Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Maandag 22 Augustus 2020

  Ook de vloerverwarming slim maken? Ja dat kan!

  Wat is er nu heerlijker dan in de winter op blote voeten of met sokken over de warme vloer te lopen? In de zomer zijn we druk met het koel krijgen en houden van ons huis. In de winter is het precies het tegenovergestelde. Vloerverwarming is dan ideaal. Daarnaast heb je ook geen lelijke verwarmingen in je huis staan. Bij nieuwbouwwoningen is het vaak de basis om de woning te verwarmen. Niet gek, aangezien het een duurzame manier van verwarming is welke ook gunstig is voor de energierekening. De kamers worden gelijkmatig verwarmd en de thermostaat hoeft niet zo hoog te staan als bij andere manieren van verwarming.

  Een slimme thermostaat

  Wat een nadeel is van de vloerverwarming is dat het lang duurt voordat je de juiste temperatuur hebt. Het is echter mogelijk om dit probleem op te lossen met een slimme thermostaat. Dit slimme apparaat weet precies wanneer de vloerverwarming aan moet worden gezet om de juiste warmte te hebben op een specifieke tijd. Het is zelfs mogelijk om met de hulp van geofencing aan te gaan op basis van je locatie. Ook kan de slimme thermostaat aangaan op basis van een vast programma.

  Lekker de winter in

  In de winter lees je vaak verhalen (of hoor je ze) van mensen waarvan de loodgieter pas na dagen kwam en ze lang in de kou hebben gezeten. Het is belangrijk om goed voorbereid de winter in te gaan. Zorg voor een verwarmingssysteem welke zorgt voor aangename warmte. Het moet stabiel zijn voor de toekomst en iedere winter.

  Goedkoop je vloerverwarming kopen

  Het is slim om juist in de hete maanden, wanneer niemand aan een warm huis denkt de vloerverwarming te kopen en te installeren. De installateurs hebben minder werk en niet zo druk. Tenminste niet met het installeren en plaatsen van een vloerverwarming met een slimme thermostaat. Ze zijn vaak drukker met het plaatsen van een airconditioning. Hou bij het kopen van een dergelijke vloerverwarming altijd rekening met de vloer die je hier op gaat leggen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld denken aan laminaat, maar ook aan PVC vloeren. Door te kiezen voor de juiste vloer bespaar je indirect ook energie en dus kosten. 

  Stem het af op iedere kamer!

  Het is goed om de vloerverwarming op iedere kamer af te stemmen. Kies voor een vloerverwarming met zoneregeling. Zo'n zelfde functie is overigens mogelijk voor de reguliere verwarming door gebruik te maken van een slimme radiatorknop. Het is zo mogelijk om het in de keuken wat warmer te maken dan de woonkamer en ook kun je in de slaapkamers de temperatuur regelen. Werk je vaak thuis? Dan kun je het zo instellen dat de studeerkamer tijdens die tijden lekker warm is. Wel zo prettig. Toch?

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen