Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lisa - Maandag 29 Augustus 2021

  Wat is 5G en wanneer beschikbaar in Nederland?

  Laten we starten met wat 5G is: Het is de opvolger van ons 4G netwerk. Het gaat hier om het mobiele netwerk. Het netwerk om mee te internetten om de smartphone en andere mobiele toestellen. Het 5G netwerk is van de vijfde generatie. Het is met 5G mogelijk om nog sneller te internetten. De capaciteit is veel groter dan bij de eerdere mobiele netwerken. Het kan tot 20 gigabyte per seconde aan (in theorie). De capaciteit is daarnaast ook veel groter. Wat ook goed is, is dat het veel hogere frequenties hanteert. Het maakt het gemakkelijker om een veel betere en grotere dekking te krijgen. Ook wordt het netwerk met 5G veel minder belast. Het is daardoor eenvoudiger om veel meer data te verzenden tussen verschillende apparaten. Het is dus duidelijk een verbetering.

   

  Wat kun je nu eigenlijk met het 5G netwerk?

  Wanneer je een film wilt kijken dan is het 5G netwerk een ware uitkomst. Veel andere praktische toepassingen voor het 5G netwerk zijn er eigenlijk nog niet. Wat echter wel heel prettig is, is dat website veel sneller laden. Er is namelijk veel minder vertraging om contact te maken met het netwerk. Liedjes van Spotify zullen ook veel sneller afgespeeld worden. Daarnaast zie je bij het spelen van spellen een veel vloeiender spelverloop. Voor de ware gamers is dit dus zeer interessant en een reden om voor 5G te kiezen.

   

  Extra scherp

  Philips HUE kopen?

  Philips Hue is producent van allerlei soorten producten die met slimme verlichting te maken hebben. Dit loopt uiteen van GU10 LED smart lampen tot slimme tafellampen, maar ook ledstrips en bridges horen bij het assortiment van Philips Hue.

  ✔ Insensiteit van licht veranderen ✔ Licht aan- of uitzetten

  Bekijk aanbieding!

   

  Wat is er nodig voor het 5G netwerk?

  Er is niet veel nodig om gebruik te maken van het 5G netwerk. Natuurlijk moet er een aanbieder zijn met een 5G netwerk. Daarnaast heb je een smartphone nodig die over een 5G modem beschikt. Het is een toestel wat de hogere datasnelheden ook aankan. Het is trouwens nog niet nodig om voor de hoge downloadsnelheden te kiezen. Voor een betere dekking is het wel een slimme keuze. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe modellen smartphones welke beschikken over een 5G modem.

   

  Zijn er al providers die 5G aanbieden?

  Eigenlijk alle grote netwerken bieden 5G internet aan. Het maakt niet uit of het om Vodafone Ziggo gaat, T-Mobile of KPN. Het is wel belangrijk om een abonnement te hebben met een 5G toegang. Wist je dat je trouwens zelf weinig merkt tussen 4G of 5G internet? Het maakt geen wereld van verschil. Het is dus niet direct nodig om een nieuw toestel te kopen. Er zijn verschillende testen gedaan. De frequenties die voor 4G gebruikt worden, worden ook voor het 5G netwerk gebruikt. In 2022 zal er wel een veiling zijn van een hogere en tevens snellere frequentie. Het gaat hier om de 3,5 GHz band.

   

  Wat is 5G en wanneer beschikbaar?

   

  Is 5G nu al beschikbaar? Waar in Nederland?

  Heb je een abonnement bij T-Mobile? Dan heb je in de grootste delen van Nederland al bereik met 5G. Binnenkort willen ze een landelijke dekking hebben. Nu zijn er nog verschillende dekkingen gaten in het land. KPN wil (pas) volgend jaar een landelijk dekkend 5G netwerk hebben. T-Mobile is druk aan het werk om het dit jaar nog rond te krijgen en heel Nederland 5G aan te kunnen bieden. Nu zitten ze hoofdzakelijk in de randstad. Ook bij de andere aanbieders zien we dat in het westen van het land de dekking beter is dan in het oosten van het land.

   

  Zijn er abonnementen voor 5G? Welke?

  Er zijn uitstekende abonnementen voor 5G bij KPN, Vodafone Ziggo en ook bij T-Mobile. Zo heeft KPN het aan alle abonnementen toegevoegd. Het is niet nodig om er meer voor te betalen. Bij Vodafone Ziggo zie je het in de Red abonnementen met een dataverbruik van 10 gigabyte of meer. T-Mobile laat het alleen toe bij de unlimited abonnementen zonder er extra voor te rekenen. Bij alle andere abonnementen moet je iedere maand twee euro extra betalen.

   

  Is er straling bij 5G?

  Natuurlijk zijn er mensen die bang zijn voor de werking van het nieuwe 5G netwerk en hun gezondheid. De straling zou schadelijk zijn van de antennes. Een goed bereik heeft ook meer nieuwe zendmasten nodig. Deze zorgen tevens voor meer straling en negatieve effecten. Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat de straling schadelijke effecten heeft op de gezondheid. De RIVM heeft het onderzocht en aangetoond dat er geen gangbare limieten overschreden worden. Er is dus geen reden om je hier zorgen over te maken.

   

  Is het mogelijk dat 5G het thuisnetwerk kan vervangen?

  Het antwoord op deze vraag is simpelweg: Ja! Het is mogelijk om met een 5G verbinding de internetaansluiting in huis stop te zetten. Eigenlijk is de 4G verbinding al sneller dan vele ADSL abonnementen. T-Mobile nu ook KPN bieden al 4G abonnementen aan met een ongelimiteerd data verbruik. Met een modem in huis waar een simkaart in past is het mogelijk om in het hele huis een eigen wifi verbinding op te zetten. Het is ideaal in gebieden waar geen internetverbinding in huis is. Er zijn trouwens ook al modems waar een 5G internetverbinding mee mogelijk is.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen