Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Vrijdag 21 Augustus 2020

  Waar moet ik mijn koolmonoxidemelder plaatsen in huis?

  Het is belangrijk (zo mogelijk zelfs van levensbelang) om een koolmonoxidemelder in huis te plaatsen op de juiste plek. Een koolmonoxidemelder wordt ook wel een CO melder genoemd. Een CO melder is eigenlijk onmisbaar in huis. Koolmonoxide is geurloos en ook kleurloos. Het is eigenlijk een sluipmoordenaar, omdat je hem niet kunt zien of ruiken. Er zijn de laatste paar jaren 56 mensen overleden aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Wanneer iemand zich misselijk en duizelig voelt is het al te laat. Een CO melder kan levens redden. Het is wel belangrijk om de CO melder op de juiste plek te plaatsen in je woning. Wij, van Smartbright.nl, vertellen je hier graag meer over.

  Schokkende cijfers

  Het gebruik is zeer schokkend als het gaat om het gebruik van CO melders. De CO melders worden door zeer weinig mensen gebruikt. Het is eigenlijk zelfs schokkend dat zo weinig mensen bewust zijn van wat het is en waarvoor een CO melder dient. Het daadwerkelijke gebruik in een woning is nog lager. Het zijn schokkende cijfers als je kijkt naar de gevaren van koolmonoxide.

  Levensbelang

  CO melders zijn van groot belang. Ze waarschuwen mensen als er een te hoge concentratie CO in de lucht is. Het is geurloos en kleurloos. Koolmonoxide ontstaat door een onvolledige verbranding. Het kan gebeuren bij een geiser, kachel of cv installatie. Bij moderne installaties bestaat dit gevaar niet. Een lichte vorm van hoofdpijn, een misselijk gevoel en suf gevoel zijn signalen dat het mis gaat. Het is dan vaak al te laat. Voldoende ventileren is belangrijk om de kans op koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

  Waar plaats je de melder?

  De CO melder moet op de juiste plek staan. Plaats het aan het plafond (of zo hoog mogelijk). Laat de apparaten welke monoxide vergiftiging kunnen veroorzaken nakijken ieder jaar. In nieuwe huizen zijn er moderne cv ketels en is er een optimale isolatie. Wanneer je een CO melder hebt is het goed om binnen een straal van een tot drie meter van het apparaat te hangen. Het is hier goed om het apparaat op ademhalings hoogte te plaatsen. Bij de slaapkamer is dit lager dan in de woonkamer. Overigens geldt dit in veel gevallen ook voor een slimme rookmelder.

  Werkt de CO melder wel goed?

  Het is belangrijk om de werking van de CO melder ook goed in de gaten te houden. Het is goed om te weten dat een CO melder rond de vijf jaar meegaat. Kies hierna gewoon voor een nieuwe. Een goedkope keuze kan een dodelijke keuze zijn! Vergeet dat niet.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen