Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 22 Maart 2024

  Zo houd je de vloeren in je huis lang mooi

  Als je net een mooie vloer hebt laten plaatsen, dan wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Vandaag de dag is het bovendien zaak dat je vloeren uit oogpunt van duurzaamheid niet zomaar afdankt. Investeer dus bij voorkeur in een vloer die minimaal tien jaar maar liefst nog langer meegaat. Er zijn een paar eenvoudige manieren om je vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Natuurlijk scheelt het of je alleen of samen in een huis woont of dat je een gezin hebt met jonge kinderen of huisdieren. Maar ook dan kun je ervoor zorgen dat je vloer er zelfs na jaren nog als nieuw uitziet.

  Hoe maak je je vloer schoon?

  De wijze van vloer onderhoud hangt sterk af van het type vloer. In de meeste huizen in Nederland ligt vandaag de dag geen tapijt meer op de vloer, maar is er gekozen voor een ‘harde’ vloer. Die reinig je eenvoudig met een stofzuiger of met een mild sopje, bij voorkeur met koud water. Als je warm water gebruikt hecht het eventueel ingezette schoonmaakmiddel beter aan de vloer en neemt dus meer vuil op. Ook is de kans op kringen en strepen een stuk kleiner. En koud water kost geen gas of stroom om het uit de kraan te laten stromen. Zeker als je huisdieren hebt die verharen is een harde vloer ideaal, je kunt dan de haren van je hond of kat veel gemakkelijker verwijderen dan wanneer ze in het tapijt vast komen te zitten. En dan zijn er nog de vlekken van een omgevallen glas limonade of wijn of een ander ongelukje. Als dat op een tapijt gebeurt bestaat de kans dat de vlek nooit meer helemaal weggaat, hoe goed je ook je best doet. Op een harde vloer is dit vaak geen enkel probleem. Meestal volstaat een vochtige doek, maar wil je hardnekkige vlekken uit de vloer verwijderen raadpleeg dan een online vloerenwinkel.

  Periodiek onderhoud van de vloer

  Afhankelijk van de vloer is er periodiek onderhoud nodig naast het regelmatig reinigen met de stofzuiger of door te dweilen. Sommige vloeren, zoals parket of kurk, hebben een beschermende laag. Die slijt in de loop van de tijd en moet dan vernieuwd worden. Het is zaak om de oude laag eerst te verwijderen, dit kan meestal met speciale vloeistof die je bij de leverancier van je vloer kunt kopen. Zodra de restanten van de beschermlaag zijn verwijderd, kun je een nieuwe laag lak of olie aanbrengen. Voordat je dit doet kun je indien nodig kleine beschadigingen aan de vloer wegwerken, bijvoorbeeld met een kleurstift. Dit soort ‘groot onderhoud’ is doorgaans maar om de paar jaar nodig. Ook is het lang niet altijd nodig om alle meubels weg te halen, je kunt gerust om een vitrinekast of boekenkast heen werken bijvoorbeeld.

  Schade aan je vloer

  Als een vloer beschadigd is dan hoef je die lang niet altijd te vervangen. Vaak kan deze vrijwel onzichtbaar gerepareerd worden. Soms kun je dit zelf doen met speciaal reparatiemateriaal. Bij grotere beschadigingen kun je een beroep doen op een deskundige. Laat je vloer altijd eerst beoordelen voordat je besluit om deze in zijn geheel te verwijderen. Reparatie is vrijwel altijd goedkoper en geeft in alle gevallen een stuk minder rompslomp dan een compleet nieuwe vloer laten plaatsen. Om je vloer te sparen kun je jezelf aanwennen om in huis geen schoenen te dragen maar uitsluitend pantoffels. Zo voorkom je dat scherpe hakken je vloer beschadigen. In sommige landen is dat heel gebruikelijk, niet alleen voor bewoners maar ook voor bezoek. Voor hen staan sloffen klaar in de hal. 

   

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen