Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Maandag 29 December 2023

  Maak van een huurwoning een smart home

  Smart technologie is niet meer weg te denken uit een moderne woning. Of het nu om een koop- of huurwoning gaat, deze apparaten bieden zoveel gemak dat ze al snel de investering waard zijn. Uit onderzoek blijkt dan ook niet voor niets dat circa 1 op de 4 Nederlands minimaal een smart apparaat bezit. Hieronder lees je wat precies de voordelen zijn van slimme technologie voor een huurwoning. Dat zijn zowel de positieve kanten voor huiseigenaren, als die voor huurders. Daarnaast wordt ingegaan op de belangrijkste stappen en voorwaarden om de ideale smart home mogelijk te maken.

  De voordelen van een smart home

  Een huurwoning uitrusten als smart home zal zeker budget vereisen, maar het heeft in een aantal opzichten meerwaarde. Dat geldt zowel voor jou als verhuurder, als voor de huurder zelf. Dit zijn belangrijke aspecten:

  • Veiligheid. Een smart home biedt een hogere mate van veiligheid. Een deurbel met camera zorgt ervoor dat een bewoner weet wie er voor de deur staat voordat er open wordt gedaan, en dat zelfs op afstand. Daarnaast biedt een smart home betere opties voor beveiliging van de woning, opnieuw met camera’s. Tenslotte zijn er ook slimme rookmelders voor basisveiligheid in huis.
  • Energie besparen. Slimme technologie helpt direct om de energiekosten te beperken. De verwarming aan- en uitzetten kan veel gerichter en opnieuw ook op afstand. Het douchen kan met hulp worden ingekort. De voordelen en directe opbrengst spreken hier bijna voor zich, vooral met huidige energietarieven.
  • Vermaak. Hoewel dit misschien niet direct voordeel oplevert als verhuurder, kan het gebruik van smart apparaten ook op het gebied van entertainment pluspunten bieden. Zo is het mogelijk de tv op afstand aan en uit te zetten en kun je muziek aan laten gaan op het moment dat je het huis binnenkomt.
  • Gemak. Door een smart home te installeren kun je jouw huurders een hogere mate van woongenot bieden. Fijn voor hen, maar dit betekent ook dat je een hogere huurprijs kunt vragen. Zo heb je de mogelijkheid de investeren (gedeeltelijk) terug te verdienen. Een korte blik op Rentola toont bijvoorbeeld aan dat extra faciliteiten snel extra geld opleveren, waarbij huurders dus ook weer direct besparen op hun maandelijkse kosten.

  Benieuwd naar de mogelijkheden van huurwoningen in Nederland? Kies je accommodatie op de juiste websites en platforms. Je kunt dit doen op lokale Nederlandse sites zoals Huurzone of op grote internationale sites. Op Huurportaal vind je een ruim aanbod aan appartementen. In de regio Noord-Holland alleen zijn nu 2914 huurwoningen beschikbaar. Faciliteiten zoals slimme technologie worden direct vermeld bij iedere individuele woning op dit huurportaal met smart home’s waarvan Huurportaal de kwaliteit garandeert.

  Een smart home in jouw huurwoning realiseren

  Overtuigd van de mogelijkheden van een smart home? Er zijn een aantal belangrijke stappen en voorwaarden om een ideale huurwoning met smart technologie te creëren. Het begint daarbij met een stabiele internetverbinding. Er zijn apparaten die rechtstreeks op een internetkabel aangesloten kunnen worden, maar dan moet de kabel lang genoeg zijn. Als je twijfelt over de snelheid van het internet, dan kun je dit (laten) meten. 

  Doorgaans is een internetsnelheid van 50 tot en met 100 Mbit/sec voldoende. In een grote woning kun je versterkers gebruiken om overal dezelfde kwaliteit wifi te behouden. Als huurder kun je op een goed huurportal zoals Rentola direct zien wat de kwaliteit van het internet in een specifieke huurwoning is.

  Nu wil je een platform kiezen. Dit platform is waar al jouw slimme apparaten samenkomen en waar je ze vanuit 1 plek bedient. Apple, Google en Amazon bieden voorbeelden van populaire hubs. De keuze voor een bepaalde hub bepaalt ook welke producten je kunt gebruiken. Deze zijn namelijk niet zonder meer compatibel met elkaar.

  Vervolgens is het zaak om de apparaten te selecteren die gebruik maken van smart technologie. Dit verloopt dus uiteindelijk via een enkel systeem in de hub. Denk hierbij wat energie betreft aan slimme thermostaten en slimme stekkers voor verlichting. Wat veiligheid betreft kunnen het slimme deurbellen en slimme rookmelders zijn.

  Het is eigenlijk heel slim om niet direct al te veel apparaten aan te sluiten op te sluiten aan de hub. Vooral als je een nieuwe gebruiker bent, wil je eerst ervaren of het specifieke merk bevalt en of slimme technologie in het algemeen bij je past. Het is daarna altijd nog mogelijk om apparaten per stuk aan te sluiten op het systeem.

  Een smart home biedt veel voordelen. Het draagt bij aan de algehele veiligheid in huis, je kunt er op afstand de tv of radio mee bedienen en het is eenvoudiger energie besparen. Er zijn een aantal belangrijke stappen om een smart home te creëren; allereerst is het zaak te zorgen voor een stabiele internetverbinding en daarna wil je goed kijken naar de juiste hub en apparaten. Ook voor een huurwoning in Nederland loont de investering altijd, want huurders zijn graag bereid meer te betalen voor dit soort voorzieningen.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen