Sluiten

Categorieën

Filters
   Rosanna van Dam - Donderdag 15 Oktober 2020

   Wat is Nest Aware en welke kosten komen hierbij kijken?

   Google heeft verschillende slimme apparaten ontwikkeld waarmee je jouw woning kunt beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan de slimme deurbel van Google; Nest Hello. Ook zijn er verschillende Nest camera’s, zowel voor buiten als voor binnen.

    

   Nest Aware is een abonnement waarmee je deze apparaten optimaal benut. Jouw beveiligingssysteem wordt met Nest Aware een stuk efficiënter. Nest Aware zorgt ervoor dat je op ieder moment en vanaf iedere locatie de beelden van je slimme camera’s kunt bekijken (mits je een internetverbinding hebt). Je kunt de live beelden van de slimme camera’s bekijken, maar ook beeldopnames van één tot twee maanden terug, afhankelijk van welk abonnement je kiest. Heb je geen Nest Aware, dan kun je de beelden weliswaar live bekijken, maar beelden worden niet langer dan 3 uur bewaard.

    

   Google beveiligingsapparaten gebruiken zonder Nest Aware?

   Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Nest Hello en de verschillende slimme beveiligingscamera’s zonder een Nest Aware abonnement af te sluiten. In dat geval worden er alleen geen beelden opgeslagen in de cloud, maar worden de beelden lokaal opgeslagen. Je kunt beelden tot maximaal drie uur terug bekijken. Dat is nogal een verschil met de 30/60 dagen die je met Nest Aware kunt opslaan. Stel dat je beeldmateriaal van vanochtend terug wilt kijken in de avond; zonder Nest Aware zou dat niet kunnen.

    

   Nest Aware stuurt je slimme meldingen

   Nog een belangrijke functie van Nest Aware zijn de slimme meldingen. Wanneer de camera’s een geluid of persoon detecteren, dan krijg je daarvan een melding. Ontvang je die meldingen op je smartphone, dan kan Nest Aware je zelfs een close-up sturen van de persoon in kwestie! Zo zie je direct wie er voor de deur staat of wie de camera’s gespot hebben. Ook kun je activiteitenzones toewijzen. Gebeurt er iets in een van die gebieden, dan krijg je ook een melding van Nest Aware.

    

   Alle gebeurtenissen overzichtelijk op een rijtje

   Met Nest Aware heb je de mogelijkheid om beelden dag en nacht terug te kijken. Je kunt dus ook precies zien wat zich voor of na een gebeurtenis heeft afgespeeld. Daarnaast worden er ook zogenaamde eventclips opgeslagen in de cloud. Dat zijn korte videobeelden van een gebeurtenis. Elke keer dat de slimme Nest camera’s een beweging of geluid detecteren, wordt er een van die eventclips gemaakt en opgeslagen in de cloud. De clips zijn daardoor ieder moment terug te bekijken en worden overzichtelijk en op chronologische volgorde opgeslagen.

    

   Zelf clips maken

   Nest Aware maakt het ook eenvoudig om zelf clips te maken van de opgeslagen videobeelden. Daardoor wordt het eenvoudig om beelden te delen met kennissen, familie of met de politie. Dat is prettig is er een keer iets vervelends gebeurt, zoals een inbraak bijvoorbeeld, maar deze feature kan ook voor leuke beelden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan beelden van je hond of van je kinderen.

    

   Herkenning van bekende gezichten

   Als je Nest Aware hebt, dan kun je ook herkenning van bekende gezichten aanzetten. We moeten daar wel bij vermelden dat je bezoekers om toestemming moet vragen voordat je ze met de camera kunt identificeren. Plaats daarom een sticker of een bordje bij de voordeur. Zet je deze optie aan in Nest Aware, dan zal de camera de gezichten die hij tegenkomt markeren in de opgeslagen videogeschiedenis. Ziet de camera een onbekend gezicht, dan krijg je de vraag of het een bekende is. Bevestig je dat, dan wordt het gezicht opgeslagen in je bibliotheek. Een volgende keer dat de camera’s dit gezicht zien, zal Nest Aware je ook vertellen wie de camera’s gezien hebben.

    

   Een account aanmaken voor Nest Aware

   Voordat je een abonnement kunt kopen, moet je eerst een Nest Aware account hebben. Daarvoor download je eerst de applicatie. Heb je een Apple-apparaat, dan is de applicatie terug te vinden in de Apple App Store. Heb je een Android-apparaat, dan download je de applicatie in de Play Store. Zodra je de Nest app gedownload hebt, volg je de volgende stappen;

    

   Stap 1. Druk op “Sign in” om een account aan te maken.

   Stap 2. Toets je e-mailadres in (controleer deze goed, je krijgt een bevestigingsmail).

   Stap 3. Geef een wachtwoord op (bestaand uit kleine letters, hoofdletters, minimaal één symbool en minimaal één cijfer).

   Stap 4. Ga akkoord met de Terms of Service.

   Stap 5. Open je mailadres en activeer je account met de mail die je ontvangen hebt.

    

   Heb je geen mail ontvangen, controleer dan even je Spam-folder. Na het aanmaken en activeren van je account kun je een Nest Aware abonnement afsluiten. Dat kan bij Nest zelf, maar kan ook bij een van partner van Google Nest. Dat laatste kan ook voordelen hebben als je voor de juiste partner kiest.

    

   De kosten van Nest Aware

   Over de kosten van Nest Aware is op internet verschillende informatie te vinden. Dat komt doordat Google de Nest Aware abonnementen begin 2020 heeft aangepast. Daardoor is het een stuk goedkoper om gebruik te maken van Nest Aware. Voorheen moest je voor ieder apparaat een abonnement afsluiten. Per apparaat betaalde je dan maandelijks € 5 om beelden tot 5 dagen terug te kijken, € 10 om tot 10 dagen terug te kijken en € 30 om tot 30 dagen terug te kijken. Had je meerdere slimmere camera’s in huis, dan konden de kosten hoog oplopen. Gelukkig zijn de nieuwe abonnementen een stuk aantrekkelijker.

    

   Tegenwoordig heb je de keuze uit Nest Aware en Nest Aware Plus. Met Nest Aware heb je de mogelijkheid om events tot 30 dagen terug te bekijken. Met Nest Aware Plus kun je events tot 60 dagen terug bekijken en kun je bovendien dag en nacht videogeschiedenis tot 10 dagen terug opslaan en bekijken. Nest Aware kost € 5 per maand of € 50 per jaar. Nest Aware Plus kost € 10 per maand of € 100 per jaar.

    

   Nest Aware uitproberen

   Sinds 2020 is het ook mogelijk om eerst een proefabonnement af te sluiten! Die proefperiode duurt 30 dagen. Na die 30 dagen stopt je proefperiode en daarmee stopt ook automatisch het abonnement. Je zal het abonnement daarna dus zelf moeten verlengen.

    

   Haal meer uit jouw smart home

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »