Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk - Vrijdag 25 Augustus 2021

    Wat zijn de voordelen van een Google ChromeCast?

    Heb jij onlangs een Chromecast aangeschaft of overweeg jij een Google Chromecast aan te schaffen? Dan is het wellicht eens de moeite waard om alle voordelen van dit slimme apparaat te bekijken. Wij gingen hiervoor alvast voor jou op onderzoek uit en je leest het allemaal in dit artikel bij dé specialist in smart home producten. Wel zo makkelijk!

     

    Wat is een Google Chromecast?

    Een Google Chromecast is een klein apparaat die kan worden aangesloten op de televisie door middel van een HDMI-aansluiting. Wanneer de volledige Chromecast installatie is doorlopen dan zorgt dit kleine apparaat ervoor dat een televisie en andere gekoppelde apparaten, zoals bijvoorbeeld de smartphone, beter kunnen samenwerken en worden uitgebreid in hun functionaliteiten. Met de Google Chromecast is het bijvoorbeeld mogelijk in binnen no-time een normale televisie om te toveren tot een smart tv.

     

    Ontstaan van de Chromecast

    De Chromecast, in eerste instantie vooral gezien als een "mediaplayer" van Google, werd op 24 juli 2013 geïntroduceerd. Sinds de release van deze eerste variant heeft Google echter niet stil gezeten. Zo zijn er al verschillende opvolgers van de Google Chromecast 1 gekomen. In 2015 bracht Google de Chromecast 2 op de markt, in 2018 gevolgd door de Chromecast 3. Overigens zijn dit niet de enige modellen die er op de markt beschikbaar zijn (geweest). Naar de Chromecast 1, 2 en 3 zijn er namelijk ook nog de Chromecast Ultra en de Chromecast Audio varianten.

     

    Voordelen Google Chromecast

    Zijn de voordelen van de Google Chromecast ook voor jou nog niet helemaal duidelijk? Wij sommen ze hieronder voor je op. Wel zo makkelijk!

     

    Uitbreiden 'niet slimme televisie'

    Met de toevoeging van de Chromecast aan jouw 'normale', ook wel 'niet slimme' televisie genoemd, is het mogelijk om bepaalde apps beschikbaar te maken op deze televisie. In zekere zin maak je dus eenvoudig van jouw normale tv een smart tv.

     

    Relatief goedkoop in aanschaf

    Waar het kopen van een nieuwe smart tv vaak iets meer kost is een Chromecast met enkele tientallen euro's over het algemeen relatief scherp geprijsd.

     

    Geen extra afstandsbediening vereist

    De Chromecast komt niet altijd met een afstandsbediening. Alhoewel we dit bij de nieuwere modellen weleens voor zien komen is het idee van het apparaat in principe dat streaming wordt mogelijk gemaakt tussen diverse devices. Een afstandsbediening is hier niet altijd voor nodig.

     

    Eenvoudige installatie met ons stappenplan

    Een van de grootste voordelen van een Google Chromecast is de eenvoudige installatie. Toch merkten wij uit contact met onze klanten dat de installatie voor veel mensen voelt als een obstakel. Hierbij helpen wij natuurlijk graag en daarom schreven wij eerder al een stappenplan voor Chromecast installatie

     

    Advies van onze specialisten

    Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen