Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Vrijdag 17 September 2023

  Waarom kies je als bedrijf voor een eigen netwerk?

  Als ondernemer kun je vandaag de dag gebruik maken van cloud diensten. Je neemt een abonnement en vervolgens worden dagelijks alle belangrijke bestanden opgeslagen op een server ergens in een datacenter. Als er een storing is waardoor gegevens verloren gaan kun je een beroep doen op die back-up om de meeste van je bestanden weer terug te krijgen. Je bent dan hooguit van een dag de data kwijt. Maar toch zijn er bedrijven die de voorkeur geven aan een eigen netwerk.

  Vertrouwelijke informatie

  Een belangrijke reden om zelf eenserver rack 19 inch in huis te hebben is als je werkt met vertrouwelijke gegevens. Die wil je liever in huis houden. Het kan gaan om persoonsgegevens, maar ook om belangrijke data over je bedrijf die niet in handen mag komen van de concurrent. Dan kies je voor zekerheid voor alles en verzorg je je eigen back-up systeem. Op die manier hoef je je ook geen zorgen te maken als er bij een datacenter een lek wordt ontdekt. Je bent zelf verantwoordelijk en hebt alles in eigen hand. En last but not least je betaalt geen vaste vergoeding voor data opslag. Ook werk je niet mee aan de uitstoot van CO2 die grote datacenters veroorzaken en waartegen steeds meer verzet komt. Niet voor niets ging het datacenter in Zeewolde voor Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, uiteindelijk niet door.

  Snelle service van een IT specialist

  Als kleine ondernemer heb je vaak ook meer baat bij persoonlijke service. Als er onderhoud nodig is aan depatchkast dan wil je dat dat snel wordt uitgevoerd en niet dat je op de lijst komt met de mededeling ‘we laten het weten als we tijd hebben’. Jouw onderneming moet draaien. Als er een nieuwe aansluiting nodig is omdat er een nieuwe medewerker start dan wil je daar niet weken op moeten wachten. Met een eigen IT bedrijf dat voor jou werkt kun je vaak sneller afspraken maken dan wanneer je afhankelijk bent van een groot datacenter waarvoor je slechts een nummer bent en die voorrang geven aan grote en goed betalende klanten.

  Sluit een contract af met duidelijke afspraken

  Als je een onderhoudscontract afsluit met een IT bedrijf is het belangrijk om goede afspraken te maken. Zo weet het IT bedrijf wat er van ze wordt verwacht en jij weet waarvoor je ze kunt inschakelen. Vaak kun je ook een afspraak maken over de responstijd. Neem je een iets duurder contract dan kun je ook betere service verwachten. Als het voor jou belangrijk is dat je bij een storing binnen een uur hulp krijgt dan is het wellicht te overwegen om daar iets meer voor te betalen. Als je als hovenier werkt en het internet en je website niet dagelijks nodig hebt dan kun je misschien ook wel wat langer wachten op hulp als er iets mis is.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen