Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Giel de Vries - Zaterdag 28 Mei 2020

   Een slimme thermostaat zonder abonnement, kan dat wel?

   Over het algemeen geldt dat je met een slimme thermostaat flink op de kosten voor het stoken kunt besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook goed voor het milieu. Dit maakt deze thermostaten erg aantrekkelijk. Er zit echter ook een keerzijde aan. De meeste van deze thermostaten worden alleen aangeboden in combinatie met een abonnement. Dit is niet wat je perse wil. Liever behoud je gewoon je vrijheid. Daarom is het ook aantrekkelijk om naar opties zonder abonnement te kijken. Er zijn namelijk weldegelijk mogelijkheden op dit gebied.

   Thermostaten van onafhankelijke aanbieders

   De meeste slimme thermostaten zonder abonnement zijn die van onafhankelijke aanbieders. Dat betekent dus dat de fabrikant niet per definitie alleen maar met thermostaten of verwarmingssystemen bezig is. Een goed voorbeeld hiervan is de Google Nest. Dit is waarschijnlijk wel de meest gebruikte slimme thermostaat. Mede ook omdat deze juist zonder abonnement te krijgen is. Daarnaast werkt deze ook op verschillende systemen. Dat maakt het dus nog aantrekkelijker om er gebruik van te maken. Zo kan je er een cv-installatie mee aansturen, maar werkt het ook in combinatie met stadsverwarming. Dit is een groot voordeel.

   Gebruikmaken van de essentiële functies

   Het is goed om te weten wat nu eigenlijk het verschil is tussen een slimme thermostaat met abonnement en eentje zonder abonnement. Wanneer je er wel een abonnement bij neemt, of moet nemen, dan heb je vaak toegang tot meer functies. Zo kan je bijvoorbeeld extra hulp krijgen bij het besparen op energie. Dit is op zichzelf natuurlijk wel interessant. Alleen is het anderzijds natuurlijk ook zo dat je de tips ook op andere plekken kunt vinden en je er dan geen kosten aan hebt. De thermostaten zonder abonnementen bieden je wel toegang tot essentiële functies.

   Thermostaten van ketelfabrikanten

   Ook de meeste thermostaten van ketelfabrikanten zijn te gebruiken zonder abonnement. Denk bijvoorbeeld aan thermostaten van Nefit. Wel is het dan vaak zo dat er gebruikgemaakt moet worden van een verwarmingssysteem van dezelfde fabrikant. Al is dit lang niet altijd het geval. Het is vooral voor de nieuwere modellen niet meer zo dat dit noodzakelijk is. Wel kan je daardoor voor meer eenheid zorgen. Dit is natuurlijk wel ook onderdeel van de charme. Het is mooi wanneer alles bij elkaar past en goed op elkaar aansluit. Dit is wat een smart home moet bieden aan de gebruiker.

   Het kan zonder abonnement

   De conclusie is dus dat het goed mogelijk is om een slimme thermostaat zonder abonnement aan te schaffen. Ook is het goed mogelijk om deze dan direct te gebruiken. Je zal geen essentiële functies mislopen wanneer je het op deze wijze aanpakt. Wil je echter niet iets meer en alles uit de thermostaat halen wat erin zit? Dan is het wel zo dat het abonnement daar een belangrijke rol in speelt. Het is dus zaak om zelf de afweging op een goede manier te maken. Zo is te zorgen dat je het maximale eruit kan halen.

   Wil jij meer weten over slimme thermostaten, de mogelijkheden en de werking van deze slimme devices? Neem dan eens een kijkje bij de slimme thermostaten en het advies van Smartbright.nl. Daarnaast schreven wij onlangs ook een blog over de 5 meest verkochte slimme thermostaten van dit moment!

   Haal meer uit jouw smart home

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »