de slimme verlichting in combinatie met de Philips Hue bridge. De bridge is ook te gebruiken voor accessoires en lampen van andere merken. Het open karakter heeft ervoor gezorgd dat het veel gebruikt wordt. Het is een goed hulpmiddel om meerdere slimme apparaten met elkaar te combineren.

     

    De juiste app

    Het is belangrijk om een goede app te gebruiken welke de verschillende apparaten met elkaar kan laten samenwerken. Wist je dat er ook IFTTT (If this than that) commando’s mogelijk zijn. Dus wanneer bijvoorbeeld de deurbel afgaat, schakelt de slimme verlichting aan en is het mogelijk om het slimme slot te openen. Bijvoorbeeld in het laatste geval wanneer er iemand is om de planten water te geven. Het is ongekend wat er allemaal mogelijk is.

     

    Kies voor kwaliteit

    Ons advies is om altijd de beste slimme producten in de markt te kiezen. Het is de basis van een duurzame woning. Je wilt immers producten die voor een lange tijd meegaan. Ook zorgt het voor meer veiligheid in huis. Wat ons brengt op de volgende koppeling tussen slimme apparaten.

     

    Een slimme rookmelder en de slimme verlichting

    Indien de situatie zich voordoet en er onverhoopt brand is in de woning is het goed om een rookmelder te hebben. Wanneer je ‘s nachts slaapt dan schakelt de neus zich uit. Je ruikt niets meer. Ook de rook niet van een brand. Wanneer het rookalarm echter afgaat wordt je wakker door het geluid. Het slimme rookalarm schakelt automatisch de slimme verlichting in om je te helpen het vluchtpad te zien. Door de rook kun je ontgoocheld zijn waar je bent en waar je naartoe moet. De slimme verlichting verlicht de noodroute en zo kom je snel en veilig buiten.

     

    Een slim huis voor iedereen

    De gemakken wegen niet op tegen de kosten. De voordelen zijn groter dan de investering in de slimme verlichting en slimme apparaten in je huis. Door ze daarnaast samen te laten werken ontstaat er nog meer gemak. Helemaal wanneer je alles vanuit een app op je smartphone kunt bedienen. We zien vaak dat mensen kiezen voor een slimme deurbel en dan al snel het huis voorzien van slimme verlichting, zoals een slimme plafondlamp, slimme tafellamp en ook de slimme schemerlampen. Gevolgd door de slimme camera, thermostaat, het slimme slot en de andere slimme apparaten.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen