Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Brian - Donderdag 22 April 2021

  Huis koel houden? Gebruik deze 5 tips!

  Je huis koel houden tijdens een warme zomer: dat is natuurlijk wat iedereen wilt. Een lekker koel huis verhoogt het wooncomfort en zorgt er vooral voor dat je beter slaapt. Maar hoe hou je het huis koel tijdens warme zomerdagen? Er zijn verschillende slimme én energiezuinige oplossingen om je huis te verkoelen. In dit artikel geven we vijf tips om je huis koel te houden.

   

  Tip 1. Houdt de zon buiten

  Je hele huis beschermen tegen de zon zorgt ervoor dat het binnen minder snel opwarmt. Overdag het zonnescherm naar beneden doen zorgt ervoor dat je de zon buiten houdt. Uiteraard is het verstandig om alle zonneschermen op je hele huis de hele dag naar beneden te houden. Ook de luxaflex of gordijnen aan de kant waar de zon staat dicht doen houd de warmte grotendeels buiten. Tevens zorgt zonwering er vaak ook voor dat de buitenmuur gedeeltelijk in de schaduw komt, waardoor deze muur minder snel opwarmt. Dit draagt ook bij aan je huis koel houden, want buitenmuren gloeien nog uren na als de zon erop geschenen heeft.

   

  Tip 2. Gooi de ramen open

  In de ochtend is het vaak nog redelijk koel buiten, waardoor het verstandig is om direct nadat je wakker bent overal de ramen open te gooien. Alle ramen en deuren maximaal één uur tegenover elkaar open laten staan zorgt voor verkoeling. Nadat de ramen en deuren weer gesloten zijn is het belangrijk om deze de hele dag zoveel mogelijk dicht te houden.

   

  Tip 3. Verkoelende apparaten

  Een andere goede manier om je huis koel te houden is het investeren in verkoelende apparaten. Het aanschaffen van een airco, aircooler of goede ventilator is dan ook zeer verstandig. Zo is een stille ventilator bijvoorbeeld ideaal om voor verkoeling op de slaapkamer te zorgen.

  Een ventilator verplaatst de lucht met een bepaalde snelheid, waardoor het koel aanvoelt. Wil je echt meer koele lucht in huis? Dan is een aircooler een goede keuze. Dit apparaat is een soort combinatie van een airco en een ventilator. Als je bepaalde ruimtes op een gewenste koele temperatuur wilt brengen, dan is een mobiele airco de beste keuze. Een mobiele airco kost meer energie dan een ventilator of aircooler, maar verlaagt wel degelijk de temperatuur in de ruimte. Ideaal voor het koel houden van je huis.

   

  Tip 4. Vermijd warme apparatuur

  Wil jij je huis koel houden? Vermijd dan het gebruik van apparatuur die warmte opwekt. Het gebruik van gloeilampen, de oven of het kookfornuis kan voor best wat extra warmte in huis zorgen. Ons advies is dan ook om apparatuur die warmte opwekt te mijden. Kies op zo'n warme zomerdag voor een lekkere gezonde maaltijdsalade in plaats van een ovenschotel. Dit scheelt veel extra warmte in huis én zweetdruppels tijdens het koken.

   

  Tip 5. Voorkom zon op je buitenmuren

  Wist je dat zon op je buitenmuur ervoor kan zorgen dat je huis opwarmt? Sterker nog, buitenmuren kunnen nog urenlang nagloeien als de zon er urenlang op heeft geschenen. Het voorkomen van zon op je buitenmuren zorgt ervoor dat je huis koeler blijft. Overweeg bijvoorbeeld om planten tegen je muur op te laten groeien of plant een boom of struik die een schaduw op je huis werpt.

   

  Advies verkoeling van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen