Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 24 Juni 2024

  Rechtsbijstandverzekering: wel of niet doen?

  Heb je momenteel geen rechtsbijstandverzekering? Dan vraag je je misschien af of het verstandig is om er toch eentje af te sluiten. Kom je hier zelf niet uit, dan is dit artikel iets voor jou. In deze blog bespreken we namelijk hoe je weet of je wel of niet moet kiezen voor deze juridische verzekering.

  Wat is een rechtsbijstandverzekering?

  Eerst even een snelle opfrisser. Wat is een rechtsbijstandverzekering precies? Met een polis voor rechtsbijstand verzeker je jezelf van hulp bij een juridisch conflict. Raak je verwikkeld in een conflict, dan regelt je verzekeraar namelijk een jurist die je gaat helpen om het conflict tot een goed einde te brengen. Ook bescherm je jezelf tegen de kosten van conflicten. Je verzekeraar betaalt namelijk (een groot deel van) de kosten die komen kijken bij bijvoorbeeld een rechtszaak.

  Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

  Misschien vraag je je af of je verplicht bent om jezelf te verzekeren voor rechtsbijstand. Dat is niet het geval. Of je hier een verzekering voor afsluit, is dus helemaal aan jouzelf. Eigenlijk hangt het af van je tolerantie voor risico. Als je helemaal niet houdt van risico’s nemen, dan is het verstandig om deze verzekering af te sluiten, omdat je dan zeker weet dat je niet zelf voor de kosten van een juridisch conflict hoeft op te draaien. Vind je het niet erg om risico’s te nemen, dan kun je ervoor kiezen om geen verzekering af te sluiten. Je spaart dan de maandelijkse premies uit, maar je loopt wel het risico op flinke kosten mocht je ooit in een juridisch conflict verwikkeld raken.

  Wanneer is het slim om een polis af te sluiten?

  We noemden het net al even, maar of je wel of niet een verzekering voor rechtsbijstand moet afsluiten, hangt af van je eigen tolerantie voor risico’s. Zoals je vast wel weet, kunnen de kosten van een rechtszaak behoorlijk oplopen. Het is niet ongewoon om € 10.000 tot € 20.000 kwijt te zijn aan je verdediging in een rechtszaak. Schat je de kans dat je in een conflict verwikkeld raakt heel klein in, dan hoef je jezelf misschien niet te beschermen tegen deze kosten. Maar heb je bijvoorbeeld een grote familie, verhuis je vaak of wissel je regelmatig van baan? Dan is de kans al groter dat je in een conflict verwikkeld raakt en dat je met die hoge kosten geconfronteerd wordt. Het kan dan slim zijn om te kiezen voor een verzekering juridische bijstand.

   

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen