Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Donderdag 22 Oktober 2020

  Wat is Nest Aware, wat zijn de kosten en wat krijg ik dan?

  Google heeft verschillende slimme apparaten ontwikkeld waarmee je jouw woning kunt beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan de slimme deurbel van Google; Nest Hello. Ook zijn er verschillende Nest camera’s, zowel voor buiten als voor binnen.

   

  Vragen die wij in dit artikel beantwoorden:

   

  Wat is Nest Aware precies?

  Nest Aware is een abonnement waarmee je deze apparaten optimaal benut. Jouw beveiligingssysteem wordt met Nest Aware een stuk efficiënter. Nest Aware zorgt ervoor dat je op ieder moment en vanaf iedere locatie de beelden van je slimme camera’s kunt bekijken (mits je een internetverbinding hebt). Je kunt de live beelden van de slimme camera’s bekijken, maar ook beeldopnames van één tot twee maanden terug, afhankelijk van welk abonnement je kiest. Heb je geen Nest Aware, dan kun je de beelden weliswaar live bekijken, maar beelden worden niet langer dan 3 uur bewaard.

   

  Nest Aware

   

  Google beveiligingsapparaten gebruiken zonder Nest Aware?

  Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Nest Hello en de verschillende slimme beveiligingscamera’s zonder een Nest Aware abonnement af te sluiten. In dat geval worden er alleen geen beelden opgeslagen in de cloud, maar worden de beelden lokaal opgeslagen. Je kunt beelden tot maximaal drie uur terug bekijken. Dat is nogal een verschil met de 30/60 dagen die je met Nest Aware kunt opslaan. Stel dat je beeldmateriaal van vanochtend terug wilt kijken in de avond; zonder Nest Aware zou dat niet kunnen.

   

  Nest Aware stuurt je slimme meldingen

  Nog een belangrijke functie van Nest Aware zijn de slimme meldingen. Wanneer de camera’s een geluid of persoon detecteren, dan krijg je daarvan een melding. Ontvang je die meldingen op je smartphone, dan kan Nest Aware je zelfs een close-up sturen van de persoon in kwestie! Zo zie je direct wie er voor de deur staat of wie de camera’s gespot hebben. Ook kun je activiteitenzones toewijzen. Gebeurt er iets in een van die gebieden, dan krijg je ook een melding van Nest Aware.

   

  Alle gebeurtenissen overzichtelijk op een rijtje

  Met Nest Aware heb je de mogelijkheid om beelden dag en nacht terug te kijken. Je kunt dus ook precies zien wat zich voor of na een gebeurtenis heeft afgespeeld. Daarnaast worden er ook zogenaamde eventclips opgeslagen in de cloud. Dat zijn korte videobeelden van een gebeurtenis. Elke keer dat de slimme Nest camera’s een beweging of geluid detecteren, wordt er een van die eventclips gemaakt en opgeslagen in de cloud. De clips zijn daardoor ieder moment terug te bekijken en worden overzichtelijk en op chronologische volgorde opgeslagen.

   

  Extra scherp

  Philips HUE kopen?

  Philips Hue is producent van allerlei soorten producten die met slimme verlichting te maken hebben. Dit loopt uiteen van GU10 LED smart lampen tot slimme tafellampen, maar ook ledstrips en bridges horen bij het assortiment van Philips Hue.

  ✔ Insensiteit van licht veranderen ✔ Licht aan- of uitzetten

  Bekijk aanbieding!

   

  Zelf clips maken

  Nest Aware maakt het ook eenvoudig om zelf clips te maken van de opgeslagen videobeelden. Daardoor wordt het eenvoudig om beelden te delen met kennissen, familie of met de politie. Dat is prettig is er een keer iets vervelends gebeurt, zoals een inbraak bijvoorbeeld, maar deze feature kan ook voor leuke beelden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan beelden van je hond of van je kinderen.

   

  Herkenning van bekende gezichten

  Als je Nest Aware hebt, dan kun je ook herkenning van bekende gezichten aanzetten. We moeten daar wel bij vermelden dat je bezoekers om toestemming moet vragen voordat je ze met de camera kunt identificeren. Plaats daarom een sticker of een bordje bij de voordeur. Zet je deze optie aan in Nest Aware, dan zal de camera de gezichten die hij tegenkomt markeren in de opgeslagen videogeschiedenis. Ziet de camera een onbekend gezicht, dan krijg je de vraag of het een bekende is. Bevestig je dat, dan wordt het gezicht opgeslagen in je bibliotheek. Een volgende keer dat de camera’s dit gezicht zien, zal Nest Aware je ook vertellen wie de camera’s gezien hebben.

   

  Nest Aware

   

  Welke producten werken met Nest Aware?

  Ook een element om niet over het hoofd te zien bij het kiezen of ook jij een Nest Aware abonnement wilt is het checken of dit abonnement werkt met het product dat jij voor ogen hebt. In principe is het sowieso een vereiste dat het hierbij gaat om een product van het merk Nest en dat deze een camera heeft. Gelukkig hebben wij dit al voor je uitgezocht en je leest het hieronder;

  Nest Cam Indoor

  De Nest Cam Indoor-beveiligingscamera helpt je op je huis en je gezin te passen – zelfs wanneer je weg bent. Met dag en nacht live streamen, een veelzijdige magnetische standaard, persoonsmeldingen bij Nest Aware (uiteraard apart verkrijgbaar) en één app voor al je Nest-producten, helpt de Nest Cam Indoor je een oogje te houden op wat belangrijk is. Waar je ook bent.

  Nest Cam Outdoor

  Je wilt geen beveiligingscamera die niet altijd actief is, je in de steek laat tijdens een storm of je huis er ongastvrij uit laat zien. De Nest Cam Outdoor ziet er goed uit, is weerbestendig en wordt aangesloten op het stopcontact, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lege batterijen. Ook dit product is te koppelen aan jouw Nest Aware abonnement.

  Nest Hello-videodeurbel

  Mis niets meer met de Nest Hello, die je laat je weten wie er is. Hij vervangt je bestaande bedrade deurbel en toont je zelfs in het donker HD-video met heldere, haarscherpe beelden. Je ziet alles wat er voor je deur gebeurt: mensen van top tot teen of pakketjes op de grond. En met dag en nacht livestreamen kun je altijd even checken wat er thuis gebeurt. Door deze deurbel te koppelen aan Nest Aware is het ook mogelijk om de beelden te bekijken op de Google Nest Hub.

  Google Nest Hub

  De Google Nest Hub is de enige speaker van Google die naast de functie als speaker ook een beeldscherm heeft met touch-bediening. Door een abonnement te nemen van Nest Aware is het mogelijk om de beelden van de Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en de Nest Hello-videodeurbel te tonen op de Google Nest Hub.

   

  Nest Aware Smartbright.nl

   

  Stappenplan: Een account aanmaken voor Nest Aware

  Voordat je een abonnement kunt kopen, moet je eerst een Nest Aware account hebben. Daarvoor download je eerst de applicatie. Heb je een Apple-apparaat, dan is de applicatie terug te vinden in de Apple App Store. Heb je een Android-apparaat, dan download je de applicatie in de Play Store. Zodra je de Nest app gedownload hebt, volg je de volgende stappen;

   

  1. Druk op “Sign in” om een account aan te maken.
  2. Toets je e-mailadres in (controleer deze goed, je krijgt een bevestigingsmail).
  3. Geef een wachtwoord op (bestaand uit kleine letters, hoofdletters, minimaal één symbool en minimaal één cijfer).
  4. Open je mailadres en activeer je account met de mail die je ontvangen hebt.

   

  Heb je geen mail ontvangen, controleer dan even je Spam-folder. Na het aanmaken en activeren van je account kun je een Nest Aware abonnement afsluiten. Dat kan bij Nest zelf, maar kan ook bij een van partner van Google Nest. Dat laatste kan ook voordelen hebben als je voor de juiste partner kiest.

  Schrijf je in voor de Bright Community!

  Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

  *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

  De kosten van Nest Aware

  Over de kosten van Nest Aware is op internet verschillende informatie te vinden. Dat komt doordat Google de Nest Aware abonnementen begin 2020 heeft aangepast. Daardoor is het een stuk goedkoper om gebruik te maken van Nest Aware. Voorheen moest je voor ieder apparaat een abonnement afsluiten. Per apparaat betaalde je dan maandelijks € 5 om beelden tot 5 dagen terug te kijken, € 10 om tot 10 dagen terug te kijken en € 30 om tot 30 dagen terug te kijken. Had je meerdere slimmere camera’s in huis, dan konden de kosten hoog oplopen. Gelukkig zijn de nieuwe abonnementen een stuk aantrekkelijker.

   

  Tegenwoordig heb je de keuze uit Nest Aware en Nest Aware Plus. Met Nest Aware heb je de mogelijkheid om events tot 30 dagen terug te bekijken. Met Nest Aware Plus kun je events tot 60 dagen terug bekijken en kun je bovendien dag en nacht videogeschiedenis tot 10 dagen terug opslaan en bekijken. Nest Aware kost € 5 per maand of € 50 per jaar. Nest Aware Plus kost € 10 per maand of € 100 per jaar.

   

  Nest Aware uitproberen

  Sinds 2020 is het ook mogelijk om eerst een proefabonnement af te sluiten! Die proefperiode duurt 30 dagen. Na die 30 dagen stopt je proefperiode en daarmee stopt ook automatisch het abonnement. Je zal het abonnement daarna dus zelf moeten verlengen.

   

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen