Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk van der Spek - Dinsdag 24 September 2020

  Hoe installeer ik een mesh netwerk?

  Heb je gekozen om een mesh netwerk aan te leggen in huis? Dan is het natuurlijk goed om te weten hoe je het kunt installeren. Het installeren is heel eenvoudig van een mesh netwerk en het is mogelijk voor iedereen om het in huis te plaatsen of op kantoor. De installatie kan wel verschillend zijn per woning en ook is het afhankelijk van het soort systeem wat je hebt. In het algemeen is het echter allemaal grofweg hetzelfde. We delen graag onze tips en uitleg met je.

   

  Benodigdheden van het mesh netwerk

  In de basis heb je een mesh router nodig en ook de nodes of satelliet stations. Je sluit de hoofdrouter aan op het modem of de route van je internetprovider. Hierna kun je de app downloaden op de app en vervolgens het mesh netwerk installeren. Hierna is het mogelijk om de hoofdrouter te configureren. De instructies zijn eenvoudig te volgen op de telefoon. Voer een nieuwe netwerknaam in en ook een wachtwoord voor het nieuwe wifi netwerk. Natuurlijk moet je het goed bewaren en niet prijsgeven. De nodes worden dan geplaatst op een goede plek in de woning. Doe het zo centraal mogelijk en plaats op iedere verdieping een nodes voor een optimaal gebruik en bereik.

   

  De nodes configureren van het Mesh netwerk

  Na het opstarten van de nodes kunnen ze geconfigureerd worden en de communicatie opstarten met de hoofdrouter. De nodes kun je dan testen en daarna zijn ze eigenlijk klaar voor gebruik. Het is niet moeilijk.

   

  Een goede test

  Kijk hoe het bereik is in de woning en in de tuin door met de smartphone rondom de woning te lopen. Kijk of er overal voldoende bereik is. Het is ook goed om een speedtest te doen om zo te kijken of de snelheid voldoende is.

   

  Wat als ergens het bereik wat minder is?

  Wanneer er problemen zijn of een minder goed bereik op een specifieke plek is het goed om te experimenteren met de plek van de node. Eventueel kun je ook een nieuwe node toevoegen om het netwerk optimaal te hebben in de woning. Stel het wifi wachtwoord ook in op alle apparaten in de woning. Op die manier kan het snel en automatisch verbinding met het mesh netwerk leggen. Hierna kun je optimaal genieten van het netwerk en het internet in je huis.

  Haal meer uit jouw smart home

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen