Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rosanna van Dam - Vrijdag 17 Juli 2020

  Water besparen met jouw smart home? Zo doe je dat!

  De toekomst ziet er niet altijd rooskleurig uit. Pas nog lazen we in het nieuws dat we teveel drinkwater verbruiken. Eigenlijk iedere zomer komt het wel in het nieuws dat we onze auto niet meer mogen wassen en voorzichtig moeten zijn met het drinkwater. De toekomst ziet er niet florissant uit, aangezien men verwacht dat dit een echt probleem gaat worden. De plastic zwembaden vullen, de planten water geven en de terrastegels schoonmaken is iets wat dan net te veel gebeurt in de zomer. Het is een verkwisting van drinkwater volgens velen. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in. Het is daarom belangrijk om hier samen maatregelen voor te treffen. Nieuwe innovaties bieden hierbij mogelijkheden. Wij, van Smartbright.nl, vertellen je hierover graag iets meer.

  Slimme besproeiing

  Niet sproeien is eigenlijk geen optie in de tuin. We willen niet dat het mooie groene gazon een dorre vlakte wordt. Door echter slim te sproeien en op de juiste tijdstippen kan het sproeien effectiever en efficiënter gebeuren. Vaak spreekt men te lang in de tuin. Ook kan men soms er geen zin in hebben om de planten te gaan sproeien. Wel jammer als ze daardoor kapot gaan en je nieuwe dure planten moet kopen. Mensen gebruiken van zwenksproeiers. Handig om niet zelf plantje voor plantje water te geven. Het is echter vaak zo dat er juist daardoor veel water op de tegels komt en niet op de planten. Ook de schutting is vaak half nat en het water verdampt voordat het in de grond komt. Het moet allemaal wat slimmer. Hoe?

  Slimme irrigatiesysteem

  Door gebruik te maken van een slim irrigatiesysteem is het mogelijk om precies op de juiste plekken water te sproeien. Ook is het mogelijk om het slimme watersysteem te koppelen aan een slim weerstation. Wanneer er regen verwacht wordt zal het systeem geen water geven en afwachten of het inderdaad gaat regenen. Er zijn ook vochtsensoren welke het sproeien stoppen als het regent. Beter is natuurlijk de combinatie van slim weerstation en sproei installatie.

  Hoe bespaar je water?

  De nauwkeurige afstelling van de slimme sproeiers maakt het mogelijk om water te besparen. Via de app verzamelt het systeem informatie en data. Op basis hiervan weten ze precies wanneer ze water moeten geven zodat het meeste ervan ook daadwerkelijk in de grond terecht komt voor je tuin.

  Zelf actie ondernemen?

  Het is mogelijk om een eigen bron te boren in de tuin om zo zelf water op te pompen. Je bent dan niet afhankelijk van de waterleverancier. Ook kun je zelf regenwater opvangen in regentonnen. Het is heel mooi schoon water wat perfect is voor jouw mooie planten in de tuin.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen