Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Dinsdag 24 September 2020

  Hoe kan het dat de prijs van een Samsung smartphone relatief snel daalt?

  De Samsung Galaxy S10 is geïntroduceerd voor een prijs van 899 euro. Een maand later was de prijs met 100 euro gedaald en lag het rond de 799 euro. De goedkopere variant was al voor 760 euro te verkrijgen. De prijs was toen al gedaald met veertien procent. De prijzen van de Samsung toestellen dalen relatief snel. Het lijkt beter om een maand te wachten om zo geld te besparen bij het kopen van een smartphone. Het wordt onderbouwd uit een studie van Android planet.

  Alle toestellen van Samsung?

  Eigenlijk gaat het vooral om de toptoestellen van Samsung. Ze zakken snel in prijs. De daling lijkt ieder jaar wat sneller te gaan. De Samsung Galaxy S9 toonde een minder snelle daling dan de Samsung Galaxy S10. Na vier maanden was er ook 15 procent van de prijs af. In vergelijking met de Samsung Galaxy S10 is dit dus een groot verschil. Waarom dalen de prijzen zo snel?

  De prijsdaling verklaard van de Samsung smartphones

  Het lijkt erop dat de vraag naar de Samsung smartphones minder groot is geworden. De adviesprijzen worden sneller verlaagd om zo de omzet en verkopen te pushen. Het verlagen van de prijs gebeurt dus simpelweg doordat Samsung de verkopen wil verhogen. Waarschijnlijk zijn er in de pre-order fase ook minder toestellen verkocht van de Galaxy S10 dan van een ander model.

  Meer concurrentie

  Ook de grotere concurrentie kan een oorzaak zijn waarom de prijzen zo scherp gedaald zijn. Vooral Huawei lijkt steeds meer van het marktaandeel van Samsung af te snoepen. 

  Het duurste model?

  Het duurste en meest luxe model uit de reeks, de Samsung Galaxy S 10 PLus daalde wat minder in prijs. De adviesprijs was oorspronkelijk 999 euro en het is verder gedaald naar 880 euro. De daling was nog redelijk met 12 procent. Het was echter minder dan in vergelijking met de rest van de toestellen uit deze lijn. Ondanks alle prijsdalingen staan de paradepaardjes en vlaggenschip modellen nog als een huis. Niet vreemd, aangezien het een model is van wereldklasse met volop goede mogelijkheden. Je maakt er geweldige foto’s mee en het toestel is uitstekend afgewerkt. Het is dus nog steeds een goede keuze. Het is daarnaast nog steeds een gewaardeerd statussymbool. Ondanks dat de prijzen sneller daalden in de eerste maanden is het een merk wat zeer gewaardeerd wordt en goed staat aangeschreven.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen