Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lisa - Woensdag 29 Juni 2021

  Hoe werkt een slimme lichtschakelaar?

  Geen zin om het licht te besturen met je smartphone, een app of met spraakbesturing? Dan is het ook mogelijk om bij 'het bekende' te blijven door te kiezen voor een slimme lichtschakelaar. In veel gevallen hebben deze slimme lichtschakelaars, ook wel slimme wandschakelaars genoemd, namelijk qua uiterlijk precies dezelfde eigenschappen als de lichtschakelaars die standaard in een huis verwerkt zitten. Maar hoe werkt een slimme lichtschakelaar? Je leest het in deze blog!

   

  Niet alleen aan of uit

  Ook de markt van slimme schakelaars, net zoals de smart home markt in het algemeen, maakt flinke sprongen en dus is een schakelaar allang niet meer alleen een aan- of uitknop voor bijvoorbeeld de verlichting. Het is bij verschillende varianten namelijk ook mogelijk om een bepaalde combinatie van handelingen met de knop een betekenis te geven. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen realiseren dat voor jouw slimme lichtschakelaar "aan > uit > aan > uit aan" betekent dat er een feestje is en dat de feestverlichting aan moet worden gezet. Ideaal toch!?

   

  De app als basis

  De meeste producenten, merken of leveranciers van slimme schakelaars hebben goed nagedacht over hetgeen zij op de markt wilde gaan brengen. Om deze reden is er bij het gros van de gevallen dan ook een gratis app die kan worden gedownload. Door gebruik te maken van deze app is het mogelijk om de smart schakelaar eenvoudig te koppelen aan andere devices, is het vaak mogelijk om een link te leggen met bijvoorbeeld Google Home of Amazon Alexa en is het dus ook mogelijk om hiermee scenes in te stellen.

   

  Apparaat dient ook "slim" te zijn

  Bij een slimme lichtschakelaar is het van belang dat het apparaat wat jij hiermee wilt gaan aansturen ook smart funtionaliteiten heeft om zo het signaal van jouw slimme schakelaar te kunnen ontvangen en te kunnen verwerken. In tegenstelling tot een klassieke lichtschakelaar is het bij een smart lichtschakelaar of smart wandschakelaar namelijk niet zo dat deze de stroom toe- of afvoer kan beïnvloeden. De schakelaar zit immers niet gemonteerd op één vaste plek op het stroomnetwerk.

   

  Overal te plaatsen en te gebruiken

  We noemen dit product over het algemeen een slimme lichtschakelaar, dit betekent echter niet dat deze persé op de plek van de 'ouderwetse' schakelaar moet worden geplaatst. We zouden deze schakelaars namelijk ook wel afstandsbedieningen kunnen noemen. De schakelaar kan namelijk overal worden geplaatst of verplaatst waar het Wi-Fi signaal bereik heeft. 

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen