Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jordy - Maandag 25 Juli 2023

  Je deuren langer mooi houden: 3 tips!

  Heb je net nieuwe deuren in je woning laten hangen? Dan wil je natuurlijk dat die deuren zo lang mogelijk mooi en functioneel blijven. Dat kan wel eens een uitdaging zijn, zeker met jonge kinderen of huisdieren in het gezin. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw deuren niet beschadigd raken. In dit artikel zetten we 3 tips voor je op een rij om je deuren effectief te beschermen!

  1. Maak gebruik van deurstoppers 

  Met een deurstopper bescherm je niet alleen jouw deuren tegen beschadigingen, maar ook de muren achter de deuren. Het houdt de deur tegen als iemand hem open zwaait, zodat deze niet tegen de muur of tegen andere meubels kan komen. Er zijn diverse soorten deurstoppers waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van hoe en waar je ze wil bevestigen. Je kunt een deurstopper tegen de muur plaatsen, maar ook op de grond. Een stopper die je op de muur bevestigt wordt vaak een muurstopper genoemd. De meeste deurstoppers zijn gemaakt van RVS, aluminium of rubber, of een combinatie van de drie materialen. Deurstoppers zijn ook in verschillende maten te krijgen, zodat je ze altijd kunt aanpassen op de plek waar je ze neer wil hangen of zetten. 

  2. Een deurdranger toepassen

  Je kunt er ook voor kiezen om een deurdranger te gebruiken in plaats van een deurstopper. Een deurdranger monteer je op de deur en hij zorgt voor een vertraging in het sluiten en openen van de deur. Je kunt hem op de deur zelf of op het kozijn monteren, afhankelijk van de situatie. Er zijn deurdrangers voor binnendeuren en voor buitendeuren beschikbaar, zodat je al je deuren kunt beschermen. Daarnaast zijn er diverse armen waar je uit kunt kiezen, die allemaal net wat anders werken. Heb je brandwerende deuren in jouw woning? Dan zijn deurdrangers noodzakelijk om de werking van de brandwering te versterken. Dit is dan ook de reden dat je ze vrijwel altijd tegen zult komen in ziekenhuizen, kantoorpanden en andere openbare gebouwen met brandwerende deuren. 

  3. Installeer deurklink buffers 

  Een deurklink buffer is een rubberen ring die je over de deurklink kunt schuiven om zowel je deur als de muur te beschermen tegen beschadigingen. Zodra de deurklink de muur raakt, wordt de klap opgevangen door de deurklink buffer, zodat er geen schade of deuken ontstaan. In sommige gevallen is het verstandig om twee deurklink buffers te plaatsen per klink, bijvoorbeeld als je een erg kwetsbare muur hebt of als jouw deur van een sterk materiaal is gemaakt.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen