Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Donderdag 24 Augustus 2021

  Wat is een radiatorventilator?

  Niet iedereen weet dat er radioventilatoren zijn. Het is wel jammer, aangezien de apparaten veel voordelen bieden. Daarnaast zijn ze goed voor het milieu, omdat ze veel energie helpen te besparen. De eigenaren van een radioventilator kunnen hier dus volop van profiteren. Een besparing op de energie betekent immers ook een besparing op de energierekening. Een lagere energierekening is natuurlijk een groot voordeel. Ook zorgt een radioventilator ervoor dat er meer comfort in de woning ontstaat.

   

  Wat is een radiatorventilator?

  Eigenlijk is de naam al erg duidelijk. Een radioventilator is een kleine ventilator welke je onder de radiator vast maakt om de warme lucht beter door de woning te verspreiden. Het is zo veel sneller warm in de hele ruimte. Hier kunt u er dan dus nog meer van genieten. Doordat de hele woning sneller warm wordt ontstaat er het voordeel, dat je minder hoeft te stoken. Vervolgens betaal je minder stookkosten. Er zijn kleine en grote modellen om gebruik van te maken. Het is ideaal om zo een aangename woning te krijgen tijdens de koudere maanden van het jaar.

   

  Wat zijn de voordelen van een radiatorventilator?

  Er zijn verschillende voordelen als je voor een radioventilator kiest. Zo krijg je veel sneller de juiste temperatuur in de kamer. Radiatoren zijn adequaat om de woning te verwarmen. Helaas gaat er wel veel warmte en energie verloren. Met een ventilator wordt de hele kamer sneller verwarmd. Het is dus sneller comfortabel warm in je woning. Een tweede voordeel is dat de cv-ketel temperatuur naar beneden kan. De warmte wordt beter gecirculeerd en daardoor heb je minder energie nodig. De rust temperatuur kan omlaag en daardoor bespaar je wederom meer geld. Het is trouwens ook goed mogelijk om de radioventilator te combineren met een warmtepomp. Vervolgens is er nog een derde groot voordeel. Het gaat hier om minder warmteverlies via de leidingen. De radiator hoeft niet zo hoog te worden, omdat de warmte beter wordt verplaatst door de kamer.

   

  Zorgt een radiatorventilator voor een besparing?

  Een radio ventilator is een manier om de woning zuiniger en ook sneller op te warmen. De woning zal ook veel warmer aanvoelen. De besparing is ieder jaar zo’n twaalf procent. Er wordt minder gas verbruikt door de cv ketel. Bij een normale woning kan het hier om zo’n 1350 kuub gas per jaar gaan. Het gaat hier (afhankelijk van de gasprijs) om zo’n 100 tot 150 euro ieder jaar. De investering is dus snel terug te verdienen. Het is goed om in ieder geval bij de grotere radiatoren een radiatorventilator te plaatsen. Zeker in de woonkamer waar het meeste gestookt wordt. In zo’n drie jaar moet je dan de investering terugverdiend hebben. Natuurlijk hangt de exacte besparing af van meerdere factoren. Zo is de isolatie ook van groot belang. Een woning die goed is geïsoleerd zal minder gas verbruiken en ook minder geld besparen.

   

  Welke soorten radiatorventilatoren zijn er?

  Er zijn verschillende soorten radiatorventilatoren in ons land. Het gaat om de speedcomfort radiator ventilator. Het is een bekend merk en het is door Nederlanders gemaakt. Ze hebben het bedacht en bieden het nu aan in bouwmarkten en ook op het internet. Het is een betaalbare keuze en verbruikt slechts 20 cent aan energiekosten per jaar. Ook maakt het weinig geluid en zijn er verschillende modellen. Zo is het mogelijk om een radiator ventilator te kopen die past bij de verwarming. Ook is er de Climatebooster. Ook deze wordt door een Nederlands bedrijf gemaakt. HEt is verkrijgbaar in verschillende lange en korte modellen. Het kan de kamer met vijftig procent meer snelheid opwarmen. Het laat een hogere besparing van energiekosten zien dan de andere modellen. Ook is het mogelijk om het te krijgen voor een radiator die zelfs drie meter lang is. De modellen zijn eenvoudig te moduleren. Ze gaan dan sneller draaien wanneer de temperatuur omhoog gaat. Het helpt bij het goed verdelen van de warmte in de woning. De Heatfan willen we als laatste bespreken. Het is een perfecte radiatorventilator. De lengte is zo’n veertig centimeter en is in serie te koppelen. Ze zijn er in het zwart en wit en ze maken eigenlijk geen geluid. De radiator zal tot twintig procent meer warmte afgeven. Ook heeft het handige hoekstukken die op iedere radiator passen.

   

  Welke alternatieven zijn er voor het verduurzamen van de verwarming?

  Natuurlijk zijn er verschillende manieren om je woning te isoleren. Zo kun je isolatiemateriaal in de kruipruimte of spouwmuren laten spuiten. Ook kun je het dak isoleren. Het zijn vaak serieuze investeringen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor eenvoudigere manieren om de woning te isoleren.

   

  Een slimme radiatorknop

  Omdat je met een slimme radiatorknop nóg meer controle krijgt over wanneer de verwarming daadwerkelijk gaat verwarmen en welke temperatuur hiervoor dient te worden aangehouden is het minder voor de hand liggend dat een verwarming bijvoorbeeld vergeten wordt uit te zetten. Dergelijke situaties lijken kleine problemen, maar wanneer dit consistent kan worden voorkomen scheelt dit uiteindelijk flink op de kosten van het verwarmen van jouw huis. Het is dus écht mogelijk om te besparen op de kosten van de energierekening.

   

  Radiatorfolie

  Een eenvoudige manier om de woning te isoleren is door gebruik te maken van radiatorfolie. Het is eenvoudig aan te brengen achter de radiator. Het is zo mogelijk om de warmte in de woning te houden in plaats van in de muren van je huis.

   

  Leidingen isoleren

  De leidingen van je woning isoleren is ook eenvoudig te doen en hoeft helemaal niet kostbaar te zijn. Door de leidingen te isoleren vliegt de warmte niet zomaar weg. Het is een zeer efficiënte manier om de woning te isoleren.

   

  Advies van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen