Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    admin - Vrijdag 19 November 2023

    Overkapping met een slim zonnescherm: dit zijn de opties

    Wellicht kun je er nu nog niet aan denken, maar zodra de eerste zonnestraaltjes weer onze tuinen bereiken kunnen we niet wachten om weer heerlijk in de tuin te zitten. Een overkapping met een slim zonnescherm heeft diverse voordelen en er zijn verschillende opties om een zonnescherm in je terrasoverkapping te integreren.

    Waarom kiezen voor een overkapping met een slim zonnescherm?

    Met een terrasoverkapping creëer je letterlijk extra buitenruimte. Wanneer het zonnescherm is uitgerold, kun je hier heerlijk in de schaduw zitten. Waar de temperatuur in een serre flink kan oplopen, is een terrasoverkapping open waardoor je nog kan genieten van de wind op hete zomerdagen. Bovendien kan het zonnescherm ook extra schaduw bieden voor het huis zelf, waardoor de temperatuur binnenshuis minder snel oploopt. Wie wil er nu niet tijdens de zwoele zomeravonden lekker lang buiten kunnen zitten met vrienden en familie? De overkapping biedt immers ook bescherming tegen onverwachte zomerse buitjes én beschermt je tuinmeubels en planten van de sterke zonnestralen. Kortom; een slim zonnescherm verhoogt het gemak en comfort van je terrasoverkapping!

    Wat is er mogelijk?

    Veel mensen die een terrasoverkapping hebben staan, kiezen voor een aluminium terrasoverkapping. Een voorbeeld hiervan is de aluminium overkapping van ForaVida. Aluminium is fijn in het onderhoud en beschikbaar in verschillende stijlen. Terrasoverkappingen hebben vaak een glazen dak waar veel zon doorheen komt. Op de prille lentedagen is dit prima, maar wanneer de zon écht haar best gaat doen kan de temperatuur flink oplopen. Een zonnescherm geeft een aangename schaduw, waardoor jij heerlijk buiten kunt genieten. Waar je vroeger het zonnescherm tegen je gevel aan moest schroeven en deze met de hand moest uitschuiven, zijn daar tegenwoordig hele handige oplossingen voor bedacht. Zo kun je een zonnescherm in het dak van je terrasoverkapping laten integreren. Ook kun je ervoor kiezen om juist voor een zonnescherm te kiezen als terrasoverkapping. 

    Automatisch is de basis

    Tegenwoordig gaat bijna alles automatisch en kun je het zonnescherm in je terrasoverkapping laten integreren. Met handige sensoren laat je het zonnescherm automatisch in- en uitrollen. Een slimme zonsensor reageert wanneer de zon begint te schijnen en zorgt ervoor dat het zonnescherm wordt uitgerold. Een windsensor detecteert een grote hoeveelheid wind, waardoor het zonnescherm weer wordt ingerold. Door harde wind kan namelijk het doek van het zonnescherm scheuren en stuk gaan. Hierdoor wordt de levensduur van je zonnescherm verlengd en dat is niet alleen gunstig voor jou, maar zeker ook voor je portemonnee. 

    Haal meer uit jouw smart home

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen