Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Maandag 24 Mei 2023

  Is al je dure apparatuur in huis goed verzekerd?

  Het aantal slimme apparaten in een gemiddeld huishouden in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. Niet gek, want dit soort apparaten maakt ons leven een stuk makkelijker. Aangezien de meeste slimme apparaten behoorlijk prijzig zijn, is het belangrijk om ze goed te verzekeren. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch heeft lang niet iedere Nederlander zijn dure apparaten goed verzekerd. Benieuwd hoe dit bij jou zit? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je de dure apparaten in huis goed verzekert.

  Sluit een opstal- en inboedelverzekering af

  In Nederland kun je twee woonverzekeringen afsluiten: een opstal- en inboedelverzekering. Woon je in een koophuis? Dan ben je in ieder geval verplicht om eerstgenoemde verzekering af te sluiten. In de wet staat namelijk dat iedereen met een koopwoning een opstalverzekering moet hebben. Deze verzekering dekt schade aan je woonhuis die ontstaat door brand, storm en inbraak. Niet alleen schade aan het huis zelf wordt vergoed, maar ook schade aan alles wat aan je huis vastzit, zoals schade aan een ingebouwde combimagnetron, vaatwasser of koffiemachine.

  Naast een opstalverzekering kun je ook een inboedelverzekering afsluiten. Maar wat is een inboedelverzekering precies? In principe verzeker je hiermee de spullen in huis voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Qua dekking lijkt een inboedelverzekering op een opstalverzekering, maar het zijn twee verschillende verzekeringen. Zo is een inboedelverzekering alleen gericht op de losse spullen in huis. Denk hierbij niet alleen aan meubels, want ook schade aan dure elektrische apparaten valt binnen de dekking van een inboedelverzekering.

  Schade door eigen schuld meeverzekeren

  Sluit je een inboedelverzekering af? Dan denk je misschien dat alle elektrische apparaten in huis goed verzekerd zijn. Jij hoeft je inderdaad geen zorgen te maken als dure apparaten beschadigen door onverwachte gebeurtenissen, zoals brand. Het kan ook voorkomen dat je een apparaat zelf beschadigt. Omdat je dit niet met opzet doet, denk je misschien dat een verzekeraar ook dan geld uitkeert. Dit kan, maar standaard is het zeker niet. Je ontvangt namelijk alleen een uitkering als je een allrisk inboedelverzekering hebt. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade die je zelf aanricht.

  Verzeker elektrische apparaten ook buitenshuis

  Met een opstal- en inboedelverzekering wordt alleen schade aan dure apparaten vergoed die aan je huis vastzitten of zich in huis bevinden. Omdat we steeds vaker elektrische apparaten meenemen als we de deur uitgaan, kan er ook buitenshuis schade ontstaan. Je hebt in dat geval niets aan een opstal- en inboedelverzekering. Gelukkig bieden veel verzekeraars de mogelijkheid om dure apparaten ook buiten de deur te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade, verlies en diefstal van je persoonlijke bezittingen als jij je buiten je woning in Nederland begeeft.

  Verzeker apparaten afzonderlijk

  Het kan zijn dat schade aan dure apparaten niet volledig vergoed wordt door een verzekeraar. Bij schade draai je dan zelf op voor een deel van de kosten als je het apparaat moet vervangen. Zit je hier niet op te wachten? Bekijk dan of het mogelijk is om een duur apparaat afzonderlijk te verzekeren. Sommige verzekeraars bieden dit soort verzekeringen aan, maar je kunt ze ook elders afsluiten. Koop je bijvoorbeeld een dure smartphone? Dan kun hier een speciale telefoonverzekering voor afsluiten. Dergelijke verzekeringen worden ook aangeboden voor andere dure apparaten.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen