Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk - Maandag 26 Juli 2021

    Energielabel van je woning verbeteren? 5 tips!

    Alle woningen in Nederland krijgen een energielabel toegewezen. De energieklasse wordt aangeduid met A tot en met G, waarbij label-A het gunstigst is en label-G het meest onzuinig. Heeft jouw woning een lager energielabel dan B? Dan is het wellicht interessant om het energielabel te verbeteren. Met de juiste maatregelen is het mogelijk om het energielabel te verhogen naar minimaal een B-label. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter energielabel, maar ook voor een flinke besparing op energiekosten. Wil jij het energielabel verbeteren? Lees in dit artikel onze tips om je woning te verduurzamen.

     

    Tip 1. Verwarmingsketel vervangen

    Wist je dat oude CV-ketels ontzettend veel energie verbruiken? Investeren in een nieuwe ketel is dan ook een goede maatregel om je woning energiezuiniger te maken. Tegenwoordig worden CV-ketels steeds zuiniger. Zo loont het om je oude ketel te vervangen voor een HR-ketel (hoogrendementsketel). Deze maatregel levert de meeste huishoudens een besparing van honderden euro’s per jaar op.

     

    Tip 2. Isolatie verbeteren

    Een slimme maatregel om het energielabel van je woning te verbeteren is het verbeteren van de isolatie. Isoleren zorgt ervoor dat je energielabel flink kan verbeteren. De opbrengst van isolatiemaatregelen wordt door veel huiseigenaren onderschat. Wist je dat dak-, vloer-, glas- en gevelisolatie voor een flinke energiebesparing kan zorgen? Zo bespaar je een boel geld, want de energieprijzen verwachting is dat deze flink stijgen in de toekomst.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    Tip 3. Ga voor een smart home

    Bij ons tref je een uitgebreid assortiment met smart home producten voor een slimme woning. Deze slimme producten zorgen ervoor dat je eenvoudig kunt besparen op energiekosten. Zo zijn er slimme stekkers die je in staat stellen om het stroomverbruik van apparatuur in je huis te laten zien. Met deze kennis weet je precies welke apparaten echte energieslurpers zijn.

    Ook slimme verlichting maakt het besparen op energiekosten gemakkelijk. Zo kun je het licht gemakkelijk dimmen en zijn er lampen met bewegingssensoren verkrijgbaar. Slimme lampen met bewegingssensor zorgt ervoor dat de verlichting automatisch uitgeschakeld wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. Verder zijn er nog veel meer smart home toepassingen om je woning energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen of sluiten van zonwering.

     

    Tip 4. Zonne-energie opwekken

    Het opwekken van je eigen energie met zonnepanelen levert natuurlijk een flinke energiebesparing op. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 6 á 7 jaar. Dit maakt zonnepanelen een zeer interessante investering. Ook voor een beter energielabel is het installeren van zonnepanelen op je woning een slimme maatregel.

     

    Tip 5. Warmtepomp

    Je energielabel verbeteren? Dan is een hybride warmtepomp een goede keuze. Dit is een duurzaam energiesysteem dat warmte uit de lucht, water of grond omzet in bruikbare warmte voor het CV-systeem of verwarmd kraanwater.

     

    Advies energielabel van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen