Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Dirk van der Spek - Donderdag 29 Juli 2020

   Welke slimme stekkers zijn geschikt voor Alexa?

   Om de hele woning om te toveren tot een slimme woning is het nodig om gebruik te maken van slimme stekkers. Zonder slimme stekkers krijg je geen enkele woning volledig “slim”. Het is mogelijk om met een slimme stekker ook de domme apparaten slim te maken. Een stekker en een normale lamp veranderd in een slimme verlichting. De lamp is op afstand uit te schakelen en aan te doen. Er zijn verschillende slimme stekkers. Wanneer je Alexa gebruikt is het belangrijk om te kijken of ze hiermee ook kunnen samenwerken.

   Wie is Alexa?

   Alexa is de virtuele assistent van het bekende Amazon. Het gaat hier om de virtuele assistent van Amazon. Alexa is vernoemd naar de bibliotheek van ALexandrië. De Amazon Alexa is vergelijkbaar met de Apple homekit of Google Assistant voor de Google Nest Mini. Je kunt praten met Alexa om hem dan taken uit te laten voeren. Denk aan het alarm instellen, de lampen aan of uit te doen of een muziekje af te spelen. Alle slimme apparaten kunnen met Alexa gekoppeld worden. Zo zijn er vele apparaten die je via Alexa kunt aansturen en bedienen.

   Slimme stekkers in ons land

   In ons land gebruiken we slimme stekkers met randaarde F. Ze worden ook in andere landen gebruikt, zoals Oostenrijk, Zweden, Duitsland, Spanje en Portugal. In Amerika, Engeland en andere landen worden andere aansluitingen gebruikt. Er zijn verschillende slimme stekkers welke ook samenwerken met Alexa. Hieronder hebben we er een aantal opgesomd.

   Woox R5024

   Deze slimme stekker van Woox is gemaakt voor Tuya Smart. Het is heel gemakkelijk in het gebruik en ook een betaalbare keuze. De stekker werkt goed met Google Home en Alexa. Het is dus ook mogelijk om in de toekomst over te stappen naar Google Nest als je dit wilt. Het is mogelijk om met deze stekker alle apparaten op afstand aan en uit te doen.

   Hombli

   De slimme stekkers van Hombli zijn naast slimme stekker ook een energiemeter. Het is mogelijk om zo apparaten op te sporen welke veel energie verbruiken. Via Google Assistant of Alexa zijn de slimme schakelaars van Hombli te bedienen.

   De verlichting van Philips Hue

   Alexa werkt ook zeer goed samen met de slimme stekkers van Philips Hue. Ze hebben een compact ontwerp en passen in ieder stopcontact in ons land. Het is heel eenvoudig om zo de verlichting aan te sluiten en te bedienen via Alexa.

   Haal meer uit jouw smart home

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »