Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk - Woensdag 23 Oktober 2020

    Google Nest Audio vs. Sonos One: Welke moet je kopen?

    Smart speakers zijn in steeds meer woningen terug te vinden. Als je wilt dat de apparaten in jouw woning op je stem reageren, heb je daarvoor vaak een smart speaker nodig. In deze blog vergelijken we twee belangrijke smart speakers. Je leest her hier in de Google Nest Audio vs Sonos One vergelijking.

     

    De Sonos One werd al in 2017 gelanceerd, maar is nog steeds zeer geliefd. Deze smart speaker levert zelfs nog steeds betere prestaties dan een groot gedeelte van de nieuwere generatie smart speakers. De Google Nest Audio is verkrijgbaar sinds oktober 2020 en is momenteel de beste Google Assistant speaker. Twijfel jij nog over welke smart speaker je wilt gaan halen? Dan zijn de Google Nest Audio en de Sonos One beide een zeer goede keuze. Toch zitten er duidelijke verschillen tussen de apparaten. Hieronder benoemen we de belangrijkste verschillen tussen deze speakers. Zo kun je voor jezelf nagaan welke slimme speaker voor jou de betere keuze is.

     

    Google Nest Audio vs Sonos One

     

    Uitstraling van de smart speakers

    De smart speaker is een belangrijk onderdeel van je smart home. De kans is groot dat je de speaker ergens in het zicht plaatst. Het is dan ook logisch dat je ook veel waarde hecht aan de uitstraling van de speaker. Laten we beginnen met de kleuren; de Nest Audio is verkrijgbaar in het grijs en wit, de Sonos One in het zwart en wit. De Nest Audio kun je straks (naar alle waarschijnlijkheid) ook bestellen in een roze kleur, in het groen en in het lichtblauw. Wat kleur betreft, heb je met de Google Nest Audio dus net iets meer keuze.

     

    Qua formaat zit er niet zoveel verschil tussen de Nest Audio en de Sonos One. De Nest Audio is 175 x 124 x 78 mm (lengte x breedte x diepte). De afmetingen van de Sonos One zijn 161,45 x 119,7 x 119,7 mm. Nog een verschil tussen de Nest Audio en de Sonos One is dat de Nest Audio met stof bekleed is. De Nest Audio heeft vier gekleurde ledlichtjes die in het stof zijn verwerkt. Die lichtjes gaan aan als de speaker luistert of op een voice command reageert. Welke smart speaker nou echt de beste uitstraling heeft, is vooral een kwestie van smaak. De Sonos heeft meer weg van een traditionele speaker, terwijl de Nest Audio een meer uniek design heeft.

     

    Extra scherp

    Philips HUE kopen?

    Philips Hue is producent van allerlei soorten producten die met slimme verlichting te maken hebben. Dit loopt uiteen van GU10 LED smart lampen tot slimme tafellampen, maar ook ledstrips en bridges horen bij het assortiment van Philips Hue.

    ✔ Insensiteit van licht veranderen ✔ Licht aan- of uitzetten

    Bekijk aanbieding!

     

     

    De prijs van de speakers

    Opvallend is dat de nieuwere Google Nest Audio goedkoper is dan de Sonos One. Zeker als je bedenkt dat de Nest Audio toch minstens drie jaar nieuwer is dan de Sonos One. De Sonos One kost je rond de € 200. Dat terwijl de Google Nest Audio al voor € 99 te verkrijgen is. Wat de prijs betreft, is de Nest Audio dus toch echt de betere keuze.

     

    Klik hier voor de Google Nest Audio bij Smartbright.nl!

     

    Streamen met Bluetooth

    Met de Google Nest Audio heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van Bluetooth. Met Sonos One heb je niet de mogelijkheid om muziek te streamen via Bluetooth. Wel kun je de Sonos S2 app gebruiken waarmee je alsnog muziek vanaf verschillende streaming applicaties naar de Sonos One kunt streamen. Wil je gemakkelijk vanaf ieder Bluetooth-apparaat met de speaker kunnen verbinden, dan is de Google Nest Audio mogelijk de betere keuze. Je hoeft niet eerst een applicatie op ieder apparaat te downloaden voordat je muziek naar het apparaat kunt streamen.

     

    Google Nest Audio vs Sonos One

     

    Het geluid van de speakers

    Opvallend is dat het geluid van de Sonos One beter is dan dat van de Google Nest Audio. Dat terwijl de Sonos One toch al een stukje ouder is. Daar moeten we wel een kanttekening bij plaatsen; de Nest Audio is een stuk goedkoper. Bovendien heeft de Google Nest Audio een een mogelijkheid binnen de Google Home-app waarmee je het apparaat aan andere speakers kunt verbinden. Voor de prijs van één Sonos One zou je in theorie zelfs twee Nest Audio’s kunnen halen en deze met elkaar kunnen koppelen. Als je voor de set kiest, heb je voor de prijs van ongeveer een Sonos One zelfs drie van de Nest Audio smartspeakers die je aan elkaar kunt koppelen.

     

    Nest Audio luistert tijdens het afspelen van muziek ook naar je omgeving. Als er veel lawaai is, zal het apparaat het volume automatisch hoger zetten. Dit is een leuke feature van de Nest Audio die je woning nog slimmer maakt. Het zou echter geen beslissende factor moeten zijn bij het maken van een keuze tussen de twee smart speakers.

     

    Lees hier wat wij eerder al schreven over de geluidskwaliteit van de Google Nest Audio.

     

    Voice Commands

    Met de Sonos One heb je eigenlijk drie verschillende systemen in één. Het systeem ondersteunt namelijk AirPlay, Google Assistant en Alexa. De Nest Audio is van Google en heeft alleen Google Assistant ingebouwd. Voordeel van de Nest Audio is weer dat deze betere microfoons heeft en je stem beter herkent en begrijpt. Bovendien krijg je ook sneller antwoord van de Nest Audio omdat dit systeem de voice commands sneller verwerkt. Het apparaat zou de voice commands het snelst verwerken van alle smart speakers die tot dusver zijn uitgebracht.

     

    Conclusie: welk apparaat is de betere keuze voor jou?

    Over het algemeen lijkt de Nest Audio nu toch eindelijk de Sonos One van de troon te stoten. Het apparaat verstaat je voice commands beter en reageert sneller. Toch zijn er nog steeds situaties te bedenken waarin je beter voor de oudere Sonos One kunt kiezen. Zo ondersteunt de Sonos ook AirPlay, terwijl de Nest Audio van Google geen AirPlay ondersteunt. Bovendien hoef je dit in de nabije toekomst ook niet te verwachten. Ben je dus een echte Apple-liefhebber, dan is de Sonos One voor jou mogelijk interessanter. Ook als je andere apparaten van Sonos hebt, zoals de Sonos Arc soundbar, kan het een goed idee zijn om voor de Sonos One te kiezen. In de meeste andere scenario’s lijkt de Nest Audio toch echt de betere keuze. Al helemaal als je bedenkt dat de Sonos One ongeveer twee keer zo duur is.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen