Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Woensdag 24 April 2023

  Tips om je fietsaccu veilig op te laden

  Fietsaccu’s zijn kostbaar en onmisbaar voor elektrische fietsen. Het is belangrijk om ze op een veilige manier op te laden om eventuele veiligheidsrisico's te voorkomen. Daarbij kun je met de juiste manier van laden ook de levensduur van de accu verlengen. Hiermee kun je het kopen van een nieuwe accu of de fietsaccu reviseren met een aantal jaren uitstellen.

  Hieronder vind je een aantal tips voor het veilig opladen van je fietsaccu:

  Gebruik alleen de originele lader

  Het is belangrijk om de originele lader te gebruiken die bij de fietsaccu is geleverd. Een verkeerde lader kan de accu beschadigen en zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken. Gebruik daarom nooit een andere lader dan de originele en vervang deze alleen door een lader die is goedgekeurd door de fabrikant van de fiets.

  Laad de accu op op een vlakke ondergrond

  Zorg dat de fietsaccu tijdens het opladen op een vlakke ondergrond staat om te voorkomen dat de accu kan omvallen en beschadigen. Zorg er ook voor dat de accu op een hittebestendige ondergrond ligt.

  Laad de accu op bij kamertemperatuur

  Het is belangrijk om de accu op te laden bij kamertemperatuur. Bij te hoge of te lage temperaturen kan de levensduur van de accu verkorten. Het is daarom verstandig om de accu niet op te laden in een koude schuur of in de felle zon.

  Laad de accu niet te lang op

  Laad de fietsaccu niet langer op dan nodig is. Wanneer de accu volledig is opgeladen, haal dan de lader uit het stopcontact. Door te lang op te laden kan de accu oververhit raken en beschadigen.

  Controleer de accu tijdens het opladen

  Tijdens het opladen van de accu is het verstandig om de accu in de gaten te houden. Wanneer de accu te warm wordt, kan dit duiden op oververhitting. Haal dan de stekker uit het stopcontact en laat de accu afkoelen voordat je hem verder oplaadt.

  Laad de accu op in een veilige omgeving

  Laad de fietsaccu op in een veilige omgeving, bij voorkeur op een plek waar je er zicht op hebt. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren niet bij de oplader kunnen komen.

  Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je veilig je fietsaccu opladen en de levensduur van de accu verlengen.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen