Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk van der Spek - Woensdag 19 November 2021

    Welke audio kabel moet je kopen voor een optimaal geluid?

    Op het eerste gezicht zou je een audiokabel kopen iets zien als iets wat je in een handomdraai doet. Vaak is dit ook zo. Echter het is wel goed om toch even stil te staan bij de verschillende soorten audiokabels die er allemaal zijn. Er zijn namelijk volop verschillende alternatieven mogelijk als je het over audiokabels hebt. Er zijn volop mogelijkheden om nog beter en meer van je favoriete muziek te genieten of een leuke film te bekijken. Vergelijk de mogelijkheden en kies dan het juiste audiokabel.

    Audiokabels: Analoog of toch digitaal?

    Start met het maken van een keuze tussen digitaal of analoog. We hebben het over het signaal. De analogie verbindingen zijn de rode of witte tulp stekkers. Ze worden al vele jaren gebruikt en kennen we van de cd speler, versterker of receiver. De analoge verbindingen waren goed tot de digitale mogelijkheden arriveerden. Veel mensen stapten al snel over.

    Een digitaal signaal is niet altijd beter als het om de kwaliteit gaat. Wanneer er alleen ondersteuning is voor analoge kabels en je dan een digitale kabel gebruikt, maakt het geen verschil in de kwaliteit. Het is echter mogelijk om het voor de toekomst aan te passen.

    De lengte van de audiokabel

    Ongeacht een digitale of analoge kabel is het belangrijk om de juiste lengte te hebben. De lengte biedt voor en nadelen. Het is goed om de kabel niet te lang te maken om zo de kwaliteit van het signaal te waarborgen. Er kan een reden zijn om een langere kabel te gebruiken. Het is wel zo dat bij een langere kabel er meer storingen kunnen ontstaan. Het signaal neemt zo af in kwaliteit. Het is daarom goed om de audiokabels zo kort als mogelijk te houden. Een hoge kwaliteit is belangrijker dan een te lange audiokabel.

    Schrijf je in voor de Bright Community!

    Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

    *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

    De juiste bescherming van de audiokabel

    Een kabel is vooral bij de connector kwetsbaar. Het is belangrijk om een kabel te kiezen waarbij de aansluiting op een goede manier is verzorgd. Het helpt om de kwaliteit van het signaal hoog te houden. Een vergulde aansluiting is goed. Het zorgt voor een goede aansluiting en zal niet gaan roesten. Een koperen verbinding kan ook. Het is wel gevoeliger voor slijtage. De vergulde koperen aansluiting zijn een goede combinatie en is tevens betaalbaar.

    Coaxiaal of optisch?

    Kies je voor een digitale verbinding? Dan is het goed om te kijken naar hoe het signaal verzonden wordt. Het is mogelijk om een optische verbinding of een coaxiale verbinding te kiezen. Ze kunnen allebei het digitale signaal goed versturen. Het verschil tussen de twee opties is eigenlijk minimaal. Het is wel belangrijk dat het apparaat over de juiste aansluiting beschikt. Wanneer dit niet zo is, blijven er weinig opties over. De optische kabels gebruiken een andere techniek. De gegevens worden met ELD signalen verzonden en niet door elektrische signalen. Bij elektrische signalen kan het zorgen voor elektromagnetische storingen. Bij LED signalen is dit niet het geval. De verschillen zijn eigenlijk minimaal.

    Smart home advies van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen