Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Woensdag 24 Oktober 2023

  Profiteren van het snelste internet doe je met glasvezel

  Je kunt zo goed als concluderen dat de wereld is gedigitaliseerd. Dit houdt in dat er enorm veel dingen van fysiek naar online zijn gegaan. Als je om je heen kijkt kan vrijwel alles tegenwoordig ook via het internet, en zie je steeds meer fysieke winkels verdwijnen en online webshops er bijkomen. Dit is natuurlijk logisch omdat hier de meeste potentie in zit en dit alsmaar blijft groeien. Ook maken veel bedrijven het nu mogelijk om volledig of deels vanuit huis te werken. Dit scheelt uiteraard weer verkeer op de weg en zullen er in de toekomst minder kantoren nodig zijn wat weer goed is voor het milieu. Doordat vrijwel alles online gaat is het belangrijk dat je beschikt over een goede internetverbinding. Glasvezel is hier dan ook echt een uitblinker in.

  De definitie van glasvezel

  Glasvezel bestaat uit een dunne draad dat gemaakt is van kunststof of zuiver glas. Dit draad is erg flexibel waardoor het eenvoudig aangelegd kan worden. Glasvezel geleid lichtsignalen door de leiding heen. Hierdoor is het mogelijk om bizar hoge internet snelheden te behalen met glasvezel. Glasvezel is daarbij ook ideaal om signalen te verzenden over grote afstanden.

  Behaal enorm hoge snelheden

  Met glasvezel is het dus mogelijk om een stabiele, maar ook zeer snelle internetverbinding te verkrijgen. Ten opzichte van een traditionele internetkabel of DSL-verbinding werkt internetten via glasvezel vele malen sneller. Dit maakt het mogelijk om in korte tijden bestanden te downloaden, uploaden, Zoom meetings te volgen zonder storingen, te streamen en ga zo maar door. Het gebruik van glasvezel is een betrouwbare en enorm snelle bron van internet.

  Potentie voor de toekomst

  Momenteel heb je nog redelijk wat diverse traditionele manieren om op het internet te komen. Echter zal het waarschijnlijk in de toekomst zo zijn dat er nieuwe upgrades komen voor glasvezel. Dit komt doordat glasvezel erg veel potentie heeft waardoor de aandacht voor het uitbreiden en upgraden van glasvezel enorm is. Het zou daarom nu al een goede keuze kunnen zijn om over te stappen naar glasvezel als je dat nog niet hebt. Dit zou je eventueel kunnen doen via solcon. Dit is een bedrijf die hoge kwaliteit glasvezel verzorgd en diverse pakketten aanbiedt. 

  Wat als glasvezel niet beschikbaar is in mijn omgeving?

  Doordat glasvezel in volle ontwikkeling is, is deze in sommige buitengebieden nog niet beschikbaar. Het zou dan ook enorm jammer zijn als je hier geen gebruik van kunt maken. Echter kan er wel een oplossing zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor glasvezel internet. Hierbij wordt er gekeken of het mogelijk is om in jouw buitengebied alsnog glasvezel aan te leggen zodat je toch gebruik kunt maken van een super snelle en betrouwbare internetverbinding.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen