Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Rosanna van Dam - Vrijdag 17 Augustus 2020

  Waarom ook jij een smart weerstation in huis wilt hebben

  Een slim weerstation of een smart weerstation is een goede uitbreiding binnen je smart home netwerk. Het is mogelijk om meerdere apparaten te koppelen aan elkaar. Een slim weerstation kan zo gekoppeld worden aan een slimme stekker, slimme zonwering of slimme watersproeier om er een paar te noemen. Het maakt het mogelijk om een compleet lijnmanagement systeem te krijgen. Graag vertellen we meer over de voordelen van een smart weerstation en waarom je er een moet hebben.

  De beste smart weerstations

  Er zijn verschillende weerstations op de markt. De beste van dit moment zijn van Netatmo, Beurer en Alecto. Het zijn uitstekende modellen welke betaalbaar zijn en alles bieden wat je nodig hebt. De Netatmo NWS01-EC is een zeer goed model met verschillende koppelingen en veel meetfuncties. De Alecto WS 5500 is een zeer slim weerstation. De hobby meteoroloog zal hier zeer goed mee uit de voeten kunnen.

  Een smart weerstation kopen

  Het is goed om de verschillende modellen op een rijtje te zetten. Let dan op de meetfuncites. Kan er bijvoorbeeld naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid gemeten worden? Kijk ook welke koppelingen ondersteund worden. Is het apparaat geschikt voor Google Home en de daarbij behorende devices van Google Nest? Is het apparaat daarnaast voor binnen of voor buiten? Zijn er ook uitbreidingsmogelijkheden? Het is mooi om meerdere meetpunten te hebben. Er zijn smart weerstations waar tot zeven modules aan gekoppeld kunnen worden.

  De functies van een smart weerstation

  Een slim weerstation heeft meer opties dan alleen het meten van de temperatuur. Zo is het mogelijk om het te koppelen aan de smartphone. Het is ook mogelijk om de temperatuur te meten, de luchtvochtigheid en ook de windsnelheid. Het laatste is niet altijd opgenomen. Het is mogelijk om het weerstation met de smartphone of tablet te koppelen. Hierdoor kun je alles goed in de gaten houden. Ook kunnen er berichten verstuurd worden als het gaat regenen of de wind harder gaat waaien. Het is dan mogelijk om de was binnen te halen of het zonnescherm naar binnen te draaien. Het is ideaal!

  De magie: Koppelingen maken

  Het is mogelijk om het slimme weerstation te koppelen aan de slimme watersproeier, de slimme gordijnen en ook het slimme zonnescherm. Wanneer het gaat regenen gaat het zonnescherm automatisch naar binnen. Is het zonnig? Dan komt die juist naar buiten. Ook kunnen dan de sproeiers aan gaan (wanneer het te lang droog is geweest). Hierdoor is het niet meer nodig om dit zelf te doen. Geweldig toch! Ook kan de slimme verlichting aan gaan als het buiten donker is en wordt.

  Vertel de buren wat het weer wordt

  De weerstations meten het weer bij je huis. Daarnaast kunnen ze ook de gegevens binnenhalen van vele andere meteorologen en metingen van andere weerstations. Hierdoor ontstaat er een nog betere informatie. Het is mogelijk om nog sneller te zien hoe het weer gaat worden de komende tijd. Hiermee is het mogelijk om de buren te vertellen wat het weer gaat worden. Je zit er nooit naast!

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen