Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Freek - Vrijdag 13 Oktober 2021

  Hoe werkt een draadloze thermostaat?

  Draadloos is tegenwoordig bijna een vereiste en daarom mag hierbij ook de thermostaat niet achterblijven. We willen overal en altijd de controle hebben en dit willen we ook als het gaat om de temperatuur, de slimme thermostaat is geboren. Maar wat is een slimme thermostaat precies en hoe werkt een slimme thermostaat? Wij leggen het graag aan je uit in dit artikel.

   

  Waarom zou je een slimme thermostaat willen? De voordelen op een rijtje.

  Uiteraard zijn er ook voor een draadloze en slimme thermostaat meerdere voordelen te noemen. Het is handig om snel inzicht te hebben in het energieverbruik. Je kunt zo sneller bijsturen en de energiekosten onder controle houden. Ook is het mogelijk om de slimme thermostaat te koppelen aan andere slimme apparaten. Ook is het erg comfortabel om gebruik te maken van een slimme thermostaat. Zo kan de verwarming automatisch uitgezet worden als de laatste persoon het huis verlaat. Wanneer de slimme thermostaat weet wanneer je terugkomt dan gaat hij vanzelf aan. Je komt dan in een lekker warm huis thuis. Ook is het mogelijk om de slimme thermostaat te integreren met de andere slimme thuis apparaten. Ook is het mogelijk om de slimme thermostaat te koppelen aan een slimme speaker. Het is dan mogelijk om de temperatuur in huis te regelen met een spraakopdracht.

   

  Welke merken produceren slimme thermostaten?

  Sinds de ontdekking van de slimme thermostaat is het aantal aanbieders, logischerwijs, blijven groeien en daarom is het vrijwel onmogelijk om alle producenten van deze smart oplossing op te noemen. Naast de bekende merken zoals Google Nest, Tado, Honeywell, Nefit en Netatmo zijn tegenwoordig ook energieleveranciers hier namelijk producent en leverancier in geworden. 

   

  Hoe werkt een slimme thermostaat (draadloze thermostaat) dan precies?

  Iedereen is over het algemeen bekend met hoe een afstandsbediening werkt. We gebruiken dit soort besturing vrijwel dagelijks (of in ieder geval regelmatig) voor onze televisies. De slimme thermostaat, ook wel draadloze thermostaat genoemd, kunnen we zien als een soort afstandsbediening voor de CV-ketel en dus de verwarming in huis. Waar van origine altijd een vast kastje aan de muur hing in de vorm van een 'normaal thermostaat' kunnen we deze nu vervangen voor de slimme variant. Dit scheelt bedrading, want een slimme thermostaat werkt over het algemeen geheel draadloos en communiceert met je CV-ketel via radiografische signalen. Uiteraard is het hierbij wel noodzakelijk om eerst een ontvangen (in welke vorm dan ook) te installeren en monteren bij de CV-ketel. Sommige CV's hebben dit ingebouwd, sommige ook niet. Is dit allemaal geïnstalleerd en gemonteerd? Dan heb je in principe een volledig draadloos communicerende verwarming. Een mooie toevoeging hieraan zou overigens een slimme radiatorknop zijn, meer hierover leest u hieronder.

   

  Energie besparen met een slimme radiatorknop?

  Omdat je met een slimme radiatorknop nóg meer controle krijgt over wanneer de verwarming daadwerkelijk gaat verwarmen en welke temperatuur hiervoor dient te worden aangehouden is het minder voor de hand liggend dat een verwarming bijvoorbeeld vergeten wordt uit te zetten. Dergelijke situaties lijken kleine problemen, maar wanneer dit consistent kan worden voorkomen scheelt dit uiteindelijk flink op de kosten van het verwarmen van jouw huis. Het is dus écht mogelijk om te besparen op de kosten van de energierekening.

   

  Moet ik een abonnement afsluiten voor de draadloze thermostaat?

  Over het algemeen geldt dat je met een slimme thermostaat flink op de kosten voor het stoken kunt besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook goed voor het milieu. Dit maakt deze thermostaten erg aantrekkelijk. Er zit echter ook een keerzijde aan. De meeste van deze thermostaten worden alleen aangeboden in combinatie met een abonnement. Of je ook aan de slag kunt met een slimme thermostaat of draadloze thermostaat zonder dit abonnement hebben wij alvast voor je uitgezocht en uitgelegd in een ander artikel.

   

  Lees hier meer: Een slimme thermostaat zonder abonnement, kan dat? 

   

  Advies van onze specialisten!

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen