Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Jorit van den Berg - Woensdag 25 Mei 2021

    Google Nest Hub vs. Google Nest Hub 2

    Google heeft een nieuw slim apparaat uitgebracht in Nederland. Vanaf vandaag kun je de Google Nest Hub 2 in Nederland kopen. De tweede generatie van de slimme assistent met scherm, helpt je onder andere met prettiger opstaan en het monitoren van je slaap. Maar welke verschillen zijn er nu eigenlijk precies en op welke punten heeft Google Nest nu écht verbetering geboekt? Wij leggen het je graag uit in dit artikel!

    Het design; subtiele verschillen

    Geen onnodige wijzigingen, geen waarneembare compromissen en enkel verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Dat is wat de meeste mensen over de nieuwe Google Nest Hub te zeggen hebben. Net zoals bij vrijwel elke release is er ook in dit geval gewerkt aan het design van het product. Alhoewel dit enorm subtiele verschillen zijn die een leek wellicht niet direct opvallen zijn ze het toch waard om even te benoemen.

    Mic check, mic check

    Als je de Google Nest Hub naast de Google Nest Hub 2 zet dan zal het je opvallen dat er plaats is gemaakt voor een extra microfoon. Google Nest heeft hiervoor gekozen om de perfomance nóg beter te maken en om stemmen nog beter op te kunnen pakken. Wel zo handig wanneer je de hele dag tegen het apparaat praat in huis!

    Kleurrijk of toch niet?

    Waar de voorganger (Google Nest Hub 1) beschikbaar was in grijs en wit zal dit bij de Google Nest Hub 2 niet anders zijn. In het buitenland heeft men het geluk dat de Google Nest Hub 2 gekocht kan worden in vier veschillende kleuren, dit geluk hebben wij in Nederland helaas (nog steeds) niet.

    Handig voor de schoonmaak

    Google heeft bij het ontwerp van de Google Nest Hub 2 bijzonder goed nagedacht over het schoonmaken (zo lijkt het). Want het scherm sluit nu precies aan op de behuizing. Het resultaat? Gemakkelijk met het schoonmaakdoekje over het scherm!

     

    Aanbieding

    Nedis Wi-fi Smart Led-lampen E27 2-pack

    Twee lampen in één pakket. Snel aan de gang met jouw smart home en lampen gemakkelijk besturen met de app of met je stem. Wat wil je nog meer?

    ✔ Direct aan Wi-Fi koppelen ✔ Geschikt voor Google Home en Amazon Alexa

    Bekijk aanbieding!

     

    Niet praten, maar gebaren met Motion Sense

    Alle verbeteringen verbleken in vergelijking met de echte uitblinker in de verschillen - Motion Sense, met dank aan Google's eens mysterieuze Soli-miniradarchip. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat het met een dergelijke apparaat mogelijk is de bediening te doen door middel van gebaren. Een voorbeeld? Eenvoudig de wekker uitzetten door met de hand voor het scherm te vegen. Of dit direct iets toevoegt aan de gemiddelde ervaring met dit product? Dat is nog maar de vraag... Motion Sense maakt tevens gebarenbediening voor media mogelijk - u kunt nu audio- en videostreams afspelen en pauzeren met handgebaren in plaats van spraakopdrachten of, aangezien het een slim scherm is, tikken op het scherm. Overigens zijn er in de VS al mensen die dit tijdens het testen niet zo heel erg handig vonden. Zij waren de was aan het opvouwen en pauzeerde, onbedoeld, hun Youtube-video.

     

    > Lees hier wat de Soli-chip van Google precies is.

     

     

    Focus op het nachtkastje

    Wat ook opvalt is het feit dat Google Nest met deze nieuwe variant nog meer inspeelt op de functie op het nachtkastje. Een scala aan mogelijkheden rondom het slapen van de eigenaar is namelijk toegevoegd. Wil je weten of je snurkt? Wil je weten hoeveel je hebt liggen draaien? Google Nest geeft aan dat, wanneer de Google Nest Hub 2 goed naast het bed is geplaatst, dit allemaal kan worden bijgehouden en gemeten. Opzich leuk, omdat het device dan niet alleen nog dient als wekker of weerstation wanneer deze bij het bed is opgesteld. Google Nest noemt deze nieuwe functies overigens "Sleep Sensing". Iets om rekening mee te houden is overigens dat er een mogelijkheid is dat deze functies op een later moment onderdeel zullen worden van een betaald abonnement. 

    Slimme apparaten bedienen

    Uiteraard blijft het met de Google Nest Hub 2, net zoals met zijn voorganger, ook mogelijk om slimme apparaten in huis te bedienen. Heb jij bijvoorbeeld slimme lampen gekocht bij Smartbright.nl en wil je deze aan- en uitzetten met een spraakbesturing? Dan is dit mogelijk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen