Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rosanna van Dam - Woensdag 26 Oktober 2020

    Waarom zijn iPhones in de VS goedkoper dan in Nederland?

    Apple heeft een aankondiging gedaan van de nieuwe iPhone 12. Zoals altijd werden tijden de aankondiging enkel de Amerikaanse prijzen getoond. Hierbij leek het even dat de prijs wel mee zou vallen. Dit blijkt echter anders. Er lijkt een enorm prijsverschil te zijn tussen de verkoopprijs van de iPhone 12 in Nederland de de prijs in de VS. Hoe dit komt? Wij leggen het je graag uit in dit artikel.

     

    Invloed van de overheid

    Zoals we in Nederland gewend zijn wordt een product hier verkocht inclusief een stukje BTW. De 21% die wij hiervoor gewend zijn te betalen wordt hier dan ook netjes getoond bij de productprijs in de winkels. In de VS is dit niet het geval. De prijs die Apple zo trotst presenteert is dus niet helemaal kloppend naar onze maatstaven. Voor de belastingen in Amerika zou nog ongeveer een marge van 4 tot 10 procent moeten worden meegeteld. 

     

    Apple speelt op safe

    Naast het eerder genoemde stukje belasting is het voor Apple ook nog zaak om bepaalde elementen in valuta om te rekenen. In plaats van dat ze dit realtime doen hebben ze er hierbij voor gekozen om hier een veilige marge te pakken en deze altijd te hanteren. Ze spelen als het ware dus op safe wat betreft de wisselkoersen.

     

    Advertenties van provider aan of uit

    Wat wij in Nederland ook niet kennen is de optie om advertenties van de provider te accepteren of niet. Wat dit precies te maken heeft met de prijs van een iPhone? Nou, vrij veel blijkt nu. Wil jij namelijk geen advertenties van je provider in de VS? Dan kost een iPhone 12 mini je bijvoorbeeld geen 699 dollar, maar 729 dollar.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen