Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 8 Februari 2024

    Van A tot Z: de complete gids voor het kopen van bijzetstoelen

    Met een bijzetstoel kun je een vleugje persoonlijkheid en stijl toevoegen aan elke kamer! Van het kiezen van de perfecte stof en kleur tot het bepalen van de juiste maat en vorm voor jouw ruimte, deze complete A tot Z gids loodst je door alles wat je moet weten over het vinden en selecteren van die speciale stoel om jouw interieur te accentueren. Maak je klaar om handige tips te ontdekken over constructie, kwaliteit en budgetvriendelijke opties ook. Of je nu wilt wegkruipen met een goed boek of een gezellig gespreksplekje wilt creëren, met de kennis die dit artikel biedt over alles wat met bijzetstoelen te maken heeft, zit je er straks prachtig bij!

    Soorten accentstoelen

    Fauteuils

    Fauteuils zijn comfortabele stoelen met armleuningen aan beide zijden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van klassieke oorfauteuils tot moderne tonfauteuils. Fauteuils bieden gezellige zitplaatsen om te lezen, te ontspannen of informeel te converseren.

    Slipperstoelen

    Een slipperstoel is een armloze gestoffeerde stoel met een hoge rugleuning. Ze zijn bedoeld om te loungen en worden vaak gebruikt in slaapkamers of kleedruimtes. Slipperstoelen zijn ruimtebesparend en door hun armloze ontwerp zijn ze gemakkelijk onder tafels of bureaus te schuiven wanneer ze niet worden gebruikt.

    Clubstoelen

    Clubstoelen zijn grote, comfortabele fauteuils met een lage rugleuning. Ze hebben een klassieke maar toch mannelijke uitstraling en hun diepe zittingen zijn perfect om achterover te leunen en van een cocktail te genieten. Clubstoelen zijn geschikt voor woonkamers, studeerkamers, bibliotheken en herenclubs.

    Ottomanen poufs

    Ottoman poufs zijn gestoffeerde voetenbankjes die ook dienen als extra zitplaats. Ze komen in verschillende vormen, maten en stijlen. Ottoman poufs zijn ideaal voor kleine ruimtes omdat ze weinig visuele ruimte in beslag nemen wanneer ze niet worden gebruikt, maar wel een extra zitplaats bieden wanneer dat nodig is voor gasten. Ze kunnen ook worden gebruikt als voetenbankje, salontafel of bijzettafel.

    Chaise lounges

    Voor het ultieme ontspanningsgevoel, overweeg een chaise longue. Chaise longues zijn gestoffeerde ligstoelen met een langwerpige zitting die de benen ondersteunt. Ze zijn bedoeld om te loungen, te ontspannen en te dagdromen. 

    Accentstoel aankoopoverwegingen

    Bij het winkelen voor accentstoelen zijn er verschillende factoren om in gedachten te houden om opties te vinden die perfect zijn voor jouw ruimte en behoeften.

    Ten eerste, overweeg de grootte van de stoel die bij je kamer en decoratiestijl past. Een oversized stoel kan een statement maken in een grote ruimte, terwijl een kleine stoel misschien verloren gaat. Voor de meeste woonkamers en slaapkamers werkt een stoel van gemiddelde grootte, ongeveer 32 tot 36 inch hoog en 28 tot 32 inch breed, goed. Meet het gebied waar je de stoel wilt plaatsen om ervoor te zorgen dat hij comfortabel past zonder de ruimte te beknellen.

    Bepaal vervolgens welke stijl van accentstoel je verkiest. Wingback-stoelen, slipper-stoelen, barrel-stoelen, club-stoelen en armstoelen zijn allemaal populaire, stijlvolle opties. Een wingback- of clubstoel straalt een klassieke, verfijnde sfeer uit, terwijl een slipper- of barrelstoel een meer eigentijdse uitstraling heeft. Overweeg hoe de stijl van de stoel je bestaande meubels en decor zal aanvullen.

    Accentstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van weelderig fluweel tot casual katoen tot duurzaam leer. Fluwelen stoelen zorgen voor een elegante touch, terwijl katoen of linnen luchtig en ontspannen zijn. Leren stoelen stralen luxe uit en gaan jarenlang mee. Overweeg ook tweed, chenille of microvezel. Het materiaal dat je kiest, hangt af van het gewenste formaliteitsniveau en hoeveel gebruik de stoel zal krijgen.

    Kies een kleur voor de accentstoel die past bij het kleurenschema van je kamer. Neutrale tinten zoals beige of grijs passen bij elk decor, terwijl een gedurfde rode of blauwe stoel een vleugje kleur kan toevoegen. Als de stoel een patroon heeft, zorg er dan voor dat het patroon van de stoel kleuren bevat die al in je kamer aanwezig zijn. Voor maximale veelzijdigheid kies je een stoel met een effen kleurenstof die je kunt opfleuren met kleurrijke sierkussens.

    Accentstoel stijltips: hoe accentstoelen in je inrichting te integreren

    Accentstoelen zijn sierlijke meubelstukken die elke kamer kunnen verfraaien. Omdat ze klein zijn, kunnen ze een kleine ruimte in een groot huis of zelfs een mini-kamer bezetten. Plaats een paar accentstoelen op de tegenoverliggende hoeken van de woonkamer voor een gezellig gespreksgebied of verstop er één in de hoek van de slaapkamer voor een perfecte leeshoek.

     

    Schik twee accentstoelen onder een hoek, specifiek aan beide zijden van de bank of naast elkaar geplaatst met stoelen tegenover elkaar, waarbij meestal een kleinere tafel tussen hen in staat, ergens in het midden van de opstelling. Dit zorgt voor een gezellige plek waar men kan rondhangen en een praatje kan maken met vrienden of een kopje koffie kan drinken. Het is ook mogelijk om accentstoelen aan beide uiteinden van de bank te plaatsen, wat de zitgelegenheid vergroot, met een tafel achter de stoelen voor drankjes of decoratie.

    Als ruimte beperkt is, kies dan voor een accentstoel die qua formaat minder opdringerig is, zoals een pantoffelstoel of een getufte tonstoel. Als de stoel niet in gebruik is, kan deze worden opgevouwen en in een hoek worden opgeborgen voor handige opslag.

    Samengevat zijn accentstoelen een vergeten aspect van interieurontwerp, met verschillende kenmerken, persoonlijkheid en servicevoordelen die geen ander meubelstuk biedt. Het kiezen van de juiste stoel kan helpen bij het opfrissen van slaapkamers, het toevoegen van luxe en verfijning aan de woonkamer, of het creëren van een ontspannen ruimte, vooral voor lezen; deze stoelen informeren nauwkeurig de tijd.

     

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen