• Lorem ipsum

Wat zijn de beste smart home producten voor beginners?

23 Mei 2020
door Dirk van der Spek

Heb je onlangs bij kennissen ontdekt hoe gemakkelijk een smart home eigenlijk is? Ben je nu zelf ook geïnteresseerd in het opbouwen van je eigen slimme woning? Dan is het tijd om eens te bekijken met welke producten je het best kunt beginnen. Door te zorgen dat je een goede basis legt, is het goed mogelijk om straks een slimme woning te hebben die op elk detail is afgestemd. Dit geeft dus ook direct al een idee van het type product waar je mee moet beginnen.

Een startpakket als uitgangspunt

Het is altijd slim om het startpakket als eerste te installeren. De naam geeft natuurlijk al aan waarom je hier een goede basis mee legt. Er zijn pakketten van verschillende fabrikanten. Bovendien zijn er pakketten op verschillende gebieden. In de meeste gevallen is het slim om te beginnen bij verlichting. Dit is in de eerste plaats goed te installeren. Daarnaast is het ook relatief gemakkelijk om onder de knie te krijgen hoe dit werkt. Dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om te beginnen met een pakket van Hue van Philips. Al is er nog meer mogelijk en is de prijs van de Philips producten niet altijd even toegankelijk.

Alle elementen in één

Wie het nog beter wil aanpakken, kiest voor een algemeen startpakket. Daarin zitten niet alleen de spullen om slimme verlichting te installeren. Daarin zit bijvoorbeeld ook een smartcamera. Daarnaast zitten er verschillende slimme stekkers in. Zo is alles gemakkelijk op elkaar af te stemmen en is het ook gemakkelijk mogelijk om verder uit te breiden wanneer je eenmaal je slimme verlichting helemaal naar wens hebt afgestemd. Wanneer je eenmaal begint zal je immers zeker alleen maar meer willen. Dat maakt deze pakketten juist ook zo aantrekkelijk. Je kunt dan direct het volgende op het systeem gaan aansluiten.

Stiekeme aanrader

Alhoewel veel mensen dit product zien als een wat meer voor gevorderden product zien wij dit als dé ideale start. De Google Nest Mini in combinatie met enkele slimme stekkers en slimme verlichting is een ideale start. In een later stadium kunnen ook andere producten zoals de slimme thermostaat en de robotstofzuiger worden toegevoegd.

De rol van de stekkerdozen

Vooral de stekkerdozen die in de starterspakketten te vinden zijn, zijn erg belangrijk. Dit vormt namelijk het centrum van je systeem. De slimme stekkerdozen van tegenwoordig bieden niet alleen meerdere stopcontacten. Ook zijn er meerdere USB-poorten op te vinden. Zo zijn er vele apparaten op aan te sluiten en kan je heel snel van je woning een smart home maken. De pakketten bieden je in dat opzicht een echte vliegende start. Het is goed om te weten dat verschillende fabrikanten deze mogelijkheden in het aanbod hebben. Zo kan je zelf een favoriet systeem ervoor uitkiezen.

Gemakkelijke manier om te beginnen

Het voordeel van deze pakketten is natuurlijk dat je een gemakkelijke manier om te beginnen hebt. Je hoeft bijvoorbeeld geen aparte hub aan te sluiten. Ook is het met deze pakketten vaak gemakkelijk mogelijk om gewone producten op een slimme manier aan te sturen. Daarvoor heb je dan dus niet direct allerlei aparte nieuwe producten voor nodig die je stuk voor stuk moet kopen. Dit kan je dan op een later moment doen. Het is op die manier gemakkelijk mogelijk om al snel een aantal stappen te zetten in het slimmer maken van de woning.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »