Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Woensdag 24 Mei 2021

  Matter is de nieuwe smart home-groep van Apple, Google en Amazon

  Veel veranderingen op 'de achtergrond' in de wereld van smart home. Waar er voorheen vooral een geheel gepolariseerde markt was ontstaat nu zowaar een samenwerking om zo smart homes naar een hoger niveau te tillen. Grote techbedrijven op smart home-gebied zoals Apple, Google, Zigbee en Amazon gaan in hun samenwerkingsverband, voorheen de Zigbee Coalition, aan de slag met de nieuwe smart home-standaard genaamd Matter. Overigens krijgt ook de Zigbee Coalition een nieuwe naam, namelijk de Connectivity Standards Alliance (CSA).

   

  Een verdeeld landschap

  Waar de wereld van smart home voorheen een compleet verdeeld landschap was is het nu de doelstelling om grote bedrijven als Google, Amazon en Apple samen te brengen met de andere 180 fabrikant en zo de consument tegemoet te komen. Door de nieuwe standaard, genaamd Matter, zal het voor al deze apparaten, mits deze voldoen aan de standaarden/eisen en Matter ondersteunen, mogelijk zijn om met elkaar te communiceren en samen te werken.

   

  Aanbieding

  Nedis WIFILC21WTE27 E27 2-pack

  Beheer uw verlichting met deze slimme lamp die direct is aangesloten op uw draadloze/Wi-Fi-router voor bediening op afstand als onderdeel van uw woningautomatiseringssysteem.

  ✔ Direct aan Wi-Fi koppelen ✔ Geschikt voor Google Home en Amazon Alexa

  Bekijk aanbieding!

   

   

  Waar moeten Matter-producten aan voldoen?

  Niet zomaar alle producten kunnen deel gaan uitmaken van de Matter-beweging. Er zijn door de grote bedrijven namelijk bepaalde eisen gesteld om zo kwaliteit te kunnen waarborgen en zicht te houden op welke devices er precies met elkaar kunnen communiceren. Fabrikanten die producten graag willen laten werken met de Matter-standaard zullen een Matter-certificaat moeten behalen. Hiervoor moet een producten voldoen aan een royalty-vrije standaard en compatibel zijn met Apple HomeKit, Google Weave en Amazon Alexa.

   

  Welke producten kunnen werken met de Matter-standaard?

  Over welke producten precies van deze standaard gebruik kunnen gaan maken is op dit moment nog niet zoveel bekend. Wel bekend is dat het hierbij zeker zal gaan om bijvoorbeeld slimme verlichting, videodeurbellen, slimme speakers en slimme stekkers. Ideaal dus om in huis één standaard te gebruiken en alle devices in huis met elkaar te laten communiceren. Overigens is ook al bekend gemaakt dat Philips Hue op den duur ook zal gaan werken met Matter.

   

  Hoe zijn Matter-producten te herkennen?

  De grote techreuzen komen tevens met een nieuwe, speciaal, logo om zo de producten die gebruik maken van de Matter-standaard (protocol) goed herkenbaar te maken. Dit logo zal te vinden zijn op de diverse verpakkingen van smart home-producten die voldoen aan de eerdere genoemde strenge eisen van Matter. Daarnaast gaan er ook geruchten dat men wilt dat dit logo te zien is op het device zelf. Uiteraard neemt dit niet weg dat er niet meer gelet hoeft te worden op andere logo's. 

   

  Spraakbediening

  Matter-producten zullen te verbinden zijn met verschillende systemen voor spraakbesturing via de bekende stemassistenten. Denk aan Google Assistent, Amazon Alexa en/of Apple Siri. Het protocol ondersteunt connecties via wifi, Thread en bluetooth. 

   

  Wanneer komt Matter op de markt?

  Verwacht wordt dat Matter eind dit jaar in gebruik genomen gaat worden. Dit is echter nog wel afhankelijk van andere ontwikkelingen op de markt en is uiteraard enkel een verwachting. 

   

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen