Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk - Maandag 7 Mei 2021

    Wat heb ik nodig voor slimme verlichting?

    Wanneer je jouw huis wat slimmer wilt maken is het goed om te starten met slimme verlichting. Het is vaak de meest logische en ook meest praktische stap om te starten om de overige aspecten van je huis slimmer te maken met slimme apparaten. Start met de verlichting en bouw het uit met de deurbel, beveiligingscamera's en ook de sproei installatie, de slimme stofzuiger en een slimme zonwering. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Door echter met de slimme verlichting te starten kun je het verder uitbouwen naar wens. De verlichting gebruik je iedere dag. Waar moet je echter beginnen als je slimme verlichting in huis wilt hebben? Een lamp? De schakelaar? Een app? We helpen je graag op weg. Lees snel verder!

     

    Start met een starterskit voor de slimme verlichting

    Door te starten met een slimme verlichting is het mogelijk om volop te genieten van de verschillende mogelijkheden die de slimme lampen je bieden. Je kunt ze aansturen met de stem, combineren met ledlampen en kiezen uit verschillende merken (denk aan Hombli, Philips Hue en ook Nedis Smartlife). Start met een starterskit. Hier zit alles in wat je nodig hebt en kun je naar wens uitbreiden met meer losse lampen, lichtstrips of andere lampen.

     

    De starterskits bieden uitkomst

    De slimme verlichting sets zijn ideaal om mee te beginnen. Je kunt er mee gaan experimenteren en kijken hoe het je bevalt. Je weet dat je alles hebt wat je nodig hebt om de slimme verlichting toe te passen in je huis. Het is ideaal. Kies voor wat meer wit licht als je actief wilt werken en wat meer sfeer in de avond als het gezellig mag zijn. Het is heerlijk om met de bridge of hub alles aan te sturen vanaf je smartphone. Voordat je een starterskit koopt is het wel belangrijk om te kijken welke aansluitingen je nodig hebt. Moet het een E14 zijn of E27 lamp voor in de fitting? Of misschien wel een GU10 lamp? Er zijn een paar mogelijkheden. Kies hier wel het juiste startpakket om te genieten van de nieuwe slimme verlichting.

     

    Je slimme lampen set uitbreiden?

    Wanneer je een paar slimme lampen in huis hebt kun je kiezen om het uit te breiden. Zo kun je bij een Philips Hue bridge hier meer lampen op aansluiten. Het is ideaal om het met de philips Hue app te bedienen. De kleurweergave kan trouwens wel verschillend zijn bij de verschillende merken lampen. De Hombli lampen zijn iets anders van kleur dan de Philips Hue of Nedis Smartlife slimme verlichting. Het is dus beter om ze niet te gaan mixen. Ook kun je verschillende soorten slimme lampen kiezen. Denk aan de ledstrips, led lampen en ook de TL verlichting in je woning of op kantoor. Door de verschillende mogelijkheden is het goed om optimaal te genieten van de slimme lampen.

     

    Wat zit er in de slimme lampen starter kits?

    Er zijn meerdere soorten starterkits. In de meeste zitten een paar slimme lampen. Kijk even naar de aansluiting die je nodig hebt (E14, E27 of GU10 bijvoorbeeld). Vaak zitten er twee lampen in een starterskit en soms drie. Daarnaast zit er ook een hub of bridge bij. Bij Philips Hue is het onmisbaar en is het dé manier om de lampen aan te sturen. Vervolgens is er een afstandsbediening waar je soms voor kunt kiezen. Ook zijn er andere accessoires, zoals sensoren, strips en verschillende soorten lampen.

     

    Wat heb ik nodig voor slimme verlichting?

     

    De lampen aansturen met de stem?

    Het is mogelijk om via Google Home of Apple Siri de verlichting met de stem aan te sturen. Het is natuurlijk heerlijk om vanuit je bed of luie stoel een commando te geven om de lichten aan te doen of juist uit. Je gaat naar bed en roept een keer Siri lampen uit en de verlichting dimt langzaam weg. Je hoeft niet naar alle lampen te lopen om de schakelaars uit te doen. Het is ideaal. Zeker wanneer je de kabels mooi kunt wegwerken en geen rekening hoeft te houden met de schakelaar.

     

    Handige tips bij het kopen van slimme verlichting

    De sfeer in je huis zal voor het grootste deel door de (slimme) verlichting bepaalt worden. Het is ideaal om te zien dat de verlichting nog meer sfeer kan geven doordat er keuze is uit duizenden kleuren. Het dimmen en ook het veranderen van de kleuren is heel gemakkelijke rne mooi. Wanneer je start met slimme verlichting in huis is het goed om op een aantal zaken te letten. We delen graag een paar tips met je.

     

    De stekker, de fitting of de lamp?

    Wanneer je een slimme verlichting kiest dan kun je voor een Hombli verlichting kiezen, Philips Hue of bijvoorbeeld Nedis Smartlife. Je kunt ze via het Wifi bedienen en er gebruik van maken. Kies de juiste lampen om aan te sluiten. Voordat je vol enthousiasme alle lampen gaat vervangen is het belangrijk om te kijken welk doel ze hebben. Gaat het om focus accentverlichting? Sfeerverlichting? Of verlichting om te werken of de krant te lezen?

     

    De slimme fitting

    Een slimme fitting kun je zo in een andere fitting draaien van een lamp (die er al in zit) hierna kun je er een normale lamp in doen. Je kunt daarna de lamp via de telefoon aansturen. Je moet wel een wifi signaal hebben natuurlijk. Echter wie heeft dat vandaag de dag nu niet in huis? Het is is mogelijk om ook de stroomtoevoer te bepalen, waardoor je de lamp kunt laten dimmen. Ideaal toch?

     

    Een slimme stekker

    Het is ook mogelijk om vanaf het stopcontact de lamp te bedienen. Je doet dan een slimme stekker tussen het stopcontact en de kabel van de lamp. Je kunt nu ook via de smartphone de lampen bedienen. Je kunt ze snel aan en uit zetten. Het is niet mogelijk om ze te dimmen.

     

    Gewoon doen!

    Ons advies is om simpelweg te starten met de slimme verlichting in je woning. Je kunt voor verschillende opties kiezen en daarmee starten. Wanneer het bevalt raden we je aan om alle lampen in de woning te vervangen. Je kunt zo in het hele huis de verlichting afstemmen op je humeur en je stemming. Het is ook ideaal om via de Google Nest of Google Home (of Siri van Apple) de lampen te bedienen. Het is een perfecte manier om je huis op een slimme manier te verlichting.

     

    Slimme schakelschema’s

    Met de slimme verlichting is het mogelijk om de lampen automatisch aan te laten gaan bij zonsondergang en flexibel uit te laten gaan in de avond. Op die manier kun je gewoon naar boven gaan om te slapen. De lampen gaan altijd uit. Ook lijkt het zo altijd of er iemand in huis is. Wanneer iemand op de (slimme) deurbel drukt kun je zelfs met ze spreken via de smartphone en lijkt het nog echter.

     

    Slimme combinaties

    Door de slimme apparaten met elkaar te laten samenwerken, wanneer je er meer hebt is het mogelijk om mooie combinaties te maken. Je kunt de lampen aan laten gaan als iemand door de sensor loopt, je slimme deurbel laten meekijken en eventueel de slimme camera bedienen om zo alles goed te zien. Door de mix van mogelijkheden is het volop genieten van je slimme apparaten. Helemaal als je ze met de hulp van je wifi netwerk kunt aansturen. Er zijn eigenlijk eindeloze mogelijkheden.

     

    Waar te starten?

    Begin in je huis te kijken welke verlichting je hebt. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Welke aansluitingen zijn handig? Is een slimme stekker voldoende voor je wensen? Of hou je van meerdere soorten verlichting in huis samen met een dimmer? Het is goed om je wensen en de vereisten in kaart te brengen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je starten met een eenvoudig pakket. Je installeert het in je woning bij een paar lampen. Bedien het met de smartphone of met je stem via Google Home of Apple Siri. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je de volgende set lampen bestellen. Het meest voor de hand ligt het veranderen van de verlichting in de woonkamer. Hier zit je immers het meeste. Het is echter ook ideaal voor de slaapkamers, de keuken, de hal en zelfs de garage. We weten zeker dat je er volop van zult genieten en al snel niet meer zonder de slimme verlichting kunt.

     

    De vervolgstap

    Een volgende stap is om te kiezen voor een slimme deurbel, slimme beveiligingscamera (voor binnen of buiten) en ook een slimme stofzuiger. Daarnaast kun je een slimme thermostaat nemen, een slimme grasmaaier en zelfs slimme sproei installatie. Er zijn zoveel mogelijkheden. Wanneer je met de slimme verlichting gestart bent wil je vaak je hele huis veranderen. Koppel het aan stembesturing en je hoeft niet eens je smartphone te pakken om het te bedienen. Ideaal toch? Of niet? Het is goed om de opties te onderzoeken en om hier gebruik van te maken. De wereld veranderd. Alles wordt gemakkelijker voor je gemaakt. Het is slim om hier ook gebruik van te maken.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen