Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Maandag 22 Oktober 2021

  Hoe installeer ik een Tedee slim slot?

  Kan ik zelf het Tedee smart lock installeren? Het is een vraag die we vaak horen. Het is belangrijk om te controleren en te meten of het Tedee slimme slot op je deur past. Past een smart slot op mijn deur? Het is een tweede vraag die dan vaak volgt. Natuurlijk is dit eenvoudig na te kijken. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal kan en ook hoe je het Tedee slimme slot installeert. We doorlopen hiervoor een aantal stappen.

   

  Welk soort slot heb je?

  Start met het controleren welke slotcilinder je hebt. Het gaat om de vorm. Het kan gaan om een Europees slot, een Noords slot of een Zwitsers slot. Het is ook nog mogelijk om een nachtslot te hebben. Het is belangrijk om hierbij het juiste slimme slot te kopen.

   

  Hoe wordt de deur geopend?

  De deur kan naar binnen open gaan en ook naar buiten. Wat doet uw deur? Duw je de deur open of trek je hem open als je weggaat? Er is een verschil tussen een naar binnen draaiende deur en ook een naar buiten draaiende deur. Als de deur naar binnen open gaat dan is het goed nieuws omdat het dan gemakkelijker uitgerust kan worden met een slim slot. Wanneer het Tedee slimme slot op de deur zit kan het ook de muur of een object raken achter de deur. Het is dan belangrijk om een deurstopper te gebruiken. Daarnaast is het bij het installeren belangrijk om de breedte van het kozijn op te meten en ook de afstand van het deurframe en het midden van de cilinder.

  Is de binnenbreedte van het kozijn van de deur 90 centimeter of breder? Dan zit u goed. Als het minder is dan 90 centimeter breed dan moet de afstand tussen het sleutelgat en het kozijn 35 millimeter of meer zijn. Als de afmeting kleiner is dan 90 centimeter en de afstand van het deurkozijn tot het sleutelgat minder dan 35 millimeter dan moet u contact opnemen met een specialist.

  Schrijf je in voor de Bright Community!

  Loop jij echt warm voor alles wat met smart home te maken heeft of wil jij graag jouw woning naar de 'next level' brengen? Dan is de Bright Community iets voor jou! Blijf op de hoogte van het laatste smart home nieuws, ontvang handige stappenplannen, uitleg rondom alles wat met smart home te maken heeft en scherpe aanbiedingen. Helemaal voor niets!

  *Ps. Wij houden ook niet van spam. Maak je dus vooral geen zorgen!

  We zijn er bijna! Het installeren is zo gebeurt.

  Bij de verschillende soorten sloten zijn er verschillende installatiemethoden mogelijk. Bij het Europese slot is het mogelijk om het op twee manier te installeren (het slimme slot). Een speciale modulaire cilinder is het heel gemakkelijk. Daarnaast kan het ook met een Europese adapter om de oude sleutels te behouden. Kijk goed of de adapter bij de deur past. Bij een Noords slot is de installatie heel gemakkelijk. De Nordic adapter heet geen extra stappen nodig en het is allemaal in een kwartier te regelen. De Zwitserse sloten hebben een speciale adapter nodig. Dit is erg gemakkelijke om te doen. Wel moet je naar de slotenmaker om één sleutel te laten knippen.

   

  Past de Tedee-adapter op de deur?

  Controleer of de cilinder en de Tedee adapter goed kunnen samenwerken. Zorg ervoor dat het cilinder een noodfunctie heeft. Het wordt ook wel een cilinder met dubbele koppeling genoemd. Het is dan mogelijk om de sleutel in de cilinder te draaien, zelfs als er een sleutel aan de ander kant zit. Bij een Tedee slim slot is dit cruciaal om het goed te bedienen.Het is ook belangrijk om te ontdekken of de cilinder 2 millimeter uit het rozet steekt.

   

  Alles goed? Bestel het Tedee slimme slot

  Wanneer alles goed is dan kun je het slot bestellen en plaatsen op je deur. Het installeren kun jezelf doen als je handig bent en anders ook door een slotenmaker laten doen. Het is ideaal om vervolgens te genieten van alle voordelen van het slimme slot.

   

  Genieten van je slimme slot

  Wanneer het slot is geïnstalleerd kun je er vele jaren van genieten. Het is ideaal en prettig om een slim slot te hebben in je deur. Vooral als je het slot gebruikt om derden toegang te kunnen geven is het ideaal. Perfect voor mensen die hun woning verhuren. Het is niet meer nodig om de sleutel te overhandigen. Het is dan gewoon mogelijk om de deur op afstand op slot te doen en te openen. Ook kun je een derde tijdelijk toegang geven om het slot te openen en te sluiten. Een ideale manier om de toegang tot je (tweede) huis te beheren. Natuurlijk ook perfect voor je eigen huis.

   

  Advies van onze specialisten

  Heb jij nog vragen over de producten die je op deze pagina ziet of krijg jij graag eerst een stukje persoonlijk advies alvorens je overgaat tot het kopen van een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je maar wat graag met het oplossen van jouw vraagstuk.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen