Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Vrijdag 28 Augustus 2023

    Samsung Flip 4 vs. Samsung Flip 5: Is een upgrade het geld waard?

    De Samsung Galaxy Z Flip 5 is natuurlijk nog niet officieel aangekondigd door Samsung, maar we verwachten dat dit niet lang meer gaat duren. Al zijn voorgangers werden op de tweede woensdag van augustus bekendgemaakt de voorgaande jaren, dus we gaan ervan uit dat dit ook dit jaar weer zo zal zijn. De officiële specificaties van de Samsung Flip 5 zijn uiteraard ook nog niet bekend, maar er zijn wel al veel geruchten naar buiten gekomen die erg aannemelijk lijken, waardoor we al een soort vergelijking kunnen maken met de voorganger. Ben je benieuwd of een upgrade het geld waard is? Lees dan snel verder!

    Het verschil in prijs 

    Specificaties en een officiële Samsung Flip 5 review zijn er natuurlijk nog niet, maar experts zijn in de afgelopen jaren goed geworden in het inschatten van eventuele verbeteringen en veranderingen in prijs. De Samsung Galaxy Z Flip 4 kostte in het begin 1099 euro als adviesprijs, dus is de schatting dat de adviesprijs van de Samsung Flip 5 nog wel wat hoger zal liggen. Het is een behoorlijke prijs, maar dat is uiteraard geen verrassing meer voor een luxe model van Samsung. 

    Verschillen in de hardware 

    De Samsung Galaxy Z Flip 4 draait op een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset, die zorgt voor een soepele en snelle werking van het scherm en de telefoon. De verwachting is dat de Samsung Flip 5 een nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 zal krijgen, aangezien deze in 2022 aan werd gekondigd. De Samsung Flip 4 beschikt over 8 GB RAM-geheugen en een opslagcapaciteit naar keuze van 128GB, 256GB of 512 GB. Geen enkele versie ondersteunt uitbreiding door middel van een MicroSD. Afgezien van de processor chipset die mogelijk gebruikt zal worden, zijn er nog weinig geruchten naar buiten gekomen over de hardware van de Samsung Flip 5. We gaan ervan uit dat de opslag opties hetzelfde zullen zijn als bij de Flip 4, maar dat is dus nog niet zeker. De batterij van de Samsung Flip 4 heeft een capaciteit van 3700 mAh en ondersteunt 25 W opladen en 15 W draadloos opladen. 

    Het ontwerp en de bouw van de Samsung Flip 4 en 5

    De Samsung Galaxy Z Flip 4 heeft een mooi ontwerp en is verkrijgbaar in maar liefst 75 verschillende kleuren. Alle kleuren hebben een matte afwerking en het toestel beschikt over platte, roestvrij stalen randen die het effectief beschermen. De telefoon staat natuurlijk voornamelijk bekend om de horizontale vouw in het ontwerp, waardoor je de telefoon dubbel kunt vouwen. Het toestel kan echter niet compleet dubbel worden gevouwen, want er blijft een opening naast het scharnier. Daarnaast is het scherm aan de achterkant niet heel groot, slechts 1,9 inch. De verwachting is dat het ontwerp van de Samsung Flip 5 vergelijkbaar zal zijn, maar wel met een verbeterd scherm aan de achterkant van 3,3 inch. Daarnaast zou de Samsung Flip 5 een IP67 krijgen, wat betekent dat hij ook bestand zal zijn tegen stof. Waarschijnlijk is dit te danken aan het feit dat de opening naast het scharnier weg zal zijn. 

    Conclusie 

    Dus, is het je geld waard om voor een upgrade te gaan naar de Samsung Flip 5? Het lijkt erop dat het toestel zeker een aantal belangrijke verbeteringen gaat krijgen ten opzichte van zijn voorganger, met name op het gebied van de processor en het scherm aan de achterkant van het toestel. Vind jij dat een goede reden om te upgraden? Dat is natuurlijk geheel aan jou!

     

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen